Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 10

Įtariamasis Shinzo Abe žmogžudyste tvirtina savo puolimo motyvus

Vyras, kuris, kaip įtariama, penktadienį nušovė buvusį Japonijos ministrą pirmininką Šindzą Abę (Shinzo Abe), turėjo karinį išsilavinimą, tačiau neigė, kad jo motyvas buvo susijęs su Abės politiniais įsitikinimais.

Autorius: Aldgra Fredly, The Epoch Times (paryškinta mūsų),

Įtariamasis Shinzo Abe žmogžudyste tvirtina savo puolimo motyvus

Vyras (C) sulaikytas netoli šūvių vietos Naroje, vakarų Japonijoje, 2022 m. liepos 8 d. (Kyodo News via AP)

Pasak policijos, 41 metų Tetsuya Yamagami buvo bedarbis ir iki 2005 m. trejus metus tarnavo Jūrų savigynos pajėgose (MSDF).

Jis buvo suimtas Japonijos Naros mieste, kur, kaip įtariama, nušovė Abe, sakiusį agitacinę kalbą prieš liepos 10 d. vyksiančius aukštųjų parlamento rūmų rinkimus.

Sulaikytas Jamagamis (Yamagami ) prisipažino ketinęs nužudyti Abę, kuris, jo manymu, buvo susijęs su religine organizacija, dėl kurios bankroto bankrutavo jo šeima, pranešė laikraštis "The Asahi Shimbun", remdamasis tyrimo šaltiniais.

"Mano šeima įstojo į tą religiją ir mūsų gyvenimas tapo sunkesnis po to, kai paaukojome pinigų organizacijai", - šaltiniai citavo Yamagami žodžius.

Įtariamasis sakė tyrėjams, kad iš pradžių taikėsi į organizacijos vadovą, "bet buvo sunku", todėl nusprendė pakeisti taikinį.

"Nusitaikiau į Abe, nes tikėjau, kad jis yra susijęs [su organizacija]. Norėjau jį nužudyti", - sakė jis. Jamagamis taip pat prisipažino, kad bandė pasigaminti sprogmenų.

Neįvardytas šaltinis, kuris pranešime buvo įvardytas kaip Yamagami giminaitis, teigė, kad įtariamojo šeima "subyrėjo" dėl religinės grupės ir kad jis buvo "įsitikinęs, jog Yamagami patyrė žalą dėl organizacijos".

Įtariamasis naudojo 40 cm ilgio ir 20 cm aukščio rankų darbo pistoletą. Policija panašių ginklų, sprogmenų ir cilindro formos daiktų taip pat rado per kratas Yamagami bute Naroje.

Atsistatydinęs iš MSDF, Yamagami anksčiau dirbo siunčiamojo personalo darbuotoju keliose įmonėse. Nuo 2020 m. jis pradėjo dirbti gamybos įmonėje Kansai regione, tačiau gegužės mėn. išėjo iš darbo dėl sveikatos priežasčių.

Abe nužudymas

Abe, ilgiausiai Japonijos premjero pareigas einantis ministras pirmininkas, sakė kalbą Japonijos liberalų demokratų partijos kandidato rinkimų kampanijai prieš artėjančius rinkimus, kai apie 11.30 val. nuskambėjo du šūviai.

Įtariamasis Shinzo Abe žmogžudyste tvirtina savo puolimo motyvus

Šiame vaizdo įraše buvęs Japonijos ministras pirmininkas Shinzo Abe sako rinkimų kampanijos kalbą Naroje, vakarų Japonijoje, prieš pat jį nušaunant 2022 m. liepos 8 d. (Kyodo News via AP)

Įvykio vietoje buvusi visuomeninio transliuotojo NHK reporterė sakė, kad išgirdo tarsi du iš eilės šūvius, o tada pamatė kraujuojantį Š. Abė.

Stoties transliuotame vaizdo įraše užfiksuotas momentas, kai jis nukrito ant gatvės, o po to prie jo pribėgo keli apsaugininkai. Jis laikėsi už krūtinės.

67 metų buvęs ministras pirmininkas po šūvio buvo išvežtas į ligoninę ir vėliau paskelbtas mirusiu.

Įtariamasis Shinzo Abe žmogžudyste tvirtina savo puolimo motyvus

Buvęs Japonijos ministras pirmininkas Shinzo Abe (C) krenta ant žemės Naroje, vakarų Japonijoje, 2022 m. liepos 8 d. (Kyodo News via AP)

Policija pranešė, kad Š. Abe mirė dėl kraujo netekimo. Skrodimas parodė, kad Š. Abe buvo du kartus nušautas į kairės rankos viršutinę dalį ir kaklą, taip pat buvo padaryta dar viena žaizda kakle, kurios priežastis nežinoma, pranešė "Kyodo News".

Kalbėdamas prieš paskelbiant apie Abe mirtį, Japonijos ministras pirmininkas Fumio Kišida pasmerkė šaudymą.

"Šis išpuolis yra brutalus aktas, įvykdytas per rinkimus - mūsų demokratijos pagrindą - ir yra visiškai neatleistinas", - sakė jis.

Abe 2006-2007 m. ir 2012-2020 m. ėjo Japonijos ministro pirmininko pareigas ir buvo Japonijos liberalų demokratų partijos pirmininkas.

Paskutinė jo kadencija turėjo baigtis 2021 m. rugsėjį, tačiau 2020 m. rugpjūtį jis atsistatydino, motyvuodamas susirūpinimu dėl savo sveikatos. Vėliau jis pasidalijo, kad jam atsinaujino opinis kolitas - žarnyno liga.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
09.06.2019 laikas 20:08 Receptai – Patiekalai Pyragėliai su uogomis keptuvėje
Vaišės pagal šeimyninius receptus – tai visada skanu. Ir ne todėl, kad einant laikui jų proporcijos ir gramų kiekis nugludintas iki puikiausios kokybės, bet todėl, kad juose gyva atmintis. Juk kiekvienas turi prisiminimų, su nenui...

Skaityti daugiau

17.09.2018 laikas 08:08 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo karščiavimo

Karščiavimas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo karščiavimo, karščiavimas, karščiavimo gydymas, karščiavimo receptai, vaistažolės karščiavimui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kai...

Skaityti daugiau

05.11.2019 laikas 17:31 Receptai – Patiekalai Eklerai Su Avietėmis

Sviestą ir vandenį pakaitinti. Sumažinti ugnį ir suberti miltus. Maišyti, kol susiformuos tešla. Atvėsinti ir nuolat maišant po vieną įmušti 3 kiaušinius. Konditeriniu švirkštu formuoti eklerus ir ištepti likusio kiaušinio plak...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau