Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Gamtos Paslaptys » 2022 » Rugsėjo » 14

Orbai – realybė ar prasimanymas?

Apie pomirtinį gyvenimą žinoma tik tiek, kad tarp gyvosios ir anapusinės tikrovės gali slypėti bet kokia, net keisčiausia, galimybė. Mokslas bando įminti šios pilkosios zonos paslaptis. Deja, ribota sąmonė dar negeba suprasti ir juolab paaiškinti, kas iš tiesų nutinka kūną ištikus mirčiai. Visgi esama pasakojimų apie mistinius potyrius, kurie daugumą ragina tikėti, kad už materialiojo pasaulio ribų iš tiesų egzistuoja kitas pasaulis su savomis taisyklėmis ir reiškiniais, kuriuos žmonės vadina antgamtiniais. Vienas tokių daug dėmesio sulaukiančių reiškinių – orbai.

Paranormalus gali virsti normaliu

Po nepaaiškinamu mistikos terminu žmonės linkę paslėpti viską, ko nesupranta. Tai tikėjimas, kad antgamtinį pasaulį, kuriame veikia kitokios būtybės – dvasios, žmogus gali suvokti, patirti tiesiogiai per intuiciją, pajautimą ir ekstazę. O tai nėra įprasti ir mokslui priimtini pasaulio ir jo reiškinių pažinimo įrankiai. Tad paranormaliais laikomi dalykai, kurių neįmanoma paaiškinti žinomomis gamtos jėgomis ar mokslu, neįmanoma užfiksuoti taip, kaip šiuolaikiniam žmogui įprasta. Visgi šiuos neįprastus dalykus visada fiksuoja ir net savotiškai matuoja pasąmonė. Tai pripažino ir daugelis psichologijos mokslo pradininkų. Šveicarų psichologas Karlas Gustavas Jungas sukūrė ir įvardijo terminą „sinchroniškumas“. Tai dviejų ar daugiau vienodai svarbių, bet priežastiniais ryšiais nesusijusių įvykių sutapimas laike. Šis reiškinys kyla iš fizikos ir psichikos paribio. Kitaip tariant, ar toks sutapimas įvyks, ar ne, galiausiai nulemia ne pati psichika, o pasąmonėje glūdinti informacija. Būtent sinchroniškumo aplinkybėmis žmogus jaučiasi it vedamas aukštesnių jėgų, gauna ir suvokia anapusinio pasaulio žinutes bei ženklus. Būtent taip manė XIX a. pradžioje gyvenęs austrų biologas, knygos „Grandinės taisyklė“ autorius Paulas Kammereris. Jis tvirtino, kad per sutapimus pasireiškia kosminė sąmonė – paslaptinga, visą visatą vienijanti jėga. Kartais šios jėgos pasireiškimas tampa matomas plika akimi. Ir tai dažniausiai būna orbai.

Kas yra orbas?

Orbas – skaidrus šviesos arba energijos rutulys, siejamas su mirusių žmonių dvasiomis. Šie šviesos blyksniai dažniausiai užfiksuojami fotoaparatu. Visgi dauguma mano, kad tai tiesiog dulkė, kurią užfiksavo skaitmeninis fotoaparatas. Tačiau mokslininkai atranda, kad už to slypi daug daugiau. Surinkta ir archyvuota per 3000 nuotraukų ir atlikta daugybė mokslinių tyrimų. Ir jie atskleidžia, kad orbai gali pasirodyti kaip šviesos sfera, šviesos rutulys, šviesos ovalas, šviesos ratas, šviesos diskas arba šviesos esybė, primenanti žmogų arba kitą padarą. Mokslininkai spėja, kad orbai yra emanacija (ištekėjimas, pasklidimas). O tai įvairiose mistinėse tradicijose vadinama jėga, per kurią pasireiškia Dievas. Nutolstant nuo religijos, emanaciją galima vadinti sąmonės arba minties jėga. Yra pagrįstų įrodymų manyti, kad orbai – iš dalies sąmoninga ar net protinga vibracija, kuri tiesiogiai susijusi su kita dimensija. Orbai reaguoja į žmonių emocijas, ypač daug jų atsiranda, kai patiriama meilė ir džiaugsmas. Išvydus šį šviesos rutulį neišsigąsti. Dažniausiai žmonės į tai sureaguoja kaip į dievišką palaiminimą ir apsaugą. Buvimas šalia orbo suteikia gerų emocijų ir šviesių išgyvenimų. Neretai išvydę, kad nuotraukoje šalia jų yra šviesos siluetas, žmonės sutrinka ir mėgina tai paaiškinti racionaliai. Tačiau daugeliu atvejų nepavyksta rasti nuotrauką sugadinusio objekto. Juolab paprasta dulkelė negali šviesos laužti taip, kad būtų regima mandala šviesos rato viduje. O Rytų kultūrose mandala ir yra tiesiogiai siejama su orbų pasireiškimu. Verčiant iš sanskrito kalbos, „mandala“ reiškia apskritimą, kurio viduje yra kvadratas. Visa ši geometrinė įvairovė papildyta daugybe simetriškų piešinių, ornamentų ir raštų. Nuotraukų tyrimai rodo, kad orbų būna įvairiausių formų ir spalvų. Dažnai orbuose galima pamatyti gyvūnų atvaizdus, raides ir skaičius, rečiau – žmonių sielas. Labiausiai intriguojantys orbų pasirodymai yra tie, kai šviesos šaltinyje galima įžvelgti veido bruožus.

Turi elgesio modelį

Akys dažnai nemato to, ką suvokia pasąmonė. Mat pats regėjimas gerokai silpnesnis ir apribotas, nei kai kurie kiti pojūčiai. Itin sunku priimti orbų egzistavimą dar ir todėl, kad protas atsisako suvokti, jog kažkas, kas yra ne žmogus ir neturi kūno, gali būti protingas. Tokį suvokimą pamažu keičia dirbtinis intelektas ir išmaniosios technologijos. Tačiau žmogaus sąmonei vis dar nepriimtina nematerialumo sąvoka. O juk orbas yra intelektuali vibracija, su kuria, manoma, telepatiškai galima užmegzti ryšį ir bendrauti. Dažnai šviesos kamuoliai pasirodo per įvairias šeimos šventes, kai kažkas reikšmingo vyksta gyvenime. Tad neretai orbai tapatinami su mirusių artimųjų sielomis, kurios atvyksta pasveikinti, palaikyti ir pasidalinti giminės energetika. Įdomu tai, kad pastaraisiais dešimtmečiais orbų užfiksuojama vis daugiau. Tad galima daryti prielaidą, kad šios intelektualios vibracijos renkasi šiame pasaulyje, nes jame vyksta daugybė skaudžių įvykių. Orbų pasirodymas dažnai sutampa su artimo žmogaus ar šeimos nario mirtimi. Taip pat būta istorijų, kai visą žmogaus gyvenimą lydi tos pačios spalvos šviesos rutulys fotografijose. Orbų nuotraukos kelia daugybę klausimų apie žmogaus sielą ir egzistenciją. Ar sąmonė išgyvena mirtį ir dalis jos išlieka net tada, kai smegenys nebegyvybingos? Ar orbai iš tiesų gali būti žmogiškos sąmonės fizinė manifestacija? Ar tai gali reikšti dvasios amžinumą? Kita mokslininkų išreikšta nuomonė rodo, kad orbai yra subtilioji energija. Tai kita energijos rūšis, kurios mokslas kol kas nesupranta. Ji ne elektromagnetinė, ne gravitacinė, ne atominė. Šioji energija vadinama įvairiai – gyvybine či, prana, orgoninė, bioplazma, mana ir kita.

Plazminė energija Puokainių miške

Mokslininkams priimtiniausias plazmos terminas. Neretai ligoninėse virš ar šalia ligos iškankintų pacientų lovų užfiksuojami orbai. Jie gali atrodyti kaip didelis ir ryškus šviesos pliūpsnis, užfiksuojamas fotografijose. Tą šviesą žmonės interpretuoja kaip prieš mirtį aplankiusius angelus ir kaip plazminę energiją. Plazma – ekstremaliausia materijos būsena visoje visatoje. Ji egzistuoja tik tada, kai turi užtektinai energijos, reikalingos atskirti atomams uždaroje sistemoje. Plazma – elektriškai įkrautos dujos, skleidžiančios šviesą. Tokia energetinė prigimtis lemia, kad kai kuriose pasaulio vietose orbų užfiksuojama daugiau. Viena tokių vietų – Puokainių miškas Latvijoje. Apie šią vietą sklando daugybė legendų ir tai viena mistiškiausių ir energetiškai stipriausių vietų planetoje. Puokainių miške apstu mistinių akmenų, kurie spinduliuoja stiprią energiją. Manoma, kad šiame miške pagonys atlikdavo įvairius ritualus ir aukojimus dievams. Į šią vietą atvyksta mistikai iš viso pasaulio. Čia galima pajusti ir demonišką energiją, todėl žmonės lengvai pasiklysta ar dingsta ir niekas negali rasti. Vietiniai įspėja, kad atvykėliai niekada neimtų akmens ir jokiu būdu jo neparsivežtų namo. Šis miškas, manoma, yra vartai į kitą – paralelinį – pasaulį. Sklinda gandų, kad grįžę iš šio miško silpnesnės psichikos asmenys pasijunta blogai. Tokių vietų esama ir daugiau: JAV nacionaliniuose parkuose taip pat fiksuojami ir registruojami mistiniai reiškiniai bei žmonių dingimai. Amerikiečiai iš tiesų su mistiniais reiškiniais susiduria itin dažnai. Trečdalis jų tiki paranormaliu aktyvumu ir vienas iš penkių tikina, jog matė tikrą vaiduoklį. Ištirta, kad tie žmonės, kurie tiki paranormaliais įvykiais, gerai mato užslėptus veidus fotografijose.

Anomalien Today TV:

Orbai gali…

  • …pasirodyti kaip rūkas ar dėmė fotografijoje.
  • …būti nufotografuoti, nufilmuoti arba matomi plika akimi.
  • …būti fluorescenciniai. Fluorescencija – reiškinys, būdingas kai kurioms medžiagoms. Apšviestos (dažniausiai UV spinduliais) sugeria tuos spindulius ir skleidžia regimąją šviesą (didesnio bangos ilgio šviesą). Šis spinduliavimas baigiasi vos tik nutraukiamas išorinis apšvietimas.
  • …būti užfiksuoti kaip šviesa ar elektromagnetinės bangos.
  • …būti įvairių spalvų, kartais pasirodo visomis vaivorykštės spalvomis.
  • …per savo pasirodymą gali veikti aplinkoje esančią eletrotechniką.
  • …ranka palietus skleisti šilumą arba šaltį.
  • …reaguoti į mintis ir intencijas, kaip ir kiekviena subtilioji energija.
  • …pasirodyti žmonėms jiems svarbiu metu, reikšmingose vietose.
  • …reaguoti į tiesioginius prašymus.

priekavos.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
27.08.2018 laikas 07:51 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai sklerozes gydymui
Sklerozė liaudies medicinoje, Sklerozė, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo sklerozės, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

22.11.2017 laikas 11:14 Receptai – Patiekalai Arbata nuo tonzilito (lakišius, liepžiedžiai, kietis)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Tonzilitas. Ingredientai: lakišius, liepos žiedai, kietis.

Skaityti daugiau

05.06.2019 laikas 22:07 Receptai – Patiekalai Nuo tokių pyragaičių nestorėjama. Užsirašykite receptą – ir skanu, ir nekenkia!

Šaldytuve liko neišgerta kefyro stiklinė, o jūs nežinote, ką su ja daryti? Pasigaminkite šiuos skanius pyragėlius! Be to šie pyragėliai paruošiami neįtikėtinai greitai, nereikia mielių, nereikia sugaišti laiko pasigaminti tešlą...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau