Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Rugpjūčio » 30

Chrizantemos žiedlapiai gydo (lat. Dendrathema)

Švelnūs balti, rožiniai, aukso geltonumo chrizantemos žiedlapiai yra labai naudingi. Juose gausu kalio, magnio, seleno, cinko, vitamino C. Tačiau didžiausia žiedlapių vertybė - eterinis aliejus, kuris, vartojamas į vidų, stiprina imuninę sistemą, gyvybines organizmo jėgas ir palankiai veikia nervų sistemą.

Pakramčius prieš miegą kelis chrizantemos žiedlapius, miegas bus geras ir gilus. Lovos galvūgalyje galima padėti kelis chrizantemų žiedus. Jei pradėjote greitai pavargti, dūstate greitai eidami, pasidarėte vangūs ir blyškūs, į lėkštelę su karštu vandeniu įdėkite chrizantemų žiedų, o lėkštelę pastatykite lovos galvūgalyje. Naudingos ir chrizantemų vonios.

♦ Rytų kraštuose įprasta, norint lengviau užmigti, nuraminti nervus, kelias minutes ant kaktos palaikyti chrizantemos žiedą. Ant kaktos galima dėti raištį, suvilgytą chrizantemų žiedlapių antpilu. Tai ramina ir padeda įveikti nemigą.

♦ Jei sergate peršalimu, paūmėjusiu lėtiniu bronchitu, plaučių tuberkulioze, ant paklodės pabarstykite šviežių chrizantemų žiedlapių, kad jie būtų po viršutine nugaros dalimi. Lovos galvūgalyje pastatykite chrizantemų puokštę arba lėkštelę su karštu vandeniu, kuriam plūduriuoja chrizantemų žiedai.

Chrizantemų puokštė labai tinka vaiko, turinčio adenoidų problemų, ir sutrikusių nervų žmogaus kambaryje.

♦ Daugelio rudenį paūmėjančių ligų profilaktikai puikiai tinka aromatinės vonios su chrizantemų žiedais. Kelių žiedų žiedlapius užpilkite dviem stiklinėmis verdančio vandens, uždengę dangteliu, palaikykite, paskui karštą nuovirą su visais žiedlapiais supilkite į šiltą vonios vandenį. Vonią darykite 2-3 kartus per savaitę po 10-15 minučių. Kursas - 2 savaitės.

♦ Sutrikusią nervų sistemą palankiai veikia chrizantemų ir citrinų vonios. Paruoškite antpilą: pusę stiklinės chrizantemų žiedlapių ir vienos smulkiai supjaustytos citrinos žievelę užpilkite verdančiu vandeniu. Nuovirą supilkite į vonios vandenį. Vonios trukmė - 10 minučių per dieną.

♦ Žmonėms, kuriems dreba rankos, naudinga daryti voneles rankoms su šiltu chrizantemų antpilu. Chrizantemos taip pat naudojamos, gydant uždegimines odos ligas - neurodermitą, egzemą, diatezę.

chrizantema, žiedlapiai, patarimai, liaudies medicina

♦ Jei skauda kelius, sutrinka kelio sąnarių judrumas, prieš naktį naudinga dėti kompresus su medumi, kuriame parą buvo laikomi chrizantemų žiedlapiai, arba daryti voneles su chrizantemų antpilu. Saulėgrąžų aliejuje išmirkytus chrizantemų žiedlapius galima dėti ant skaudančių sąnarių, sergant poliartritu, artroze, reumatizmu. Gydomuoju chrizantemų antpilu galima ištrinti stuburą, sergant osteochondroze.

♦ Iš šviežių chrizantemų žiedlapių ruošiama arbata stiprina imuninę sistemą. Vieną arbatinį šaukštelį smulkiai supjaustytų žiedlapių užpilti stikline verdančio vandens, pagardinti cukrumi arba medumi, galima įdėti ir sutraiškytų vynuogių. Chrizantemų arbatą gerti po pusę stiklinės 2 kartus per dieną profilaktiškai. Sergant inkstų ligomis, ši arbata skatina šlapimo išsiskyrimą.

Chrizantemų ir liepų žiedų arbata gerai valo organizmą. 1/2 arbatinio šaukštelio chrizantemų žiedlapių ir 1/2 arbatinio šaukštelio liepų žiedų užpilti stikline verdančio vandens, palaikyti, kad nusistovėtų, ir gerti. Arbata valo organizmą, skatindama šlapimo išsiskyrimą ir prakaitavimą.

♦ Jei vargina įkyrus kosulys, peršalimas, plaučių tuberkuliozė, sumažėjęs nervų sistemos tonusas, naudinga vartoti chrizantemų medų. Jis ruošiamas taip: chrizantemų žiedlapius nuplauti ir užpilti gėlių medumi.

Chrizantemos žiedlapiai, sumaišyti su grietine, yra puiki gydomoji priemonė, sergant kaulų tuberkulioze. O sergant plaučių tuberkulioze, labai naudinga 2-3 chrizantemos žiedus užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti, kad nusistovėtų. Šiltu antpilu sudrėkinti audinio gabalą ir dėti ant plaučių srities. Jau po savaitės nuo gydymo pradžios rentgeno tyrimai parodo teigiamą ligonio būklės dinamiką.

♦ Sergant inkstų ligomis su lėtiniu inkstų nepakankamumu, naudinga valgyti ledus, įmaišius į juos kelis supjaustytus šviežius chrizantemų žiedlapius.

♦ Galima naudoti ir taip vadinamą “ispanišką lietpaltį” Viršutinę kūno dalį apvynioti paklode, sudrėkintą chrizantemų žiedlapių antpilu. Ši procedūra šalina iš organizmo toksinus, ji labai naudinga, sergant plaučių ir inkstų ligomis.

♦ Hipertonikams gali padėti paprasta, bet efektyvi priemonė: chrizantemų žiedlapius užpilti saulėgrąžų aliejumi, palaikyti kelias dienas, paskui dėti ant riešų, apvynioti vaškiniu popieriumi ir lengvai aprišti bintu. Šiuo “chrizantemų aliejumi” galima masažuoti smilkinius, padidėjus kraujospūdžiui ir skaudant galvai. Jei vargina stipri ir ilgai trunkanti sloga, chrizantemų žiedlapius sudrėkinti saulėgrąžų aliejumi ir dėti po nosimi (atsargiai pritvirtinti pleistru).

Gydymas gėlėmis, ypač elegantiškomis chrizantemomis, teikia ne tik naudą, bet ir džiaugsmą.

*Paranormal.lt straipsniai yra skirti tik informaciniams ir edukaciniams tikslams ir nepakeičia profesionalaus gydytojo patarimo, diagnozės ar gydymo. Visada kreipkitės į gydytoją visais klausimais, susijusiais su jūsų sveikatos būkle.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
11.11.2019 laikas 23:09 Receptai – Patiekalai Traškūs šokoladiniai pyragėliai su zefyrais ir riešutų sviestu

Garų vonelėje juodąjį šokoladą ištirpdykite su sviestu. Į tirpinį berkite tirpios kavos miltelius, cukrų ir maišykite, kol masė atvės. Į dubenį su atvėsusiu šokoladu įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą, kakavos milte...

Skaityti daugiau

04.09.2020 laikas 12:58 Receptai – Patiekalai Orkaitėje kepti vištų ketvirčiai su bulvėmis ir obuoliais

O jau skonis šios vištienos, iškeptos su bulvėmis ir obuoliais, kvapni ir labai minkšta. Nieko nelaukite ir eikite gaminti!

Skaityti daugiau

22.09.2019 laikas 15:04 Receptai – Patiekalai Bulvių duona
Bulves su lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje. Mieles ištrinkite su cukrumi. Į šią masę įdėkite 2 arbatinius šaukštelius miltų, išmaišykite ir atidėkite. Nulupkite lupenas ir sutrinkite bulves ir t.t. Skanaus!...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau