Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Technologijos, Mokslas » 2022 » Spalio » 9

Ar tiesa, kad ausys ir nosis auga visą gyvenimą?

Tikrai kiekvienas iš jūsų yra girdėjęs, kad nosis ir ausys auga visą gyvenimą. Ar tai mitas, ar mokslinis faktas? Šį klausimą padėjo išspręsti gydytoja Irina Nikulina (Ирина Никулина).

Iš tiesų iki vyresnio amžiaus vizualiai šios kūno dalys dažnai tampa didesnės nei jaunystėje. Esmė ta, kad nosis ir ausys yra raumenys, oda ir kremzlės, kurios gali augti net ir visiškai užbaigus skeletą ir nustojus augti.

Be to, su amžiumi odos ir kremzlių jungiamasis audinys silpnėja, tampa mažiau elastingas ir elastingas, o tai taip pat turi įtakos nosies ir ausų formai ir dydžiui.

Atlikti tyrimai patvirtina, kad nosis ir ausys, nors ir gana nepastebimai, kasmet didėja. 2019 m. mokslinis žurnalas "Journal of Forensic Odonto-Stomatology" paskelbė 700 20-80 metų amžiaus žmonių nuotraukų analizės rezultatus. Tai buvo daroma siekiant numatyti veido bruožų pokyčius senstant. Mokslininkai ištyrė daugiau kaip 30 parametrų ir padarė išvadą, kad su amžiumi nosis linksta žemyn, o šnervės tampa platesnės.

Kitas nemalonus padidėjusios nosies šalutinis poveikis gali būti rožinė. Ji pasireiškia hiperemija, smulkių ir paviršinių veido odos kraujagyslių išsiplėtimu, papulių, pustulių, edemos, teleangiektazijos susidarymu.

Irina Nikulina
Gydytojas, mitybos specialistas. Aktyvus CSNN (Kanados natūralios mitybos mokyklos) narys ir sertifikuotas konsultantas. Socialinių technologijų akademijos Integracinių sveikatos technologijų skyriaus vadovas.

Taip pat neįmanoma panaikinti gravitacijos, todėl reikia susitaikyti su tuo, kad ausys ir nosis nepastebimai augs visą likusį gyvenimą. Tačiau visada galite palaikyti odos elastingumą ir sveikatą, naudodami papildomas priemones ir būdus, įskaitant augalinės kilmės priemones.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.06.2019 laikas 12:52 Receptai – Patiekalai Skanių varškės spurgų receptas
Gaminame. Varškės spurgos Į dubenį dedame varškę, pertriname šakute, mušame kiaušinius, beriame druską, cukrų, vanilinį cukrų. Sodą nugesiname šlakeliu acto ir taip pat pilame į dubenį. Visus ingredientus gerai išmaišome, dalimis ...

Skaityti daugiau

10.07.2019 laikas 21:12 Receptai – Patiekalai Cepelinai su varške
Gaminame namuose. Cepelinai su varške. Skanių tradicinių cepelinų su varške receptas. Cepelinai tiekiami su spirgučiais ir grietine arba sviesto-grietinės padažu. Skanaus!

Skaityti daugiau

10.09.2018 laikas 08:47 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuospaudoms gydyti

Nuospaudos liaudies medicinoje, Nuospaudos, Vaistažolių mišiniai nuospaudoms gydyti, receptai nuospaudoms gydyti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uog...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau