Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 11

Anglikonų Bažnyčia teigia, kad ‘nėra oficialaus’ moters apibrėžimo

Anglikonų Bažnyčia teigia, kad "nėra jokio oficialaus moters apibrėžimo".

Vyresnysis vyskupas sakė, kad anksčiau buvo "manoma, jog žodžio "moteris" reikšmė yra savaime suprantama", tačiau dabar reikia "papildomo atsargumo".

Gerbiamasis kunigas Robertas Innesas (Robert Innes) pateikė patetiškas pastabas rašytiniame atsakyme į klausimą, pateiktą Generaliniam sinodui, kai institucijos kovoja su vykstančiomis diskusijomis dėl translyčių teisių ir to, kas apibrėžia "moterį".

Jo prisipažinimas sukėlė tam tikrą kritiką.

MSN praneša: Nors liberalioji Bažnyčios dalis sveikino naująją poziciją, komentarai taip pat sukėlė kritiką - lyčių kritikos kampanijos dalyviai teigė, kad "nesvarbu, ar jūsų atskaitos taškas yra biologija, ar Biblija", atsakymas į klausimą, kas yra moteris, išlieka toks pats.

Kunigė Angela Berners-Wilson, pirmoji Anglijos moteris kunigė, sakė, kad ji "nėra visiškai patenkinta" šiuo atsakymu, tačiau pridūrė, kad šis klausimas yra "jautrus".

‘Turime būti labai jautrūs’

Bažnyčios pareigūnai šiuo metu dalyvauja projekte "Gyvenimas meilėje ir tikėjime" (Living in Love and Faith, LLF) - institucijos vykdomame ir svarbiame projekte, kuriuo siekiama spręsti, kaip tapatybės, seksualumo, santykių ir santuokos klausimai dera Bažnyčioje.

Apibrėžimo, kas yra moteris, klausimas iškilo rašytiniuose klausimuose Generaliniam sinodui, Bažnyčios įstatymų leidžiamajam organui, kuriuose Adamas Kendry, pasaulietis sinodo narys ir Karališkojo jūrų laivyno atstovas, klausė: "Koks yra Anglikonų Bažnyčios moters apibrėžimas?"

Į tai Europos vyskupas daktaras Robertas Innesas atsakė, kad "oficialaus apibrėžimo nėra".

Europos vyskupas, kuris taip pat atsakinėjo kaip Tikėjimo ir tvarkos komisijos pirmininkas, savo rašytiniame atsakyme teigė: "Tikėjimo ir tvarkos komisijos pirmininkas: "Oficialaus apibrėžimo nėra, o tai atspindi faktą, kad dar visai neseniai tokio pobūdžio apibrėžimai buvo laikomi savaime suprantamais ir atsispindėjo santuokos liturgijoje. 

"Tačiau LLF projektas pradėjo nagrinėti santuokos sudėtingumą, susijusį su lytine tapatybe, ir atkreipia dėmesį į tai, kad reikia papildomai rūpintis ir galvoti apie mūsų, kaip žmonių, sukurtų pagal Dievo paveikslą, bendrumų ir skirtumų supratimą."

Kunigė Angela Berners-Wilson, kuri 1994 m. tapo pirmąja moterimi, įšventinta į kunigus Anglijoje ir neseniai išėjusi į pensiją, atsakydama į Europos vyskupo atsakymą dienraščiui "The Telegraph" sakė "Aš nesu visiškai patenkinta šiuo atsakymu. Noriu pasakyti, kad manau, jog tam tikri dalykai, pavyzdžiui, vyrai negali turėti vaikų, yra visiškai akivaizdūs. 

"Bet manau, kad turime būti labai jautrūs ir galbūt turime iš naujo peržiūrėti savo ribas."

"Šokiruojantis" atsakymas

Kampanijos "Sex Matters" grupės vykdomoji direktorė Maya Forstater vyskupo atsakymą apibūdino kaip "šokiruojantį", sakydama, kad "vyro ir moters sąvokoms nereikėjo oficialaus oficialaus apibrėžimo", nes "jos yra senesnės už pačią žmogaus gyvybę". 

Ji pridūrė: "Kai vyriausybė, priimdama Lyčių pripažinimo aktą, iš naujo apibrėžė moteris, Anglikonų Bažnyčia galėjo pasilikti prie savo seniai nusistovėjusio supratimo, kuris turi prasmę, nesvarbu, ar remiamasi biologija, ar Biblija. 

"Šokiruoja tai, kad jie taip lengvai atidavė vyro ar moters apibrėžimą valstybei, tarsi ši pamatinė tiesa būtų nesvarbi."

Tačiau Jayne Ozanne, sinodo narė ir 2017 m. įkūrusi Ozanne fondą, kuris bendradarbiauja su religinėmis organizacijomis visame pasaulyje, siekdamas kovoti su LGBTQI žmonių prietarais ir diskriminacija, šį klausimą pavadino "pasyviai agresyviu". 

Ji teigė: "Ji sakė, kad tai yra labai neigiamas požiūris: "Kendy klausimas, deja, yra puikus pasyviai agresyvaus klausimo pavyzdys, kuriuo siekiama įskaudinti LGBT+ bendruomenę, ypač mūsų tarpe esančius translyčius narius. 

"Atėjo laikas nutraukti šiuos prieš LGBT nukreiptus išpuolius ir išmokti pripažinti, kad gyvenimas nėra toks juodas ir baltas, kaip kai kuriems atrodo, kad turėtų būti."

Dr. Jane Hamlin, labdaros organizacijos "Beaumont Society", remiančios translyčius asmenis, prezidentė, pridūrė: "Mane glumina, kodėl kai kurie žmonės yra taip apsėsti "moters" apibrėžimo. Kodėl tai gali būti problema Anglikonų bažnyčiai?

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
10.01.2019 laikas 14:51 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kaip gydytis kaštonais
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Paprastasis kaštonas liaudies medicinoje, kaštonais, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina.

Skaityti daugiau

15.11.2017 laikas 11:25 Receptai – Patiekalai Arbata nuo kosulio (saulašarė, gyslotis, trispalvė našlaitė)

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Kosulys. Ingredientai: saulašarė, gyslotis, trispalvė našlaitė

Skaityti daugiau

20.09.2019 laikas 06:17 Receptai – Patiekalai Kepti varškėtukai su razinomis
Išmirkinkite razinas, nupilkite ir apsausinkite. Dubenėlyje šakute gerai išmaišykite varškę, miltus, cukrų, druską, razinas ir kiaušinius. Pabarstykite stalą miltais, ant jų išdėliokite po šaukštą varškinės masės. Kiekvieną masė...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.04.2024 laikas 16:52 Farmacija planuoja 'paskiepyti' Amerikos vištieną nuo paukščių gripo, (pradėdamas) sąmokslas, nutraukti gyvulininkystę
Šiuo metu paukščių gripo "krizė" yra tik gyvūnų problema. Ji vis dar daro neigiamą poveikį žmonėms, nes masiškai skerdžiami paukščiai, o tai kenkia kiaušinių ir vištų mėsos tiekimo grandinei, tačiau kol kas paukščių gripo "pandemijos" nėra, nors tai ...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 15:48 9 priežastys, kodėl vyrams patinka trumpos merginos
Daugeliui vyrų patinka žemo ūgio merginos, ir nesunku suprasti kodėl. Žemos merginos dažnai suteikia santykiams ypatingo žavesio. Šiame straipsnyje kalbėsime apie priežastis, kodėl vyrams patinka žemos merginos. Apžvelgsime, kodėl ūgis gali būti svar...

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 13:43 Kodėl mama šaukia ant vaiko?
Moksliškai įrodyta, kad tokioje aplinkoje esantis vaikas pasmerktas sveikatos sutrikimams. Įžeidžiantis tėvų elgesys blogina smegenų ir širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą. Nuolatinis žeminimas ir pastabos gali pakeisti vaiko smegenų struktūrą....

Skaityti daugiau