Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Spalio » 19

"JPMorgan" generalinis direktorius Jamie Dimonas: "žaliosios" energijos klausimu mes elgiamės visiškai atvirkščiai

JPMorgan Chase generalinis direktorius Džeimis Dimonas (Jamie Dimon) pastebėjo, kad žmonės "visiškai atvirkščiai" vertina idėją mažinti iškastinio kuro plėtrą vardan "klimato kaitos" problemų sprendimo.

"Mes viską suprantame visiškai atvirkščiai: Amerika turėtų pumpuoti daugiau naftos ir dujų, ir tai turėtų būti remiama", - sakė jis duodamas interviu CNBC.

Šiame straipsnyje gali būti teiginių, atspindinčių autoriaus nuomonę

"Manau, kad energetiką suprantame visiškai neteisingai. Nuo pat [Rusijos ir Ukrainos] karo pradžios žinojome, kad Europa turės problemų. Buvo gana nuspėjama, kad [Rusijos prezidentas Vladimiras] Putinas atjungs kai kurias dujas ir tam tikrą naftą, o naftos kainos kils."

Finansų milžinės generalinis direktorius taip pat negailėjo griežtų žodžių klimato alarmistams, sakydamas, kad jų veiksmai "pablogino klimatą". Jis patikslino, kad "žmonės darė blogą prielaidą, jog didelės naftos ir dujų kainos mažina vartojimą [ir anglies dvideginio kiekį]", o tai buvo klaidinga. Pasak Dimono, tiek neturtingos, tiek turtingos šalys dėl didesnių naftos ir dujų kainų grįžta prie pigesnių anglių, kurių kažkada atsisakė, kad aprūpintų savo šalis energija.

"Šiuo metu turime ilgalaikę problemą - pasaulis neišgauna pakankamai naftos ir dujų, kad būtų galima sumažinti anglies naudojimą, pereiti [prie žaliosios energijos], sukurti žmonėms saugumą. Priskirčiau tai kritinei kategorijai. Šiuo metu tai turėtų būti traktuojama beveik kaip karo klausimas, nieko kito", - sakė Dimonas.

Be to, "JPMorgan" vadovas pabrėžė, kad JAV turi "imtis tikro lyderio vaidmens". Jis tęsė: "Amerika, o ne Saudo Arabija, yra svyruojanti gamintoja. Turėtume tai teisingai suprasti, pradedant nuo kovo [2022 m.]. Dabar jau beveik per vėlu tai padaryti teisingai, nes akivaizdu, kad tai yra ilgalaikė investicija".

Nepaisant šios neigiamos pastabos, Dimonas suteikė dalelę vilties, pabrėždamas, kad laikiną trūkumą, susijusį su Rusijos ir Ukrainos karu, galima įveikti.

Dimonas ragina Vakarus susitvarkyti

Duodamas interviu CNBC Dimonas taip pat aptarė nepastovius laikus, kuriais pasaulis bando veikti. Jis sakė, kad jo nestebina "Nord Stream 1" dujotiekio susprogdinimas, ir pridūrė, kad net naftos tanklaiviai gali būti susprogdinti, jei jie yra "netinkamoje vietoje".

Be to, "JPMorgan" generalinis direktorius sakė, kad išpuolis prieš Ukrainą "iš tikrųjų buvo išpuolis prieš Vakarų pasaulį". Po to jis tęsė sakydamas, kad tai buvo proga Vakarams "susitvarkyti", atsižvelgiant į tai, kad autokratinis pasaulis mano, jog Vakarai yra "šiek tiek tingūs ir nekompetentingi".

"Tai šansas susiprasti ir įtvirtinti Vakarų, laisvų, demokratinių, kapitalistinių, laisvų žmonių, laisvų judėjimų, žodžio laisvės ir laisvos religijos ateinančiam šimtmečiui. Nes jei nesusitvarkysime, tokį chaosą galite matyti visame pasaulyje ateinančius 50 metų", - aiškino J. Dimonas.

Rugsėjį Dimonas įstatymų leidėjams sakė, kad jo bankas nepriims draudimo investuoti į iškastinį kurą.

"Tikrai ne, ir tai būtų kelias į pragarą Amerikai. Mes nesusitvarkome su šia problema. Pasauliui kasdien faktiškai reikia 100 mln. barelių naftos ir dujų, o mums jų reikia 10 metų. Tam reikia tinkamai investuoti į naftos ir dujų kompleksą", - aiškino Dimonas."

Jis teigė, kad investicijos į naftos ir dujų kompleksą yra naudingos CO2 mažinimui, nes dėl didelės naftos ir dujų kainos, ypač kitose pasaulio šalyse, visi grįžta prie anglies.

"Turėtume sutelkti dėmesį į klimatą. Problema ta, kad dėl didelių naftos ir dujų kainų pasaulis grįžta prie anglių elektrinių. Ji yra nešvaresnė. Kodėl negalime per savo storas kaukoles suprasti, kad jei norite išspręsti klimato [kaitos] problemą, Amerika neprieštarauja klimato [kaitai], jei skatina daugiau naftos ir dujų?"

Daugiau naujienų apie klimato darbotvarkę rasite svetainėje Climate.news.

Toliau žiūrėkite vaizdo įrašą apie Dimono perspėjimą apie Jungtines Valstijas užgriūsiantį ekonominį uraganą.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
30.07.2019 laikas 19:36 Receptai – Patiekalai Lašiša su špinatų ir pomidorų padažu
Gaminame namuose. Lašiša su špinatų ir pomidorų padažu. Šiek tiek pakepinus dedame nuplautus špinatų lapus ir kepiname dar kelias minutes vis pamaišant. Pilame grietinėlę, beriame Parmezano sūrį, išmaišome, sudedame į keptuvę laši...

Skaityti daugiau

15.07.2019 laikas 09:58 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Voveraitės su orkaitėje keptomis bulvėmis

Iškepusias bulvytes dedame į indą, ant viršaus sukrečiame voveraites ir atsargiai išmaišome. Ant viršaus užbarstome pasmulkintų šviežių petražolių, krapų arba svogūnų laiškų. Skanaus!

Skaityti daugiau

17.07.2019 laikas 19:49 Receptai – Patiekalai Keptas karpis
Gaminame namuose. Keptas karpis. Karpį išskrodžiame, nuvalome, nuplauname, nusausiname ir supjaustome gabalėliais. Į gilesnį dubenėlį pilame pieno, beriame druskos, pipirų, išmaišome, sudedame karpio gabaliukus ir paliekame pastov...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau