Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Rugsėjo » 28

Naujosios Zelandijos ministrė pirmininkė Jacinda Ardern reikalauja pasaulinės cenzūros sistemos, kad būtų galima "kontroliuoti" kalbą

Naujosios Zelandijos ministrė pirmininkė ir jaunoji pasaulio lyderė Jacinda Ardern yra naujausia su WEF susijusi lyderė, raginanti sukurti pasaulinę žodžio laisvės cenzūros sistemą.

Nepatenkinti socialinės žiniasklaidos bendrovių cenzūra, tokie lyderiai kaip Hillary Clinton ėmė skatinti seną gerą valstybinę cenzūrą. Žodžio reguliavimas tapo kairiųjų tikėjimo straipsniu.

H. Ardern, kuri yra užfiksavusi, kad savo rinkėjams sako, jog "vyriausybė yra vienintelis jūsų tiesos šaltinis", šią savaitę savo kalbą Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje panaudojo tam, kad paragintų taikyti cenzūrą pasauliniu mastu.

Būdama nusiteikusi prieš "dezinformaciją", Ardern paragino sukurti pasaulinę koaliciją žodžio kontrolei ir išdėstė planą, kaip išnaikinti žodžio laisvę pasitelkiant vyriausybinį reguliavimą:

Tačiau ką daryti, jei tas melas, kartojamas daug kartų ir daugelyje platformų, paskatina, įkvepia ar motyvuoja kitus imtis ginklų. Kelti grėsmę kitų saugumui. Užmerkti akis prieš žiaurumus arba, dar blogiau, tapti jų bendrininkais. Kas tada?

Tai nebėra hipotetinis klausimas. Karo ginklai pasikeitė, jie yra ant mūsų pečių ir reikalauja tokių pat veiksmų ir aktyvumo, kokius mes įdėjome į senuosius ginklus.

Pripažinome grėsmes, kurias kėlė senieji ginklai. Susibūrėme kaip bendruomenės, kad šias grėsmes sumažintume. Sukūrėme tarptautines taisykles, normas ir lūkesčius. Niekada nemanėme, kad tai kelia grėsmę mūsų asmeninėms laisvėms, veikiau tai buvo jų išsaugojimas. Tas pats turi būti taikoma ir dabar, kai imamės šių naujų iššūkių.

Jonathanas Turley praneša: Ardern atkreipė dėmesį į tai, kad ekstremistai naudoja kalbą melui skleisti, tačiau nepastebėjo, kad ne ekstremistai naudoja tą pačią žodžio laisvę, kad pasipriešintų tokioms pažiūroms.   

Atsakydamas į jos klausimą "kaip kovoti su klimato kaita, jei žmonės netiki, kad ji egzistuoja", atsakysiu, kad įtikinti žmones galima naudojant tą pačią laisvą kalbą.  Vietoj to atrodo, kad Ardern nori nutildyti tuos, kurie abejoja.

Kalbėdama apie pasaulinę cenzūros koaliciją kaip apie "lengvą požiūrį į dezinformaciją", Ardern atskleidė, kokia plataus masto tokia sistema greičiausiai būtų. Ji gynė tokios pasaulinės cenzūros poreikį tuo, kad reikia kovoti su tais, kurie abejoja klimato kaita, ir kad reikia sustabdyti "neapykantos ir pavojingą retoriką bei ideologiją".

"Juk kaip sėkmingai užbaigti karą, jei žmonės verčiami manyti, kad jo egzistavimo priežastis yra ne tik teisėta, bet ir kilni? Kaip kovoti su klimato kaita, jei žmonės netiki, kad ji egzistuoja? Kaip užtikrinti, kad būtų gerbiamos kitų žmonių teisės, jei jie yra veikiami neapykantos ir pavojingos retorikos ir ideologijos?"

Tai tas pats argumentas, kurį autoritarinės šalys, tokios kaip Kinija, Iranas ir Rusija, naudoja disidentams, mažumų grupėms ir politiniams varžovams cenzūruoti.  Tai, kas yra "neapykantos kupina" ir "pavojinga", yra kintanti sąvoka, kurią valdžia istoriškai naudojo siekdama nutildyti kritikus ar kitaminčius.

Ardern yra besišypsantis naujosios cenzorių kartos veidas. Bent jau senoji cenzorių karta, pavyzdžiui, iraniečiai, neapsimeta, kad palaiko žodžio laisvę, ir atvirai prisipažįsta, kad užgniaužia kitokią nuomonę. Esmė ta, kad turime būti vienodai budrūs, kai cenzūra stumiama iš kairiųjų pusės, turint pačius geriausius motyvus ir pačias blogiausias priemones.

Kaip kadaise sakė didysis pilietinės laisvės šalininkas teisėjas Louisas Brandeisas (Louis Brandeis), "didžiausi pavojai laisvei tyko klastingo uolumo žmonių, turinčių gerų ketinimų, bet neturinčių supratimo, kėsinimosi".

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.08.2018 laikas 21:30 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Tonzilito gydymui
Tonzilitas liaudies medicinoje, Tonzilitas, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo tonzilito, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

05.11.2019 laikas 17:58 Receptai – Patiekalai Prancūziški Pyragėliai

Visada smagu išbandyti kažką naujo. Tarkime, plikytą tešlą. Jos paslaptis – karštas vanduo ar pienas, dėl kurio susidaro oro tarpų. Šie kepiniai itin minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tad metas ryžtis naujiems sk...

Skaityti daugiau

09.09.2019 laikas 19:23 Receptai – Patiekalai Pyragaičiai su mėsa ir sūriu. Labai skanus užkandis!
Pasigaminkime namuose skanius pyragaičius su mėsa ir sūrių. Daugiau galite sužinoti žiūrėdami vaizdo įrašą. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau