Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Liepos » 14

Ką išduoda kraujo grupė?

Jei neseniai nedavėte kraujo, apie savo kraujo grupę turbūt labai dažnai negalvojate. Tam tikrų molekulių, vadinamų A ir B antigenais, ir baltymo, vadinamo Rh faktoriumi, buvimas ar nebuvimas lemia, kuri iš aštuonių kraujo grupių teka jūsų venomis (kraujo grupės yra šios: A+, A-, B+, B-, AB+, AB-, O+ arba O-). Tačiau, kaip rašoma 2013 m. žurnale „Blood Transfusion” paskelbtame tyrime, šie antigenai turi reikšmės ne tik jūsų kraujui. Jie gali turėti įtakos ir kitoms jūsų kūno dalims, įskaitant kraujagysles, neuronus ir trombocitus, todėl jūsų kraujo grupė gali būti susijusi su rizika sirgti tam tikromis ligomis. Štai kodėl reikėtų žinoti savo kraujo grupę.

A, B ir AB grupės: širdies ligos

Kitų nei O kraujo grupių kraujyje yra 25 – 30 % daugiau kraujo krešėjimo baltymų, vadinamų Von Vilebrando faktoriumi. Iš dalies dėl šio skirtumo žmonės turi 15 % didesnę riziką mirti nuo širdies ligų, palyginus su kitas kraujo grupes turinčiais žmonėmis.

O grupė: mažesnė kraujo krešulių rizika

Atsižvelgiant į tai, kad O kraujo grupių kraujyje yra mažiau baltymų, padedančių krešėti kraujui, jie taip pat rečiau susiduria su kraujo krešuliais. Neigiama yra tai, kad kraujo krešėjimas padeda išvengti pernelyg didelio nukraujavimo. Vis dėlto yra daugybė veiksnių, lemiančių kraujo krešulių susidarymą. Nereikėtų manyti, kad O kraujo grupė reiškia, kad esate apsaugoti arba kad A kraujo grupei kyla didesnė rizika.

O grupė: vaisingumo problemos

O kraujo grupė yra labiausiai paplitusi kraujo grupė, bet ji gali trukdyti pastoti. Kaip rašoma žurnale „Human Reproduction” publikuotame tyrime, O kraujo grupės kraujyje du kartus dažniau buvo nustatytas folikulus stimuliuojančio hormono (FSH) kiekis, kuris buvo pakankamai aukštas, kad rodytų mažą kiaušidžių rezervą – mažiau kiaušialąsčių apvaisinimui. Kito žurnale „Journal of Assisted Reproduction and Genetics” paskelbto tyrimo metu buvo nustatyta, kad tiek O, tiek A kraujo grupę turinčios moterys turėjo mažesnę sėkmingo apvaisinimo mėgintuvėlyje tikimybę nei B kraujo grupę turinčios moterys, kurioms dažniau sėkmingai pavyksta pagalbinio apvaisinimo procedūros.

Ne O grupė: didesnė skrandžio vėžio rizika

Dar vienas įdomus tyrimas publikuotas žurnale „BMC Medicine”, kuriame teigiama, kad tam tikros kraujo grupės (A, B, AB), siejamos su didesne širdies ligų rizika, taip turėjo ir didesnę skrandžio vėžio riziką, galbūt dėl uždegiminės reakcijos į H. pylori bakterijas (šios bakterijos yra skrandžio opų priežastis).

Ne O grupė: giliųjų venų trombozė

Remiantis žurnale „Blood Transfusion” paskelbtais tyrimais, dėl skirtingo kraujo krešėjimo A, B ir AB grupės dažniau serga tromboembolija – krešuliu, kuris susidaro giliosiose kojų, kirkšnių ar rankų venose, ir gali nutrūkti keliaudamas į plaučius (plaučių embolija), palyginus su B kraujo grupės atstovais. Be to, tyrimo metu nustatyta, kad ne O kraujo grupę turinčių kraujo donorų, turinčių paveldimą trombofiliją, t. y. būklę, kai kraujas kreša nenormaliai, rizika padidėja tris kartus.

AB grupė: atminties praradimas

Nors AB yra mažiausiai paplitusi kraujo grupė, 2014 m. žurnale „Neurology” paskelbti tyrimai rodo, kad AB grupę turintys žmonės 82 % dažniau nei kitų kraujo grupių atstovai turi kognityvinių problemų, kurios vėliau gyvenime gali sukelti demenciją. Tyrimo autoriai teigia, kad taip gali būti dėl to, kad AB kraujyje yra didesnis Von Vilebrando faktoriaus kiekis.

A ir B grupės: diabetas

 Žurnalo „Diabetologia” paskelbto tyrimo duomenimis, A ir B kraujo grupę turintys žmonės turi iki 21% didesnę riziką susirgti II tipo diabetu, palyginus su O kraujo grupės atstovais. Didžiausia tikimybė tiems, kurie turi B kraujo grupę. Nors mokslininkai pažymi, kad nėra tiksliai aišku kodėl, manoma, kad kraujo grupė gali turėti įtakos žarnyno mikrobiomui, kuris gali turėti įtakos gliukozės apykaitai ir uždegimui.

priekavos.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.07.2019 laikas 06:59 Receptai – Patiekalai Kaip pasigaminti baltyminio kokteilio mišinį namuose?
Sportininkai bei sveikos gyvensenos propaguotojai puikiai žino įvairių baltyminių kokteilių skonį. Šiuos kokteilius labai paprasta susiplakti, jie puikiai pasotina ir padeda atgauti jėgas po treniruotės, pasitarnauja kaip užkandis...

Skaityti daugiau

19.01.2018 laikas 15:04 Receptai – Patiekalai Drėkinamoji varškės ir medaus kaukė
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Riebios veido odos. Ingredientai: Varškė, Skystas medus, Kiaušinis

Skaityti daugiau

25.08.2018 laikas 17:45 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo svaigulio

Svaigulys liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo svaigulio, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vaisiais.

...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau