Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Liepos » 14

Kaip atsikratyti rėmens?

Su rėmeniu yra susidūręs ne vienas. Rėmuo - skrandžio motorikos sutrikimas, pasireiškiantis deginimo jausmu epigastriumo srityje ir už krūtinkaulio. Jis atsiranda nusilpus apatiniam stemplės sfinkteriui, dėl to rūgštus skrandžio turinys patenka į apatinę stemplės dalį.

Rėmuo dažnai pasitaiko, padidėjus skrandžio sulčių rūgštingumui.

Rėmuo yra vienas iš pagrindinių stemplės ir skrandžio susirgimų reiškinių. Kartais rėmens epizodai gali pasitaikyti visiškai sveikiems žmonėms, pavartojus aštrių, rūgščių ar konservuotų produktų, per daug alkoholio.

Jei rėmens priepuolis užsitęsia, reikia kreiptis į gydytoją. Jei prie rėmens prisideda vėmimas, ypač su kraujo pėdsakais vėmimo masėse, reikia kviesti greitąją pagalbą.

Jei rėmuo yra nuolat ar kartojasi dažnai, būti ištirti skrandį ir stemplę. Gydytojas gali paskirti fibrogastriduodenoskopiją, skrandžio sulčių rūgštingumo tyrimą (skrandžio zondavimą ar ekspres-testą), stemplės ir skrandžio rentgenografiją ir pan.

Rėmens gydymas apima pagrindinio susirgimo, atvedusio prie rėmens, gydymą, dietą ir vaistų, neutralizuojančių skrandžio sulčių rūgštingumą, vartojimą. Sumažinti rėmenį galima ribojant ar atsisakant rūgščių vaisių, uogų, daržovių ir jų sulčių, svogūnų, česnakų, pipirų, juodos kavos, daug riebalų turinčių produktų arba stiprinančių dujų susidarymą žarnyne (ankštinių, baltagūžių kopūstų, rečiau

- bulvių, bananų ir kt.), šviežios duonos, šokolado, skrandžio sulčių sekreciją didinančių produktų ir patiekalų

- raugintų kopūstų, raugintų ir marinuotų agurkų, stiprių mėsos, žuvies ir grybų sultinių, keptų gaminių, aštrių pagardų (garstyčių, kečupo ir kt.) ir t.t. Reikėtų nustatyti ryšį tarp rėmens ir konkrečių produktų bei patiekalų vartojimo ir atsisakyti būtent šių produktų, o ne visų, paminėtų anksčiau.

Kaip išvengti rėmens

Būtina riboti arba atsisakyti alkoholinių gėrimų vartojimo (alaus, šampano, sauso baltojo vyno), taip pat bet kokių nealkoholinių gazuotų gėrimų. Jie didina vidinį skrandžio spaudimą, 

stimuliuoja rūgščių susidarymą, o didelės etilo spirito dozės stimuliuoja rūgštaus skrandžio turinio permetimą į stemplę.

Reikia atsisakyti retų ir gausių valgymų. Rekomenduojama valgyti mažomis porcijomis ir su pertraukomis (5-10 minučių) tarp patiekalų.

Po valgymo vengti gilių ir staigių kūno palenkimų į priekį, nesigulti 2 valandas po valgio; geriau pasivaikščioti 15-20 minučių ir daugiau. Po valgio negalima suveržti pilvo standžiu diržu.

Paskutinį kartą valgyti ne vėliau kaip likus 3 valandoms iki miego. Būtina atsisakyti naktinio užkandžiavimo.

Nerekomenduojama valgyti labai šalto ar karšto maisto, taip pat vartoti skysčių tarp valgymų.

Iš liaudies medicinos receptų

Ilgalaikis, stiprus rėmuo praeina, mėnesį pavartojus balinių ajerų šakniastiebių miltelių - po 1/3 arbatinio šaukštelio su 1/2 stiklinės virinto vandens.

50 g baltųjų akacijų šakų, 500 ml 70 procentų medicininio spirito. Savaitę laikyti tamsioje vietoje, kartkartėmis supurtyti. Vartoti po 10 lašų su 1 valgomuoju šaukštu vandens 3 kartus per dieną, esant rūgščiam atsirūgimui, kuris atsiranda dėl padidėjusio skrandžio sulčių rūgštingumo.

Rėmenį slopina 2-3 šaukštai bulvių sulčių.

20 g plačialapių gysločių lapų, 20 g paprastųjų jonažolių žolės, 5 g vaistinių ramunėlių žiedų. Viską sumaišyti. 1 valgomąjį šaukštą mišinio užpilti stikline verdančio vandens. Išgerti per 2 kartus.

Svogūnų košė. Vidutinio dydžio svogūno galvutę sutarkuoti su tarka, sudėti į stiklainį, iki viršaus užpilti cukrumi, kruopščiai išmaišyti ir laukti, kol susidarys sultys.

Pirmą kartą svogūnų košę pavartoti prieš valgį: suvalgyti 1 valgomąjį šaukštą. Paskui dienos bėgyje suvalgyti likusią košę, vartojant po 1 valgomąjį šaukštą, praėjus 2 valandoms po valgio. Kramtyti tol, kol svogūnų košė ištirps burnoje. Per dieną suvalgyti visą paruoštą mišinį.

20 g paprastųjų kraujažolių žolės, 20 g paprastųjų jonažolių žolės, 20 g pelkinių pūkelių žolės. 3 valgomuosius šaukštus mišinio užpilti 1 l verdančio vandens, laikyti, kol atvės, nukošti. Vartoti po 1/2 stiklinės 4-5 kartus per dieną nuo skrandžio skausmų su pilvo pūtimu ir rėmeniu.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju. Šiame straipsnyje gali būti teiginiu, kurie atspindi autoriaus nuomone.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
10.06.2019 laikas 09:53 Receptai – Patiekalai Sausainiai su šokolado gabaliukais ir riešutais

Skanių sausainių su šokolado gabaliukais receptas. Gaminame. Sausainiai su šokolado gabaliukais ir riešutais. Skanaus!

Skaityti daugiau

12.06.2019 laikas 12:08 Receptai – Patiekalai Krabų lazdelės sluoksniuotoje tešloje

Pasigaminkime skanias Krabų lazdelės tešloje. Jas tiekiame dar šiltas. Skanaus!

Skaityti daugiau

26.08.2018 laikas 17:15 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai esant sąnarių skausmams
Sanarių skausmai liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai esant sąnarių skausmams, receptai nuo sąnarių skausmo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomi...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau