Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 22

Kinija siunčia tankus, kad apsaugotų bankus nuo protestuotojų, reikalaujančių jų pinigų

Kinijos valdžia dislokavo tankus, siekdama numalšinti žmonių, negalinčių atsiimti savo santaupų iš bankų, protestus.

Pasak "Economic Times" pranešimo, Henano provincijoje įvyko susirėmimai tarp policijos ir piliečių, kurie teigia, kad nuo šių metų balandžio mėn. negali pasiimti pinigų iš vietos bankų.

MSN praneša: Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti, kaip protestuotojus gatvėse stabdo tankai, o tai labai primena 1989 m. Tiananmenio aikštėje vykusius neramumus, kai Kinijos valdžia smarkiai susidorojo su protestuojančiais studentais, reikalaujančiais demokratijos.

Dėl Pekino valdžios veiksmų žuvo šimtai, o gal net tūkstančiai jaunų žmonių, o valstybės cenzoriai šį incidentą nuolat ištrina iš Kinijos socialinės žiniasklaidos platformų.

Pastarieji bankų protestai pirmą kartą įsižiebė po to, kai tūkstančiai klientų atsidarė sąskaitas Henano ir kaimyninės Anhui provincijos bankuose, kuriuose buvo siūlomos palyginti didelės palūkanų normos.

Vėliau jie sužinojo, kad negali išsigryninti pinigų, kai buvo pranešta, kad bankų patronuojančiosios bendrovės vadovas ieškomas už finansinius nusikaltimus.

Kai indėlininkai bandė vykti į Zhengzhou miestą Henano provincijoje ir bandyti atgauti savo pinigus iš šešių finansinių sunkumų turinčių kaimo bankų, jiems kelią užkirto mobiliojo telefono programėlė "Covid-19 health", o tai sukėlė eilinius protestus.

Dėl besitęsiančių protestų finansų reguliavimo institucijos pažadėjo kai kuriems bankų klientams grąžinti dalį jų indėlių.

Praėjusią savaitę paskelbtuose pareiškimuose pareigūnai teigė, kad klientams, kurių indėliai sudarė 50 000 juanių (6 280 svarų sterlingų) ar mažiau, bus grąžinti. Jie teigė, kad kitiems, turintiems didesnius likučius bankuose, pinigai bus grąžinti vėliau, nenurodytu laiku.

Reguliuotojų pranešimą skeptiškai sutiko klientai, kurie nuo balandžio mėn. organizavo protestus internetu ir ne internetu, siekdami atgauti savo pinigus.

"Tai iš tikrųjų neišsprendžia problemos", - sakė Xu Zhihao, banko klientas, nedalyvavęs liepos 14 d. protesto akcijoje.

Viena protestuotoja, pasivadinusi tik pavarde Ding, sakė, kad ji ir jos motina turėjo 800 000 juanių (100 000 svarų sterlingų) taupomųjų indėlių keliuose bankuose.

"Jie paskelbė šį pranešimą, nes mes rizikuojame savo gyvybe. Šie mažiau nei 50 000 juanių nėra tai, kas mums priklauso. Tai labiau mokėjimas, kad būtų išlaikytas socialinis stabilumas", - sakė Ding, kuri atsisakė nurodyti savo vardą ir pavardę, bijodama keršto.

Ji pasakojo, kad sekmadienį per protestą, kurio metu buvo sužeisti keli žmonės, ji ir jos vyras nukentėjo nuo civiliais drabužiais vilkinčių apsaugos darbuotojų.

Keli protestuotojai naujienų agentūrai "Associated Press" sakė, kad kai kurie žmonės buvo nuvežti į ligoninę po to, kai buvo sužeisti policijai ir civiliais drabužiais vilkintiems saugumo pareigūnams panaudojus jėgą protestuotojams išsklaidyti, nors dauguma sužeidimų buvo įbrėžimai ar nubrozdinimai.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
28.07.2019 laikas 14:18 Receptai – Patiekalai Skanus abrikosų pyrago receptas. Be svorio!
Paprasčiausias skanus abrikosų pyrago receptas! Gaminame abrikosų pyragą! Gaminu jį kiekvieną savaitgalį! Greitas vasaros pyragas be svorio prie arbatos per 5 minutes + kepimas.

Skaityti daugiau

22.08.2018 laikas 09:24 Receptai – Patiekalai Vaistažolės nuo vyriškų negalavimų
Vyriški negalavimai liaudies medicinoje, Vaistažolės nuo vyriškų negalavimų, receptai nuo vyrišku negalavimu, vyriškos ligos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gy...

Skaityti daugiau

03.11.2017 laikas 13:10 Receptai – Patiekalai Paprastoji takažolė vaisingumui skatinti
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Vaisingumas. Ingredientai: Džiovinta takažolė, Verdančio vandens

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau