Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2022 » Rugsėjo » 16

Mokslininkai svarstė galimybę skristi į hipotetinę 9-ąją planetą

Neseniai žurnale "Earth and Planetary Astrophysics" pristatytame tyrime tarptautinė mokslininkų grupė aptaria įvairias misijos į hipotetinę 9-ąją planetą galimybes. Mokslininkai mano, kad erdvėlaivio siuntimas į 9-ąją planetą galėtų duoti mokslinės naudos, panašios į tą, kurią gavo NASA erdvėlaivis "New Horizons", 2015 m. aplankęs Plutoną. Tačiau ar ši planeta iš tikrųjų egzistuoja?

"Šiuo metu sakyčiau, kad yra neįprasta ekstremalių transneptūniškų objektų sankaupa. Nežinome, kas lemia šį telkinį, bet 9-oji planeta atrodo daug žadantis kandidatas", - sakė tyrimo bendraautorė daktarė Manavsi Lingam.

Mokslininkai siūlo keletą misijos variantų, kaip pasiekti 9-ąją planetą. Tai Jupiterio gravitacijos pagalbinė sistema, kuri erdvėlaiviui pagreitinti naudoja Jupiterio arba Saulės gravitacijos šulinį, cheminės raketos, branduoliniai varikliai ir lazerinės burės. Išskyrus lazerines bures, kiekvienam metodui pasiekti 9-ąją planetą reikia nuo 40 iki 100 metų. Tyrėjai apskaičiavo, kad naudodamas lazerines bures erdvėlaivis galėtų pasiekti 9-ąją planetą per 6,5-7 metus.

"Lazerinių burių technologija šiuo metu plėtojama pagal projektą "Breakthrough Starshot", kuriame dalyvauju ir aš ir kuris per pastaruosius 6 metus gerokai patobulino šią technologiją, įskaitant laboratorinius prototipus", - sakė tyrimo bendraautorius daktaras Andrew Hein. - "Nors skrydžio technologija šiuo metu yra koncepcinė, kai kurie technologiniai blokai jau egzistuoja laboratorijoje. Projekto tikslas - paleisti lazerinę burę į kitą žvaigždę. Mažos apimties versiją turėtų būti įmanoma sukurti per artimiausius 10-15 metų, o jos biudžetas turėtų būti mažesnis nei tradicinio kosminio zondo. Sukūrus šią nedidelės apimties versiją, per kelerius metus būtų galima pasiekti 9-ąją planetą. Tačiau sukūrus lazerinį siųstuvą, tokius zondus būtų galima paleisti kas savaitę, o jų kaina būtų šimtus kartų mažesnė nei šiuolaikinių zondų."

Kol kas 9-oji planeta išlieka tik hipotetinė Saulės sistemos narė. Ar laikas, kurio prireiktų, norint ten nuvykti įprastiniais metodais, užkirs kelią galimam apsilankymui šiame taip toli nuo Saulės esančiame objekte?

"Nors manome, kad minimali skrydžio trukmė bus 40-50 metų (neskaitant lazerinių burių), jo trukmė neturėtų mūsų gąsdinti", - pažymėjo Linghamas. - "Voyager" erdvėlaivis veikia maždaug tiek pat laiko ir toliau teikia milžiniškus duomenų kiekius. Siūloma misija į 9-ąją planetą (jei ji egzistuos) ne tik pakeis mūsų supratimą apie išorinę Saulės sistemą, bet ir leis mums ištirti kitus pakeliui esančius objektus, pavyzdžiui, kai kuriais manevrais priartėsime prie Jupiterio ir Saulės, todėl šiuos pasaulius taip pat bus galima ištirti."

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
03.07.2019 laikas 21:08 Receptai – Patiekalai Naminė „daktariška“ dešra. Kaip ją pasigaminti?
Virtą česnakinę dešrą pasigaminti labai paprasta ir tam nereikia specialių įrankių. Išsamesnę informacija apie dešros gamybą galite pamatyti toliau pateiktame vaizdo įraše. Skanaus!

Skaityti daugiau

15.01.2020 laikas 19:45 Receptai – Patiekalai Naujas Receptas: Vaisių Ir Riešutų Duona
Kol kepa pyragas, paruoškite užpilą. Dubenėlyje išmaišykite cukraus pudrą su vanilės ekstraktu, tarkuota apelsino žievele ir apelsinų sultimis. Užipilą tolygiai paskirstykite ant iškepto pyrago viršaus ir pabarstykite kepintomis p...

Skaityti daugiau

21.06.2019 laikas 06:18 Receptai – Patiekalai Žiedinių kopūstų apkepas
Skanaus žiedinių kopūstų apkepo receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau