Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 12

Naujasis JK ministras pirmininkas bus paskelbtas rugsėjo 5 d.

Naujasis Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas, pakeisiantis kadenciją baigiantį Borisą Johnsoną, bus paskelbtas rugsėjo 5 d., pirmadienį pranešė valdančioji Konservatorių partija; šiuo metu į šį postą pretenduoja 11 kandidatų.

Konkursas dėl lyderio posto prasidėjo praėjusią savaitę, kai 58 metų B. Johnsonas buvo priverstas atsistatydinti po to, kai iš jo vyriausybės atsistatydino daugiau kaip 50 žmonių, pasipriešinusių jo skandalingam premjeravimui.

Įtakingas 1922 m. komitetas, kurį sudaro parlamento torių parlamentarai, nesantys ministrais, pirmadienį pateikė partijos lyderio rinkimų grafiką.

Antradienį oficialiai bus pradėtos ir baigtos kelti kandidatūros, o naujasis ministras pirmininkas turėtų būti paskirtas rugsėjo 5 d., kai parlamentas grįš po vasaros atostogų, žurnalistams sakė 1922 m. komiteto pirmininkas Grahamas Bradis (Graham Brady).

Torių parlamento nariai per kelis balsavimus iš dabartinio sąrašo išrinks du galutinius kandidatus, iš kurių po kiekvieno turo bus išbraukiamas blogiausiai pasirodęs kandidatas, o po to partijos nariai išrinks nugalėtoją.

Kadangi B. Johnsonas raginamas kuo greičiau palikti Dauningo gatvę ir kad procesas neužsitęstų iki parlamento narių vasaros atostogų, tikėtina, kad kandidatų skaičius bus greitai sumažintas iki dviejų.

1922 m. komiteto bendrasis vykdomasis sekretorius Bobas Blackmanas (Bob Blackman) sakė, kad jie yra pasiryžę tai padaryti iki parlamento vasaros atostogų liepos 21 d.

Pirmasis balsavimas įvyks trečiadienį, o antrasis greičiausiai ketvirtadienį, sakė Brady.

Siekiant paspartinti procesą, kandidatai, norėdami dalyvauti lenktynėse, turi sulaukti ne mažiau kaip 20 parlamento narių palaikymo, o ne aštuonių, ir bet kuris kandidatas, kuris per pirmąjį balsavimą nesulauks 30 parlamento narių palaikymo, bus išbrauktas.

Tarp kandidatų yra Riši Sunakas (Rishi Sunak) ir Sajidas Javidas (Sajid Javid), kurių pasitraukimas iš finansų ir sveikatos apsaugos ministrų pareigų sukėlė atsistatydinimo bangą.

Užsienio reikalų sekretorė Liz Truss ir Sunako įpėdinis Nadhimas Zahawi (Nadhim Zahawi) taip pat pareiškė apie savo kandidatūrą, o vidaus reikalų ministrė Priti Patel, kaip pranešama, svarsto galimybę dalyvauti rinkimuose.

Tačiau pirmadienį paskelbta įtakingos konservatorių svetainės "ConservativeHome" atlikta eilinių narių apklausa parodė, kad stipriai remiami mažiau žinomi kandidatai, o buvusi gynybos ministrė Penny Mordaunt nežymiai lenkia aršios konservatorės Kemi Badenoch.

Praėjusį ketvirtadienį "Brexit" lyderis B. Johnsonas dramatiškai paskelbė apie savo pasitraukimą iš partijos vadovo posto, tačiau jis lieka Dauningo gatvėje, kol bus surastas jo pakaitalas.

Javidas sakė, kad Britanijai susiduriant su sparčiai kylančia pragyvenimo išlaidų krize, energijos kainų šuoliu ir karu Ukrainoje, šalies vadovams labiau nei bet kada reikia "kompetencijos".

"Labai tikiuosi, kad ši kampanija gali būti ir bus tas lūžio taškas, kurio mums reikia", - sakė jis per kampanijos atidarymą.

- Kritimas iš malonės -

Lankydamasis Londono mokslo tyrimų institute, B. Johnsonas buvo tiesiogiai paklaustas, ar palaikys kurį nors iš kandidatų, iš kurių šeši yra juodaodžiai ir etninių mažumų atstovai.

"Premjero darbas šiuo metu yra leisti partijai apsispręsti, leisti jiems tęsti darbą ir toliau įgyvendinti projektus, dėl kurių buvome išrinkti", - sakė jis.

B. Johnsono nuopuolis buvo įspūdingas. 2019 m. gruodį jis iškovojo triuškinančią 80 vietų pergalę, pažadėjęs išvesti Didžiąją Britaniją iš Europos Sąjungos.

Jo parlamentinė dauguma leido jam tai padaryti, tačiau jo premjeravimą užgriuvo skandalų bangos, ne tik dėl užrakintų vakarėlių Dauningo gatvėje, per kuriuos policija jį nubaudė.

Praėjusią savaitę įsiplieskė dar vienas ginčas dėl to, kad jis paskyrė aukštas pareigas užimantį kolegą, nors žinojo apie jam pateiktus kaltinimus seksualiniu priekabiavimu, ir dėl to atsistatydino vyriausybė.

Savo kalboje jis kaltino "bandą", kad ši nusiteikusi prieš jį, o jo sąjungininkai piktai instruktavo prieš Sunaką.

Tačiau B. Džonsonas pirmadienį atsisakė pasakyti, ar jaučiasi išduotas.

"Nenoriu daugiau apie visa tai kalbėti, - sakė jis.

"Vyksta konkursas, ir tai įvyko, ir žinote, nenorėčiau sugadinti jokių šansų siūlydamas savo paramą.

"Aš tiesiog turiu tęsti ir per kelias paskutines dienas ar savaites... konstitucinė ministro pirmininko funkcija šioje situacijoje yra toliau vykdyti mandatą. Tai ir darau", - pridūrė jis.

"Kuo daugiau dėmesio skirsime žmonėms, kurie mus išrinko... (ir) kuo mažiau kalbėsime apie politiką Vestminsteryje, tuo apskritai visi būsime laimingesni."

AFP

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
25.09.2018 laikas 08:06 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai gerinantys apetitą
Apetitą gerinantys liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai gerinantys apetitą, apetitas, apetito pagerinimas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis,...

Skaityti daugiau

11.11.2019 laikas 23:22 Receptai – Patiekalai Sočiam užkandžiui: česnakinės bandelės su sūriu
Į dubenį pilkite miltus, cukrų, druską, česnakų, kepimo miltelius ir viską išmaišykite. Dėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir surtinkite. Į tą patį dubenį pilkite pasukas, išmaišykite iki vientisos tešlos ir dėkite į šaldytuvą...

Skaityti daugiau

30.10.2017 laikas 14:16 Receptai – Patiekalai Nasturta gydo širdies ligas
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos. Ingredientai: Smulkintų nasturtų žiedai, Nasturtų lapai

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
16.04.2024 laikas 14:43 Ekspertai įspėja JAV vyriausybę, planuojančią įšaldyti VISUS Amerikos bankų pinigų išėmimus

Ekspertai įspėja, kad JAV vyriausybė slapta planuoja artimiausiais mėnesiais įšaldyti visų Amerikos bankų pinigų išėmimą dėl artėjančio JAV dolerio žlugimo.

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 11:57 Ateina "100 kartų blogesnė" nei KOVID paukščių gripo "pandemija" psy-opas

Pasak "mokslo", artėjanti paukščių gripo pandemija bus "100 kartų baisesnė nei COVID" - ne todėl, kad ji iš tikrųjų kelia realią grėsmę, bet todėl, kad valdžios atsakas į visas netikras naujienas apie ją bus nepanašus į nieką, ...

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 09:28 Izraelio rezervate pastebėta šešiakojė kalnų gazelė
Vakarų Izraelio gamtos rezervate pastebėta labai neįprasta gazelė - jai iš nugaros išaugo papildoma galūnių pora. Tačiau laukinės gamtos ekspertai teigia, kad gyvūnas yra "sveikas" ir "stiprus".

Skaityti daugiau