Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Rugpjūčio » 2

FEMA įspėja JAV, kad po "Tobulos Saulės audros" reikia ruoštis 10 metų neveiksiančiam elektros tinklui

Tobula Saulės audra, panaši į tą, kuri į Žemę smogė 1859 m., JAV elektros tinklą išjungs iki 10 metų, perspėjama Federalinės nepaprastųjų situacijų valdymo agentūros (FEMA) nepublikuotoje ataskaitoje.

36 puslapių ataskaita šį mėnesį buvo paskelbta svetainėje GovernmentAttic.org, kurioje atrandami seni vyriausybės dokumentai, dažnai gaunami pagal Informacijos laisvės akto prašymus. 2010 m. dokumentas vadinosi "FEMA vadovavimo, kontrolės ir komunikacijų švelninimo strategijos Saulės super audros metu ir po jos".

1859 m. Žemę užklupusi audra buvo pavadinta Carringtono įvykiu ir nuo jos užsidegė telegrafo aparatai - pažangiausia to meto technologija.

Prognozuojant, kas nutiktų, jei tokio tipo Saulė į Žemę atsitrenktų XXI amžiuje, dokumente rašoma: "Šiaurės Amerikoje ir kitur gali įvykti didelių elektros tinklų griūčių; visiškai juos atkurti gali prireikti 4-10 metų."

Tačiau net ir mažesnė audra, panaši į 1921 m. Žemę užklupusią audrą, "galėtų sukelti plataus masto elektros tinklų griūtį", jei smogtų šiandien.

Ataskaitoje prognozuojama, kad nutrūktų interneto, kabelinės televizijos ir telefono ryšio paslaugos. Greitai nutrūktų ir mobiliojo ryšio paslaugos.

"Maždaug 60 % JAV esančių mobiliojo ryšio bokštų baterijos atsarginės kopijos veikia tik 2-24 valandas", - teigiama ataskaitoje. "Šiems bokštams netekus energijos, pradės veikti didelė dalis korinio ryšio tinklo. Miestuose ir apgyvendintose priemiesčių vietovėse dažniau yra mobiliojo ryšio bokštų su atsarginiais generatoriais, kurių kuro atsargos, priklausomai nuo vietos ir įrangos savininko, siekia 1-7 dienas."

FEMA taip ir nepaskelbė ataskaitos, kuri datuota 2010 m. gruodžio mėn. Leidinys "Off The Grid News" susisiekė su tinklo ekspertu, kuris dažnai bendrauja su vyriausybinėmis agentūromis. Šis asmuo teigė, kad ataskaita atrodo teisėta.

"Šiame dokumente atkuriamas 1859 m. įvykis šiandien, remiantis naujausiais moksliniais tyrimais, siekiant paaiškinti ir suprasti: 1) radijo ryšio sutrikimų, saulės spinduliuotės audrų ir geomagnetinių audrų pobūdį ir poveikį; 2) jų galimą kaskadinį poveikį pasaulinėms elektros energijos ir telekomunikacijų sistemoms; 3) pasekmes FEMA ... planuojant ir reaguojant į tokį įvykį", - rašoma ataskaitoje.

Carringtono tipo audra sukeltų didžiulį energijos kiekį, kuris išmuštų transformatorius. Būtent šių transformatorių pakeitimas kelia susirūpinimą FEMA ir kitoms vyriausybinėms agentūroms. Kiekvienas transformatorius gaminamas pagal užsakymą, atsarginių dalių nėra. Nežinoma, kiek transformatorių yra JAV, tačiau tikėtina, kad jų yra dešimtys tūkstančių. Kiekvieno jų gamyba užtrunka iki dvejų metų.

"Ilgesniam laikui praradus pagrindinę infrastruktūrą dėl kosminių orų reiškinio (ar kito trikdžio) sukelto kaskadinio poveikio, dėl mažų atsargų ir priklausomybės nuo pristatymo laiku gali pritrūkti maisto produktų, gali dingti pagrindinis transportas, nebus galima perpumpuoti degalų, dingti šaldymas", - taip 2008 m. Nacionalinės mokslų akademijos ataskaitoje apibūdinami didelės Saulės audros padariniai.

P komentaras: galimai greitu metu gali prasidėti elektros išjungimas... kodėl taip manau, nes (Baidenas paskelbė, kad FEMA, CDC pareigūnai vadovaus ‘Reagavimo į beždžionių raupus grupei’), o beždžionių raupai artėja.... + FEMA apie tai pati kalba (o ji turės valdžią). O, kam tai reikalinga? Nuslėpti tiesą, neprileisti Trupmo prie artėjančių rinkimų (Jie negali jo įsileisti atgal). Tai po truputi bandoma daryti... "Fox News" pereina į "tamsiąją pusę", uždraudžia Trumpui rodytis eteryje

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:
Temos

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
01.11.2017 laikas 17:10 Receptai – Patiekalai Česnakas, pienas gydo bronchitą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Bronchitas. Ingredientai: Česnakas, Pienas.

Skaityti daugiau

26.06.2019 laikas 08:26 Receptai – Patiekalai Varškės apkepas su razinomis

Tobulas varškės apkepas su razinomis. Manų kruopas užpilame pienu ir palaikome 30-45 min. Razinas užmerkiame vandenyje. Sviestą laikome kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Varškės apkepas kepamas 35-40 minučių&nb...

Skaityti daugiau

24.09.2018 laikas 08:15 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai atminties stiprinimui
Atminties stiprinimui liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai atminties stiprinimui, atmintis, atminties stiprinimas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau