Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Rugsėjo » 22

Zelenskis sako JT, kad jo "taikos Ukrainoje formulė" prasideda nuo Rusijos nubaudimo

Trečiadienį kalbėdamas Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos debatuose, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis (Volodymyr Zelensky) pristatė penkių punktų "taikos formulę" tarp jo ir Putino Rusijos.

Pirmuoju žingsniu siekiant užbaigti karą jis įvardijo "nubaudimą" 

Kalbėdamas forume per vaizdo lonką iš Kijevo, V. Zelenskis taip pat "įvardijo ir sugėdino" Baltarusiją, Kubą, Šiaurės Korėją, Eritrėją, Nikaragvą, taip pat Rusiją ir Siriją, kaltindamas jas, kad jos "bijo jo žodžių".

Breitbart praneša: Zelenskis Generalinėje Asamblėjoje karą aptarė remdamasis penkių punktų planu, kuris, jo teigimu, gali būti visuotinai taikomas bet kokiam konfliktui, kad būtų pasiekta taika. Prieš atskleisdamas planą, jis primygtinai tvirtino tiems, kurie ragina Ukrainą ir Rusiją bandyti derėtis, kad diplomatijos laikas baigėsi ir kad derybos iš tiesų buvo bandytos, bet žlugo.

"Vien nuo mano pirmininkavimo pradžios iki šių metų vasario 24 d. surengėme 88 derybų raundus įvairiais formatais, kad užkirstume kelią šiam karui", - priminė jis.

V. Zelenskis teigė, kad jo taikos planui įgyvendinti būtinai reikės iš esmės reformuoti Jungtines Tautas, vėliau suabejojo nuolatinių vietų Saugumo Taryboje nesąžiningoms valstybėms, tokioms kaip Rusija, logika ir JT agentūrų bejėgiškumu.

"Pateiksiu formulę, kuri gali veikti ne tik mums, bet ir visiems, kurie gali atsidurti panašiose aplinkybėse kaip mes", - sakė jis. "Tai formulė, pagal kurią baudžiama už nusikaltimus, saugoma gyvybė, atkuriamas saugumas ir teritorinis vientisumas, garantuojamas saugumas ir suteikiamas ryžtas. Yra penkios būtinos taikos sąlygos."

Bausmė, kaip jis pažymėjo, buvo pirmasis jo plano, kaip užbaigti karus, žingsnis.

V. Zelenskis paragino taikyti Rusijai visuotines sankcijas, pradedant draudimu Rusijos turistams atvykti į laisvąsias valstybes ir baigiant draudimu Rusijai dalyvauti tarptautiniuose forumuose, pavyzdžiui, Saugumo Taryboje, taip pat įtraukiant komercines sankcijas, kad būtų nuskurdinta Rusijos ekonomika.

"Prekybos ir santykių su agresoriumi blokavimas yra taikos formulės dalis. Visa tai yra bausmė. Kol agresorius dalyvauja priimant sprendimus tarptautinėse organizacijose, jis turi būti nuo jų izoliuotas - bent jau tol, kol agresija tęsiasi", - teigė V. Zelenskis. "Atsisakykite balsavimo teisės. Atimti delegavimo teises. Atimti veto teisę - jei jis yra JT Saugumo Tarybos narys".

"Valstybės agresorės piliečiams neturėtų būti leidžiama mėgautis turizmu ar apsipirkinėti taiką vertinančiųjų teritorijoje, bet jie turėtų būti skatinami taikant vizų apribojimus kovoti su savo valstybės agresija", - tęsė jis. "Bausti už blogio kurstymą. Turėtų būti sukurtas specialusis tribunolas, kuris nubaustų Rusiją už agresijos prieš mūsų valstybę nusikaltimą. Tai taps signalu visiems "būsimiems" agresoriams, kad jie turi vertinti taiką arba būti patraukti pasaulio atsakomybėn."

Kiti keturi Zelenskio pateikti taikos elementai - gyvybės apsauga, "saugumo ir teritorinio vientisumo atkūrimas", "saugumo garantijos" ir "ryžtas" - siūlė ne tokias konkrečias veiksmų kryptis kitoms valstybėms. Zelenskis ragino kitas valstybes įtraukti Rusiją į terorizmo rėmėjų sąrašą dėl jos karo ir siekti karinių sutarčių su Ukraina, kurios atgrasytų Rusiją nuo tolesnių veiksmų - nors jis neįvardijo narystės NATO kaip konkretaus siekio.

Baigdamas Zelenskis pasmerkė ne tik Rusijos sąjungininkus, bet ir šalis, kurios nusprendė neremti nė vienos pusės.

"Tie, kurie kalba apie neutralumą, kai puolamos žmogiškosios vertybės ir taika, turi omenyje ką kita. Jie kalba apie abejingumą - kiekvienas už save", - sakė Ukrainos prezidentas. "Štai ką jie sako. Jie apsimeta, kad domisi vieni kitų problemomis. Jie rūpinasi vieni kitais formaliai. Jie simpatizuoja tik dėl protokolo. Ir todėl jie apsimeta, kad ką nors gina, bet iš tikrųjų gina tik savo asmeninius interesus".

"Štai kas sukuria sąlygas karui. Būtent tai reikia ištaisyti, kad būtų sukurtos sąlygos taikai", - užbaigė jis.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.08.2018 laikas 17:15 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai esant sąnarių skausmams
Sanarių skausmai liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai esant sąnarių skausmams, receptai nuo sąnarių skausmo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomi...

Skaityti daugiau

27.06.2019 laikas 21:52 Receptai – Patiekalai Super skani sluoksniuota tešla per 10 minučių
Gauname štai tokius skanius traškius sausainius. Skardą pabarstome miltais ir kiekvieną trikampį mirkome baltyme, o paskui cukruje iš vienos pusės ir sausa puse dedame į skardą, kad cukrus būtų viršuje. Iš šios tešlos normos išein...

Skaityti daugiau

18.09.2018 laikas 07:38 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai išsiplėtusių venų gydymui
Išsiplėtusios venos liaudies medicinoje, išsiplėtusios venos, venos, venų gydymas, receptas venoms, vaistažolės venoms, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis va...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau