Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Rugpjūčio » 11

Kuo pavojinga pūslelinė

Šią ligą sukelia virusas, ląstelių viduje esantis parazitas. Įsitaisęs šį virusą, žmogus praktiškai niekada gyvenime nebeatsikratys jo.

Pūslelinė - viena iš labiausiai paplitusių virusinių infekcijų. Kartą užsikrėtęs (dažniausiai tai nutinka vaikystėje), žmogus tampa šio susirgimo «šeimininku» visam gyvenimui.

Paprastoji pūslelinė (peršalimas) pasireiškia mažomis pūslelėmis prie burnos, ant lūpų, skruostų, nosies. Susirgimą lydi silpnumas, sumažėjęs apetitas, galvos skausmas, padidėjusi kūno temperatūra, raumenų laužymas, dirglumas ir blogas miegas. Jei nebūna komplikacijų, bėrimai praeina po 2-3 savaičių.

pūslelinė, patarimai, liaudies medicina

Kas mus apsaugos?

Pūslelinę turi beveik visi. Bet kažkodėl kai kuriems ji pasitaiko labai retai (1 kartą per 2-3 metus ar net rečiau), o kitus atakuoja kas mėnesį. Kodėl? Pasirodo, su virusu puikiai tvarkosi mūsų imuninė sistema. Jeigu, žinoma, ji tvarkoje. Mūsų imunitetas nuolat yra tikrinamas. Organizmo persišaldymas ar perkaitimas, menstruacijos, nėštumas, bloga nuotaika, alkoholis, infekciniai susirgimai (tarp jų gripas), taip pat stresas, depresija - visa tai silpnina organizmo apsaugines reakcijas ir tarsi «pažadina» tą bjaurųjį virusą.

Kodėl ji pavojinga?

Nereikėtų galvoti, kad, jei bėrimai pranyks, galima nusiraminti ir pamiršti tą negalavimą. Pūslelinė pavojinga tuo, kad gali pereiti į sisteminę formą. Tada kenčia visos žmogaus organizmo gleivinės, tai sutrikdo daugumos organų veiklą. Vyrams ji beveik visada pažeidžia prostatą, o moterims gali sukelti gimdos vėžį. Kitos sisteminės pūslelinės komplikacijos - pneumonija, hepatitas, inkstų, antinksčių pakenkimai. Todėl, jei «karštinė» lanko jus dažnai, nepatingėkite kreiptis į gydytojus ir atlikti išsamius tyrimus.

Kaip gydyti?

Pirmiausia gydytojai rekomenduoja aciklovirą, zoviraksą ir jo analogus, valaciklovirą (valtreks), famciklovirą (famvir).

Sergant sunkia ligos forma, gydytojas rekomenduoja gydymą ligoninėje, nes ligoninėje lengviau stebėti ligos dinamiką. Laimei, šiandien sisteminė pūslelinė yra gydoma, tačiau sėkmė tiesiogiai priklauso nuo to, kada ligonis kreipėsi j kliniką. Užleidus ligą, žmogus gali tapti neįgalus ar net mirti.

Liaudiškos priemonės

Išgydyti pūslelinę vien liaudiškomis priemonėmis negalima! Tačiau įvairios augalinės priemonės gali būti puiki pagalba, kovojant su klastingu virusu.

Nuo odos bėrimų

-  Pažeistas odos vietas tepkite kėnių aliejumi arba vaistinėje pirktu bičių pikio tepalu 4-6 kartus per dieną.

- Bėrimus patepkite briliantinės žalumos tirpalu.

Nuo juosiančiosios pūslelinės

- Prieš miegą ant pažeistų vietų dėkite kompresą su beržų degutu, laikykite 2-4 valandas.

- Sumaišykite medetkų miltelius su vazelinu (1:1). Pažeistas vietas tepkite pažeistas vietas prieš naktį.

Nuo sisteminės formos

Sumaišykite po 3 dalis melisų lapų, ievų žiedų ir 1 dalį kadagių vaisių. Paruoškite arbatą: 1 arbatinį šaukštelį mišinio užpilkite 1 stikline verdančio vandens, laikykite 15-20 minučių. Gerkite karštą po 1 stiklinę 3-4 kartus per dieną. Galite pagardinti medumi pagal skonį arba bet kokiomis su cukrumi trintomis uogomis (geriausia putinų).

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
29.06.2019 laikas 14:15 Receptai – Patiekalai Orkaitėje keptos vištų blauzdelės: majonezo marinatas
Gaminame. Keptos vištų blauzdelės. Orkaitėje keptos vištų blauzdelės receptas. Į dubenėlį dedame majonezą, Dižono garstyčias, išspaustą česnaką, druską bei prieskonius ir užmaišome marinatą. Skanaus.

Skaityti daugiau

03.09.2018 laikas 13:31 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai peršalus

Peršalus liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai peršalus, receptai peršalus, peršalimas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vai...

Skaityti daugiau

21.09.2018 laikas 08:05 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo bronchito, plaučių uždegimo

Bronchitas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo bronchito, plaučių uždegimo, bronchitas, bronchito gydymas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:17 Myliu vedusį vyrą, kurio atsisakiau vardan dukros ramybės
Rašau ir suprantu, kad šį kryžių nešiu visą gyvenimą. Sumokėti už klaidas tenka akimirksniu – dabar aš pajutau, kas yra pragaras, sielos skausmas, sudaužyta širdis. Įsimylėjau, iš tikrųjų, nuoširdžiai.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 06:59 WEF informatorius įspėja, kad netrukus kepsniai bus gaminami iš "žmonių š*do"

Pasaulio elitas planuoja priversti žmoniją valgyti išmatas ir gerti šlapimą, teigia vienas Pasaulio ekonomikos forumo informatorius, kuris tvirtina, kad jei manėte, jog galimybė valgyti vabalus yra bloga, dar nieko nematėte.

...

Skaityti daugiau