Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2022 » Liepos » 11

Natūralus imunitetas 97 % veiksmingas nuo sunkaus COVID-19 po 14 mėnesių: Tyrimas

Autorius: Zachary Stieber per The Epoch Times (paryškinta mūsų),

Naujo tyrimo duomenimis, vadinamojo natūralaus imuniteto apsauga nuo sunkių susirgimų išlieka geresnė už apsaugą, kurią suteikia COVID-19 vakcinos.

Natūralus imunitetas 97 % veiksmingas nuo sunkaus COVID-19 po 14 mėn.

Spalvota skenuojanti elektroninė mikrografija ląstelės (violetinė spalva), užkrėstos SARS-CoV-2 viruso padermės variantu (rožinė spalva), išskirtos iš paciento mėginio. (NIAID per "The Epoch Times")

Kataro mokslininkai nustatė, kad žmonės, išgyvenę COVID-19 infekciją ir neskiepyti, turėjo dangiškai didelę apsaugą nuo sunkios ar mirtinos COVID-19 infekcijos.

"Pirminės infekcijos efektyvumas nuo sunkios, kritinės ar mirtinos pakartotinės COVID-19 infekcijos buvo 97,3 proc... nepriklausomai nuo pirminės infekcijos ar pakartotinės infekcijos varianto ir be jokių silpnėjimo įrodymų. Panašūs rezultatai gauti atlikus ≥50 metų amžiaus asmenų pogrupių analizę", - sakė Dr. Laith Abu-Raddad (Laith Abu-Raddad) iš Weill Cornell Medicine-Qatar ir kolegos, ištyrę ilgalaikį natūralų neskiepytų žmonių imunitetą.

Šis procentas yra didesnis nei COVID-19 vakcinų apsauga, remiantis kitų tyrimų ir realaus pasaulio duomenimis.

Pavyzdžiui, švedų mokslininkai gegužės mėn. nustatė, kad dvi vakcinos dozės buvo tik 54 proc. veiksmingos nuo COVID-19 "Omicron" varianto.

Tuo tarpu Pietų Afrikos mokslininkai nustatė, kad "AstraZeneca" ir "Pfizer" vakcinų veiksmingumas pasiekė aukščiausią lygį - 88 proc. ir greitai nukrito iki 70 proc. arba mažiau.

Kataro grupė nustatė, kad natūralus imunitetas daugiau kaip 14 mėnesių po pirmojo užsikrėtimo "išlieka labai stiprus, nėra jokių silpnėjimo įrodymų, nepriklausomai nuo varianto".

Tyrimas buvo paskelbtas prieš recenzavimą interneto svetainėje medRxiv.

Nedaug mokslininkų yra tyrinėję natūralų imunitetą ilgą laiką tarp neskiepytų asmenų, iš dalies todėl, kad daugelis žmonių galiausiai gavo COVID-19 vakciną.

Tuo tarpu vakcinos laikui bėgant silpnėjo ir nuo infekcijos, ir nuo sunkios ligos, todėl atsirado rekomendacijų dėl stiprinamųjų dozių, o kai kurie amerikiečiai per 10 mėnesių gavo net penkias dozes.

Natūralus imunitetas prastai apsaugo nuo pakartotinio užsikrėtimo

Kadaise buvo teigiama, kad vakcinos beveik 100 proc. apsaugo nuo simptominės infekcijos. Dabar, atsiradus "Omicron" virusui, jos užtikrina mažiau nei 50 proc. apsaugą nuo infekcijos po trumpo laiko, net ir po sustiprinamųjų dozių.

Daugiau skaitykite čia...

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
31.10.2017 laikas 09:43 Receptai – Patiekalai Smalkinis tvertikas gydo širdies ligas

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos. Ingredientai: Smulkintas džiovintas smalkinio tvertikas, Verdantis vanduo

Skaityti daugiau

15.07.2019 laikas 09:58 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Voveraitės su orkaitėje keptomis bulvėmis

Iškepusias bulvytes dedame į indą, ant viršaus sukrečiame voveraites ir atsargiai išmaišome. Ant viršaus užbarstome pasmulkintų šviežių petražolių, krapų arba svogūnų laiškų. Skanaus!

Skaityti daugiau

20.09.2019 laikas 20:38 Receptai – Patiekalai Varškės keksas prie arbatos

Kiaušinius suplakame su cukrumi, įdedame vaniliną, ištirpdytą sviestą ir gerai išmaišome. Įdedame sodą, paskui varškę ir suplakame iki vientisos masės. Tada įdedame miltus ir dar kartą gerai išplakame. Masę sudedame į kepimo fo...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau