Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Rugpjūčio » 4

Gynybos departamentas užfiksavo, kaip "ištrina" Trumpo pareigūnų telefonus, kurie įrodo, kad sausio 6 d. buvo vidinis darbas

Gynybos departamentas buvo pagautas trinant aukštų Trumpo pareigūnų telefonus, kurie galėjo įrodyti, kad sausio 6 d. buvo "vidinis darbas".

Gynybos departamentas prisipažino, kad buvusiems Pentagono pareigūnams priklausantys telefonai buvo ištrinti pagal Informacijos laisvės akto (FOIA) ieškinį, kurį pateikė pelno nesiekianti priežiūros organizacija "American Oversight".

Prezidentas D. Trumpas ne kartą yra pareiškęs, kad sausio 6 d. riaušės greičiausiai buvo giluminės valstybės sąmokslas, kuriame dalyvavo FTB ir kitos korumpuotos tarnybos. Ištrintos tekstinės žinutės galėjo padėti įrodyti jo teiginius.

Apie tai praneša Theepochtimes.com: "American Oversight" siekė gauti informaciją apie šių pareigūnų bendravimą su D. Trumpu, buvusiu viceprezidentu M. Pence'u (Pence), D. Trumpo Baltųjų rūmų personalo vadovu Marku Meadowsu (Mark Meadows) ar kitais asmenimis, bendravusiais jų vardu sausio 6 d.

Stebėtojų grupė FOIA prašymus, susijusius su įrašais, pateikė 2021 m. sausio 12 d., praėjus šešioms dienoms po įsilaužimo į Kapitolijaus pastatą.

Konkrečiai FOIA prašymuose buvo prašoma pateikti buvusio laikinai einančio gynybos sekretoriaus pareigas Chriso Millerio (Chris Miller), buvusio personalo vadovo Kašo Matelio (Kash Patel) ir buvusio kariuomenės sekretoriaus Ryano McCarthy, Gynybos departamento generalinio patarėjo Paulo Ney ir kariuomenės generalinio patarėjo Jameso E. McPhersono (James E. McPherson) pranešimus.

Tačiau maždaug po metų nuo prašymo pateikimo teismui kariuomenė pareiškė, kad "kai darbuotojas išeina iš Gynybos departamento ar kariuomenės, jis atiduoda vyriausybės išduotą telefoną, ir telefonas ištrinamas", ir kad "tų saugotojų, kurie nebedirba agentūroje, tekstiniai pranešimai nebuvo išsaugoti, todėl jų nebuvo galima ieškoti".

Tačiau teismo pranešime pažymima, kad "gali būti, jog tam tikros tekstinės žinutės galėjo būti išsaugotos kitose įrašų sistemose, pavyzdžiui, elektroniniame pašte".

Slaptoji tarnyba Swipe

Gynybos departamento prisipažinimas pateiktuose dokumentuose sukuria papildomų skaidrumo klausimų, susijusių su 2021 m. sausio 6 d. atrankos komiteto atliktu tyrimu dėl tos dienos įvykių ir kaip reagavo vyriausybė.

Jis taip pat pasirodė netrukus po to, kai paaiškėjo, kad buvo ištrintos ir pažeidimo dieną išsiųstos JAV slaptosios tarnybos tekstinės žinutės.

Keletas slaptosios tarnybos narių tekstinių žinučių, rašytų sausio 5 d. ir sausio 6 d., "buvo ištrintos vykdant prietaisų keitimo programą", liepos mėn. laiške įstatymų leidėjams sakė Krašto saugumo departamento generalinis inspektorius Josephas Cuffari (Joseph Cuffari).

Praėjusią savaitę Senato Teismų komiteto pirmininkas Dikas Durbinas (D-Ill.) raštu kreipėsi į generalinį prokurorą Meriką Garlandą (Merrick Garland) ir paprašė jo imtis tyrimo dėl dingusių VSD ir slaptosios tarnybos žinučių kontrolės.

"Tiesiog stulbina, kad agentūra nesuprato, kaip svarbu išsaugoti savo įrašus - ypač [kalbant apie] aukščiausius pareigūnus, kurie galėjo užfiksuoti: ką jie darė, kai darė, kodėl darė, tą dieną", - CNN sakė "American Oversight" vykdomoji direktorė Heter Sojer (Heather Sawyer).

JAV kariuomenės viešųjų ryšių su žiniasklaida vadovė pulkininkė Cathy Wilkinson pareiškime naujienų agentūrai teigė: "Mūsų politika yra nekomentuoti vykstančių teismo procesų."

Pareiškime laikraščiui "The Epoch Times" Gynybos departamentas taip pat atsisakė komentuoti "vykstančius teisminius ginčus".

Dabar "American Oversight" ragina atlikti tyrimą dėl to, kad Gynybos departamentas neišsaugojo sausio 6 d. SMS žinučių ir kitų pranešimų.

Reikalingas tarpžinybinis tyrimas

Antradienį generaliniam prokurorui Garlandui išsiųstame laiške (pdf) J. Sawyeris teigė, kad tariamas kelių agentūrų bendravimo įrašų ištrynimas "sustiprina poreikį atlikti tarpžinybinį tyrimą dėl galimo federalinių dokumentų sunaikinimo", pridurdamas, kad pranešimai "galėjo atskleisti aukščiausių D. Trumpo administracijos pareigūnų veiksmus nepavykusio sukilimo dieną".

Laiške taip pat teigiama, kad Patelis, Ney ir Milleris pasitraukė iš savo pareigų "po to, kai "American Oversight" pateikė FOIA prašymus, kuriuose buvo konkrečiai ieškoma tekstinių žinučių ir prašoma, kad agentūros imtųsi priemonių užkirsti kelią potencialiai svarbių įrašų ištrynimui".

"Amerikos priežiūra" atitinkamai ragina jus ištirti Gynybos departamento veiksmus, kuriais leista sunaikinti įrašus, galimai susijusius su šiuo svarbiu nacionalinio dėmesio ir istorinės reikšmės klausimu", - sakoma laiške.

Be to, "American Oversight" taip pat paprašė pateikti kariuomenės štabo viršininko generolo Jameso McConville'io (James McConville) ir kariuomenės štabo direktoriaus generolo leitenanto Walterio E. Piatto (Walter E. Piatt) pranešimus.

Kariuomenė priežiūros grupei pranešė, kad pradėjo McConville'io ir Piatto turimų įrašų paiešką ir mano, kad ji bus baigta iki rugsėjo pabaigos.

Laikraštis "The Epoch Times" kreipėsi į Gynybos departamentą ir Teisingumo departamentą dėl komentarų.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
14.06.2019 laikas 16:02 Receptai – Patiekalai Grybukų receptas. Meduoliniai grybukai
Gardžių ir lengvai pagaminamų meduolinių grybukų receptas. Pasigaminkime namuose. Kitoks grybukų paruošimo receptas. Žiūrėkite vaizdo įrašą. Skanaus!

Skaityti daugiau

12.07.2018 laikas 20:08 Receptai – Patiekalai Balzamo receptas nuo kunigo
Šis balzamas pasirodė tikrai stebuklingas. Kartą traukinyje mano kaimynas buvo kunigas. Jis pamatė, kad aš geriau širdies lašus, paklausė kuo sergu ir rekomendavo pabandyti balzamą pagal šį receptą.

Skaityti daugiau

27.10.2019 laikas 18:02 Receptai – Patiekalai Vyniotinis Su Aguonomis: Gaminimo Receptas

Tokie vyniotiniai išeina be galo skanūs. Jie švelnūs, su skaniu įdaru ir labai gražia glazūros plutele. Šie vyniotiniai -tikra šventinio stalo puošmena ir puikus desertas. Mes naudosime aguonų įdarą.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau