Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Gruodžio » 22

ES patvirtino tiesioginius anglies dioksido mokesčius asmenims, pastatams ir kelių transporto degalams

Jungtinių Amerikos Valstijų pagrindinė žiniasklaida ir oficiali Europos Parlamento svetainė apie tai nepraneša, tačiau gruodžio 18 d. Europos Sąjungos (ES) įstatymų leidėjai susitarė, kad įves anglies dioksido mokesčius asmenims, pastatams ir kelių transporto degalams.

Pranešimuose nurodoma, kad naujasis mokestis bus taikomas benzinui, dyzelinui ir šildymui skirtam kurui.

"Didžiausias iššūkis buvo [ES apyvartinių taršos leidimų prekybos sistema] ETS2", - sakė Peteris Liese (Peter Liese), Vokietijos įstatymų leidėjas, atstovavęs Europos Parlamentui dvi dienas trukusiose derybose. Jis kalbėjo apie didžiausią pasaulyje anglies dioksido rinką ir pagrindinę bloko klimato politikos priemonę.

Galiausiai derybininkai susitarė, kad 2027 m. bus pradėtos taikyti iškastinio kuro deginimo kelių transporte ir šildyme išmetamo anglies dioksido kainos, o viršutinė kainos riba - 45 eurai (47,74 JAV dolerio) už toną išmesto anglies dioksido - bus taikoma iki 2030 m.

Liese pridūrė, kad susitarimas yra "dar didesnis, nei buvo numačiusi Europos Komisija", nes dabar jis apima ir pramoninės veiklos procesų šilumą bei biurų šildymą.

Tuo tarpu anglies dioksido mokesčiai nebus taikomi žemės ūkiui, žuvininkystei ir dyzelinu varomiems traukiniams.

Dėl anglies dioksido mokesčių padidės kainos degalinėse

Kaip teigiama Potsdamo klimato tyrimų instituto atliktame tyrime, dėl šio žingsnio kainos degalinėse padidės iki 10,5 cento už litrą benzino ir 12 centų už dyzeliną. Tačiau naujoji schema gali būti atidėta vieneriems metams - iki 2028 m., jei energijos kainos išliks "itin aukštos", teigiama Parlamento pareiškime.

"Mums sakoma, kad šiam klimato teisės aktų paketui plačiai pritaria visas politinis spektras", - interneto svetainėje "End Of The American Dream" rašė žinomas autorius Maiklas Snaideris (Michael Snyder).

Jis pridūrė, kad, kadangi iki 2030 m. Europoje planuojama smarkiai sumažinti anglies dioksido išmetimą, naujasis įstatymas bus pagrindinis šių pastangų ramstis.

"Šios priemonės yra klimato teisės aktų paketo dalis. Iki 2030 m. CO2 išmetimą reikia sumažinti 55 proc. Europos pramonė, kuri iš dalies jau dabar turi tai daryti, turės susidoroti su didesnėmis išmetamųjų teršalų sąnaudomis, o ne Europos bendrovės už savo išmetamus teršalus mokės pasienyje. Tokiu būdu surinktus pinigus bus galima išleisti klimato planams įgyvendinti", - pažymėjo A. Snyderis, cituodamas straipsnį, kurio originalas buvo parašytas vokiečių kalba.

Nepriklausomas rašytojas taip pat atkreipė dėmesį, kad naujuosius anglies dioksido mokesčius planuojama pradėti taikyti tik po penkerių metų, todėl ES dar turi laiko pakeisti kursą. Tačiau, pasak jo, kitos drakoniškos priemonės, kuriomis siekiama sumažinti anglies dioksido išmetimą, šiuo metu taikomos visu greičiu.

"Šiuo metu visoje Europoje visam laikui uždaroma daugybė ūkių. Vien tik Nyderlanduose tūkstančiai ūkininkų priverstinai išperkami, nesvarbu, ar jiems tai patinka, ar ne", - sakė jis.

ES skyrė 87 mlrd. eurų (92,27 mlrd. JAV dolerių) socialiniam klimato fondui, kad sušvelnintų anglies dioksido mokesčių poveikį namų ūkiams ir padėtų jiems investuoti į ekologiškus sprendimus.

Fondas bus išmokėtas 2026 m., likus metams iki naujojo mokesčio įvedimo. Jis bus finansuojamas iš pajamų, gautų iš ATL2, o 25 proc. lėšų skirs ES šalys.

"Griežtos sąlygos, kurias nustatėme... ir ypač 45 eurų viršutinės kainos ribos įvedimas bent iki 2030 m., mano nuomone, daro šią priemonę politiškai priimtiną", - sakė Parlamento Aplinkos komiteto pirmininkas Pascalis Canfinas (Pascal Canfin).

"Tai subalansuotas susitarimas, kuriuo pasiekiamas užmojis, kurio mums reikia, kad perėjimas prie klimato kaitos būtų sąžiningesnis ir teisingesnis", - sakė Maltos europarlamentaras Davidas Casa (David Casa), kuris derėjosi dėl susitarimo Parlamento centro dešiniosios Europos liaudies partijos (ELP) vardu.

ES šalys "turės milijardus pažeidžiamiems namų ūkiams ir labai mažoms įmonėms", - pridūrė D. Casa.

Daugiau naujienų apie drakoniškas priemones, skirtas globalistų ekologinei darbotvarkei įgyvendinti, rasite svetainėje GreenTyranny.news.

Toliau žiūrėkite vaizdo įrašą, kuriame kalbama apie ES klimato šantažą ir pasaulinius anglies dioksido kreditus.

Šiame straipsnyje gali būti teiginių, kurie atspindi autoriaus nuomonę

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
21.11.2017 laikas 10:33 Receptai – Patiekalai Arbata nuo laringito (šalavijas, ramunės žiedai)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Laringitas. Ingredientai: šalavijas, ramunės žiedai

Skaityti daugiau

19.12.2017 laikas 13:16 Receptai – Patiekalai Receptas lieknėjantiems (šermukšnio, dilgėlių)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Organizmo valymas. Ingredientai: šermukšnio uogų, 3 dalys dilgėlių lapų.

Skaityti daugiau

14.09.2018 laikas 07:51 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai kraujuojant dantenoms
Kraujuojant dantenoms liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai kraujuojant dantenoms, dantenos, kraujuoja dantenos, receptai dantenoms, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėm...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau