Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Mistika » 2022 » Rugpjūčio » 8

Paslaptinga dėžė iš šiukšlių konteinerio

Kartais žmonės aptinka atsitiktinai išmestus daiktus, kurie gali pasirodyti labai įdomūs ar vertingi, bet kartais tokie radiniai gali ir šokiruoti. Taip nutiko ir su viena medine dėže, kuri rasta šiukšlių konteineryje. Iki šiol jos paslaptis lieka neatkleista ir kelia vis daugiau klausymų.

Ši keista istorija prasidėjo 2013 metais, kai kažkoks vyras, vardu Denas Vikhamas, internete paskelbė istoriją, kad jo draugas šiukšlyne rado įdomią medinę dėžę. Prie straipsnelio buvo pridėtos dėžėje rastų dokumentų ir piešinių nuotraukos.

Anot Vikhamo, dėžė buvo rasta dar 2008 metais Ašvilio mieste Šiaurės Karolinoje (JAV). Ji buvo panaši į lagaminą iš medžio, 73 x 96 cm dydžio, turėjo metalinę rankenėlę, kvepėjo rūsio drėgme.

Kai draugas parodė tą dėžę Denui, o tas šiaip ne taip ją atidarė, viduje abu pamatė “visą kalną nesąmonių”, kaip išsireiškė Denas. Ten buvo krūvelės spausdintų ir rankraštinių tekstų su daugybe nesuprantamų diagramų, kažkokių įrenginių ir geometrinių konstrukcijų brėžiniais. O tarp tekstų ir brėžinių gulėjo puslapiai su įvairiausių pabaisų piešiniais, tarp jų ir biblinėmis pabaisomis iš pranašo Ezechielio knygos.

radiniai, nepaaiškinama, dėžė, mįslės, paslaptys

Ten buvo ir angelų, disko formos objektų, žmonių su gyvūnų galvomis, skraidančių į drakonus panašių būtybių ir kitų tvarinių, kuriuos sunku net klasifikuoti, piešiniais. Dauguma piešinių atlikti labai diletantiškai, tarsi žmogus buvo ką tik išmokęs piešti, o gal net nupiešti vaiko ranka. Tačiau brėžiniai buvo padaryti puikiai.

Daugiausia žiniatinklio naudotojų dėmesio pritraukė nesuprantamų mechanizmų brėžiniai, greičiausiai tai buvo skraidantys aparatai. Ir niekas nesuprato, ar tai išgalvoti mechanizmai, ar realiai egzistuojančių aparatų brėžiniai. Užrašai prie brėžinių buvo dar mažiau suprantami ir labai techniški. Beje, ant kai kurių lapų buvo atžymos “užpatentuota”, nors niekur nebuvo aiškiai nurodyta, kas tai išvis per aparatai.

Kai kurių konstrukcijų brėžiniai išvis datuojami ketvirtuoju XX a. dešimtmečiu, tai įneša dar daugiau painiavos. Nejaugi visi tie piešiniai ir brėžiniai kažkur gulėjo nuo ketvirto dešimtmečio? Bet kodėl tada juose vaizduojami gana įprasti mums skraidantys diskai - NSO? Pirmą kartą apie “skraidančias lėkštes” visuomenė sužinojo iš piloto Keneto Arnoldo 1947 metais. Iki tol neįprasti skraidantys objektai paprastai būdavo apibūdinami ir vaizduojami kaip neatpažinti dirižabliai ar lėktuvai.

Kad visa tai tikrai negulėjo kažkur nuo ketvirtojo dešimtmečio, paaiškėjo, kai Denas ir jo draugas pradėjo skaityti užrašus lapuose. Ten buvo ne tik apibūdintos techninės konstrukcijos, bet ir aprašyti NSO stebėjimai šeštajame ir septintajame dešimtmečiuose. Šiuose aprašymuose autorius įterpdavo pamąstymų apie religiją, NSO prigimtį, astralines projekcijas ir neįprastus oro reiškinius.

Dar viena mįsle tapo ranka pieštas Afrikos žemėlapis, kuriame Maroko ir Alžyro sienos rajone buvo kruopščiai nupieštas rombo formos ženklas. Kokia tai žymė ir ką ji reiškia? Kitame žemėlapyje iš dėžės panašus rombas buvo Šiaurės ašigalio rajone.

radiniai, nepaaiškinama, dėžė, mįslės, paslaptys

Kai informacija apie keistą dėžę ir tekstai su piešiniais iš jos buvo paskelbti saite “Reddit”, tarp komentatorių atsirado viena moteris, kuri neva žino, kam priklauso ši dėžė. Ji parašė, kad devintajame dešimtmetyje nuomojo vieną namą Floridoje. Ankstesnis nuomininkas paliko ten krūvą šiukšlių ir visokių savo daiktų. Tas žmogus buvo vardu Danielis Kristiansonas. Atrodė, kad jis paliko šį namą labai skubėdamas, pamiršo tą dėžę ir niekada negrįžo jos. Anot moters, visame name buvo pilna tokių piešinių su
diagramomis ir brėžiniais, taip pat krūvos spausdintų ir ranka rašytų tekstų.

“Tai, kas yra šioje dėžėje, nesudaro nė 10 % to, kas buvo name”, - rašė ji. Moterį su šia dėže siejo bauginantys prisiminimai. Netrukus
po to, kai ji pamatė šią dėžę name, moteris pastebėjo, kad namą iš gatvės stebi “du žmonės juodais drabužiais”. Tie žmonės kėlė jai nerimą, netrukus ji suskubo išsikelti iš šio namo ir išvažiavo kitur.

Tačiau dėžė kažkokiu keistu būdu tarsi persekiojo ją. Kartą moteris nuėjo į svečius pas draugą ir ant jo sienos pamatė piešinį iš tos dėžės. Draugas papasakojo, kad paėmė tą piešinį iš jos senojo namo kartu su dėže, nes jam buvo gaila palikti tuos daiktus. O paskui jis ... grąžino jai tą dėžę.

radiniai, nepaaiškinama, dėžė, mįslės, paslaptys

Kurį laiką dėžė ir jos keistas turinys buvo saugomas moters ir jos vyro name. Jie skaitė tekstus, apžiūrinėjo paveikslėlius, bet taip ir nesuprato, kas tai. Paskui jie viską nunešė į rūsį ir paliko ten. O tas namas buvo Siaurės Karolinoje, kaip tik tame mieste, kur po daugelio metų tą dėžę šiukšlių konteineryje ir rado Deno Vikhamo bičiulis. Tiesa, kas išmetė tą dėžę į šiukšlyną, taip ir liko neaišku, gal naujieji namo gyventojai.

Ta moteris dar parašė, kad viename iš piešinių, atrodo, buvo ... laiko mašinos schema. Bent jau taip suprato ji pati ir jos vyras iš šalia buvusio teksto. Ten taip pat buvo rašoma, kaip tinkamai maitintis, siekiant paruošti save kelionei laiku. Nuo tų laikų teorijos, kas tai per dėžė ir kas jos autorius, auga kaip grybai po lietaus. Vieni mano, kad jos šeimininkas buvo tiesiog šizofrenikas, kiti yra įsitikinę, kad tai - rašytojas fantastas, treti neabejoja, kad visa tai - tiesiog didelis pokštas.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
11.09.2018 laikas 09:59 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai gydant naktinį šlapinimasi

Naktinis šlapinimasis liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai gydant naktinį šlapinimasi, receptai nuo šlapinimosi, liaudiški patarimai gydant ligas, naktinis šlapinimasis, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vais...

Skaityti daugiau

23.06.2019 laikas 19:21 Receptai – Patiekalai Studentiškas kugelis (greitkugelis)

Studentiško kugelio (greitkugelio) receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

31.01.2018 laikas 18:46 Receptai – Patiekalai Vitaminų kaukė iš varškės
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Įvairių tipų odą. Ingredientai: Varškė, Citrinų sultys, Apelsino skiltelė

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau