Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2022 » Liepos » 14

Kaip atsikratyti rėmens?

Su rėmeniu yra susidūręs ne vienas. Rėmuo - skrandžio motorikos sutrikimas, pasireiškiantis deginimo jausmu epigastriumo srityje ir už krūtinkaulio. Jis atsiranda nusilpus apatiniam stemplės sfinkteriui, dėl to rūgštus skrandžio turinys patenka į apatinę stemplės dalį.

Rėmuo dažnai pasitaiko, padidėjus skrandžio sulčių rūgštingumui.

Rėmuo yra vienas iš pagrindinių stemplės ir skrandžio susirgimų reiškinių. Kartais rėmens epizodai gali pasitaikyti visiškai sveikiems žmonėms, pavartojus aštrių, rūgščių ar konservuotų produktų, per daug alkoholio.

Jei rėmens priepuolis užsitęsia, reikia kreiptis į gydytoją. Jei prie rėmens prisideda vėmimas, ypač su kraujo pėdsakais vėmimo masėse, reikia kviesti greitąją pagalbą.

Jei rėmuo yra nuolat ar kartojasi dažnai, būti ištirti skrandį ir stemplę. Gydytojas gali paskirti fibrogastriduodenoskopiją, skrandžio sulčių rūgštingumo tyrimą (skrandžio zondavimą ar ekspres-testą), stemplės ir skrandžio rentgenografiją ir pan.

Rėmens gydymas apima pagrindinio susirgimo, atvedusio prie rėmens, gydymą, dietą ir vaistų, neutralizuojančių skrandžio sulčių rūgštingumą, vartojimą. Sumažinti rėmenį galima ribojant ar atsisakant rūgščių vaisių, uogų, daržovių ir jų sulčių, svogūnų, česnakų, pipirų, juodos kavos, daug riebalų turinčių produktų arba stiprinančių dujų susidarymą žarnyne (ankštinių, baltagūžių kopūstų, rečiau

- bulvių, bananų ir kt.), šviežios duonos, šokolado, skrandžio sulčių sekreciją didinančių produktų ir patiekalų

- raugintų kopūstų, raugintų ir marinuotų agurkų, stiprių mėsos, žuvies ir grybų sultinių, keptų gaminių, aštrių pagardų (garstyčių, kečupo ir kt.) ir t.t. Reikėtų nustatyti ryšį tarp rėmens ir konkrečių produktų bei patiekalų vartojimo ir atsisakyti būtent šių produktų, o ne visų, paminėtų anksčiau.

Kaip išvengti rėmens

Būtina riboti arba atsisakyti alkoholinių gėrimų vartojimo (alaus, šampano, sauso baltojo vyno), taip pat bet kokių nealkoholinių gazuotų gėrimų. Jie didina vidinį skrandžio spaudimą, 

stimuliuoja rūgščių susidarymą, o didelės etilo spirito dozės stimuliuoja rūgštaus skrandžio turinio permetimą į stemplę.

Reikia atsisakyti retų ir gausių valgymų. Rekomenduojama valgyti mažomis porcijomis ir su pertraukomis (5-10 minučių) tarp patiekalų.

Po valgymo vengti gilių ir staigių kūno palenkimų į priekį, nesigulti 2 valandas po valgio; geriau pasivaikščioti 15-20 minučių ir daugiau. Po valgio negalima suveržti pilvo standžiu diržu.

Paskutinį kartą valgyti ne vėliau kaip likus 3 valandoms iki miego. Būtina atsisakyti naktinio užkandžiavimo.

Nerekomenduojama valgyti labai šalto ar karšto maisto, taip pat vartoti skysčių tarp valgymų.

Iš liaudies medicinos receptų

Ilgalaikis, stiprus rėmuo praeina, mėnesį pavartojus balinių ajerų šakniastiebių miltelių - po 1/3 arbatinio šaukštelio su 1/2 stiklinės virinto vandens.

50 g baltųjų akacijų šakų, 500 ml 70 procentų medicininio spirito. Savaitę laikyti tamsioje vietoje, kartkartėmis supurtyti. Vartoti po 10 lašų su 1 valgomuoju šaukštu vandens 3 kartus per dieną, esant rūgščiam atsirūgimui, kuris atsiranda dėl padidėjusio skrandžio sulčių rūgštingumo.

Rėmenį slopina 2-3 šaukštai bulvių sulčių.

20 g plačialapių gysločių lapų, 20 g paprastųjų jonažolių žolės, 5 g vaistinių ramunėlių žiedų. Viską sumaišyti. 1 valgomąjį šaukštą mišinio užpilti stikline verdančio vandens. Išgerti per 2 kartus.

Svogūnų košė. Vidutinio dydžio svogūno galvutę sutarkuoti su tarka, sudėti į stiklainį, iki viršaus užpilti cukrumi, kruopščiai išmaišyti ir laukti, kol susidarys sultys.

Pirmą kartą svogūnų košę pavartoti prieš valgį: suvalgyti 1 valgomąjį šaukštą. Paskui dienos bėgyje suvalgyti likusią košę, vartojant po 1 valgomąjį šaukštą, praėjus 2 valandoms po valgio. Kramtyti tol, kol svogūnų košė ištirps burnoje. Per dieną suvalgyti visą paruoštą mišinį.

20 g paprastųjų kraujažolių žolės, 20 g paprastųjų jonažolių žolės, 20 g pelkinių pūkelių žolės. 3 valgomuosius šaukštus mišinio užpilti 1 l verdančio vandens, laikyti, kol atvės, nukošti. Vartoti po 1/2 stiklinės 4-5 kartus per dieną nuo skrandžio skausmų su pilvo pūtimu ir rėmeniu.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju. Šiame straipsnyje gali būti teiginiu, kurie atspindi autoriaus nuomone.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-07-13 laikas 20:17 Receptai Gaminame namuose. Pusryčių sumuštiniai su avokadu ir kiaušiniu
Gaminame namuose. Sumuštiniai su avokadu ir kiaušiniu receptas. Batono riekeles paskrudiname skrudintuve arba orkaitėje. Joms atvėsus, aptepame paruoštu avokado mišiniu. Ant sumuštinių viršaus dedame keptą kiaušinį. Skanaus!...

Skaityti daugiau

2020-09-02 laikas 14:43 Receptai Apverstas obuolių pyragas su cinamonu
Obuolius nulupti ir supjaustyti į 8 skilteles. Ant likusios sviesto keptuvėje suberti rudąjį cukrų, paskleisti. Ant viršaus suberti obuolius. Iškepusį pyragą palikti apie 10 min pravėsti, tada atsargiai peiliu atskirti nuo keptuvė...

Skaityti daugiau

2019-08-12 laikas 18:03 Receptai Virtiniai su mėsos ir dilgėlių įdaru
Virtiniai su mėsos ir dilgėlių įdaru receptas. Pasiruoškite įdarą: svogūną susmulkinkite ir apkepkite aliejuje, kad pagelstų, atvėsinkite ir sumaišykite su faršu, prieskoniais, smulkintom arba pertrintom dilgėlėm bei druska....

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-06-21 laikas 18:56 Česnako Nauda Sveikatai: Cheminė Sudėtis, Poveikis ir Receptai
Česnakas stiprina imunitetą, gerina širdies sveikatą ir kovoja su infekcijomis. Sužinokite jo cheminę sudėtį, poveikį ir liaudies receptus! Šiame straipsnyje aptarsime česnako cheminę sudėtį, poveikį organizmui, liaudies medicinos receptus ir mokslin...

Skaityti daugiau

2025-06-21 laikas 15:47 Mikroorganizmai Antarktidoje: Gyvybės Paslaptys Ledo Karalystėje
Naujas mokslinis atradimas Antarktidoje atskleidžia, kaip mikroorganizmai išgyveno prieš 700 mln. metų. Sužinokite apie fosilijas, kosmoso tyrimus ir psichinės sveikatos svarbą! Šis tyrimas ne tik keičia mūsų supratimą apie gyvybės evoliuciją, bet ir...

Skaityti daugiau

2025-06-20 laikas 19:50 Kraujo Užkrėtimas: Priežastys, Biologiniai Procesai ir Liaudies Medicina
Kraujo užkrėtimo priežastys, procesai ir liaudies medicinos receptai kraujo valymui. Šiame straipsnyje aptarsime kraujo užkrėtimo priežastis, biologinius ir cheminius procesus, organų sąveiką, kraujo valymo metodus, biologiškai aktyvių preparatų inje...

Skaityti daugiau

2025-06-20 laikas 19:26 Vabzdžių įkandimai Lietuvoje: Poveikis, Toksiškumas ir Liaudies Medicina
Išsamus gidas apie vabzdžių įkandimus Lietuvoje: poveikis, toksiškumas, liaudies medicina ir moksliniai tyrimai. Šiame straipsnyje aptarsime labiausiai paplitusius vabzdžių įkandimus, jų biologinį poveikį, toksiškumą ir moksliškai pagrįstus liaudies ...

Skaityti daugiau

2025-06-20 laikas 09:08 Katarakta: Priežastys, Biologinis Paaiškinimas ir 10 Liaudies Receptų

Šiame straipsnyje aptarsime biologines kataraktos priežastis, organų įtaką, pratimus akims, 10 liaudies medicinos receptų kataraktos prevencijai ir gydymui, jų naudą, galimus pavojus ir mokslinius tyrimus. Taip pat pateiksime istorinį nutikimą, su...

Skaityti daugiau