Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Karo Paslaptys » 2022 » Spalio » 20

Kas organizuoja Havanos sindromo fenomeną?

2021 m. rugsėjo 15 d. JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas (Lloyd Austin) įsakė visiems kariškiams, Gynybos departamento civiliams pareigūnams ir rangovams pranešti apie bet kokius Havanos sindromo - paslaptingos ligos, kuri paveikė JAV diplomatines atstovybes daugelyje pasaulio šalių - simptomus.

Pirmą kartą paslaptinga liga pasireiškė 2016 m. Havanoje (Kuba), kur ji tiesiogine prasme nušlavė JAV ambasados darbuotojus. Nukentėjusieji pasakojo, kad iš pradžių girdėjo keistus šlifavimo ir skambėjimo garsus, o paskui arba prarado sąmonę, arba pradėjo jausti stiprią migreną, galvos svaigimą ir dezorientaciją.

Diplomatinę misiją teko uždaryti, o darbuotojus repatrijuoti. Mažiausiai 59 amerikiečiai Kuboje ir Kinijoje buvo patikrinti arba gydomi nuo nežinomos ligos. Iš viso sergančiųjų skaičius siekia mažiausiai 130 žmonių.

2021 m. kilo nauja nepaaiškinamų sveikatos sutrikimų banga, šį kartą Vienoje ir Berlyne. Pasak "The Associated Press", šių metų rugpjūtį dėl tos pačios priežasties trims valandoms buvo atidėtas JAV viceprezidentės Kamalos Harris atvykimas į Vietnamą. Buvo teigiama, kad dar vienas JAV ambasados darbuotojas - šį kartą Hanojuje - tariamai tapo "Havanos epidemijos" auka.

Kartu Gynybos departamentas, taip pat Džo Baideno (Joe Biden) administracija leido suprasti, kad į šią problemą žiūri labai rimtai.

Valstybės departamentas ir CŽV taip pat išleido keletą gairių savo darbuotojams. Vienoje iš jų sakoma, kad pasijutus blogai reikėtų nedelsiant palikti potencialiai pavojingą vietą. Viską vainikuoja tai, kad JAV valstybės departamentas įsteigė specialią darbo grupę, į kurią diplomatai ir jų šeimos nariai galėtų kreiptis, jei patirtų "nepaaiškinamų sveikatos sutrikimų".

Neišvengiamo pavojaus baimė įsitvirtino ilguose JAV valstybės departamento ir CŽV koridoriuose. Valstybės tarnautojai dabar jaučiasi nejaukiai, kai vyksta į ilgas komandiruotes, ypač su šeimos nariais. Labai greitai ėmė sklisti gandai apie naują "slaptą rusų ginklą", kuris paveikė žvalgybos pareigūnus ir diplomatus.

nepaaiškinama, konspirologija, Havanos sindromas

Havanos sindromo geografija plėtėsi. Iš Indijos grįžęs CŽV darbuotojas Viljamas Burnsas (William Burns) kartu parsivežė ir lengvai atpažįstamus simptomus. Maskvoje dirbęs JAV agentas Markas Polymeropulas (Marc Polymeropoulos) visam laikui prarado darbingumą, pradėjo kentėti nuo stiprių galvos skausmų ir dėl to apkaltino liūdnai pagarsėjusį Havanos sindromą.

Tačiau pikti liežuviai atkreipė dėmesį, kad buvęs šnipas anksčiau laiko gavo didelę išeitinę kompensaciją ir iki gyvos galvos mokamą pensiją su nemokamu socialiniu draudimu.

Praėjusių metų gruodį JAV nacionalinės mokslų akademijos darbuotojai pateikė savo medicininę nuomonę šiuo klausimu: mokslininkų požiūriu, kaltas mikrobangų ginklas.

Verdikte, kurį pasirašė 19 medicinos specialistų ir susijusių mokslo sričių ekspertų, teigiama, kad minėti simptomai išsivystė dėl kryptingos impulsinės radijo dažnio energijos atakos. Tai vienintelis paslaptingos ligos paaiškinimas, teigė mokslininkai. Komisijos ataskaitą paskelbė laikraštis "The New York Times".

Ar tai tikrai rusiškas ginklas?

Šių metų rugpjūčio 8 d. Bideno administracijos Nacionalinės žvalgybos direktorius Avrilas D. Hainas (Avril D. Haines) informavo prezidentą J. Bideną, kad ekspertai daro viską, kad rastų įrodymų, kurie patvirtintų, jog prie šio reiškinio prisidėjo nenustygstantys Rusijos agentai. Jie vis dar ieško, sėkmės jiems.

Maskva ne kartą neigė tokius kaltinimus. 2020 m. gruodį oficiali Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova pareiškė, kad Rusija neturi jokių mikrobangų krosnelėmis nukreiptų ginklų.

Pažymėtina, kad 2021 m. rudenį apie "mikrobangų" ligos atvejus buvo pranešta Japonijoje, Uzbekistane, Kolumbijoje ir Australijoje.

Dar 2018 m. sausį San Diego universiteto profesorė Beatričė Kolomb (Beatrice Colomb) žurnale "Neural Computing" paskelbė straipsnį apie mikrobangų poveikį žmogaus organizmui. Tų pačių metų rugsėjį mokslininkė išsiuntė išsamų laišką Havanos sindromo tyrimu užsiimančiam JAV valstybės departamento skyriui. Profesorė teigė, kad jai nekilo jokių abejonių dėl Havanos sindromo mikrobangų pobūdžio.

Pažymėtina, kad Beatričė Kolomb specializuojasi mikrobangų poveikio žmogaus organizmui srityje. JAV valstybės departamentas pranešė, kad su susidomėjimu perskaitė ataskaitą.

Tuo tarpu Jungtinių Valstijų mokslininkai mikrobangų krosnelių poveikio į klausą simptomus pavadino Frey efektu, taip pagerbdami vieną iš šios srities pradininkų. Ekspertai sutaria, kad žmogaus smegenys gali veikti kaip priėmimo antena, kuri priima gigahercines bangas. Kai tiriamieji buvo veikiami impulsine mikrobangų spinduliuote, jie pranešė, kad iš pradžių girdėjo keistus šlifavimo garsus, o vėliau jautė nuovargį.

Mokslininkų požiūriu, taip yra dėl žmogaus smegenų dielektrinių savybių. Veikiant išoriniams elektros ir magnetinės energijos laukams, gali įvykti vidinė žmogaus smegenų poliarizacija, kuri sukelia sunkias medicinines pasekmes. Tokias išvadas galima rasti Tarptautinės bioelektromagnetizmo draugijos ataskaitoje. Dokumentas buvo paskelbtas šių metų liepos mėn.

Ilinojaus universiteto profesorius Džeimsas K. Linas (James C. Lin), vienas pagrindinių Frėjaus efekto tyrėjų, mano, kad mikrobangos gali sukelti termoelastinius ausies sutrikimus ir sutrikdyti judesių koordinaciją.

nepaaiškinama, konspirologija, Havanos sindromas

Naujasis elektromagnetinis ginklas

Įdomu, kad visi šiuolaikiniai tyrimai mikrobangų spinduliuotės kryptingo poveikio žmonėms srityje buvo atlikti Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Pirmieji moksliniai darbai šia tema pradėti 1966 m. gruodžio mėnesį, kai CŽV tyrimų ir plėtros agentūros DARPA direktoriaus pavaduotojas užsiminė apie projektą, susijusį su mikrobangų ginklais.

Vėliau iš konfidencialių šaltinių tapo žinoma, kad JAV karinės oro pajėgos XX a. 9-ajame dešimtmetyje pradėjo vykdyti tris slaptas mokslinių tyrimų programas.

Pirmasis projektas buvo pavadintas Hello. Užduotis buvo parinkti mikrobangų diapazoną, kuris sukeltų žmonėms garsų skambėjimą galvoje. Antrasis tyrimas, kodiniu pavadinimu Good-bye, turėjo surasti dažnius, kurie galėtų slopinti minios agresiją. Akivaizdu, kad JAV ieškojo būdų, kaip išsklaidyti demonstracijas. Trečioji tyrimų kryptis - "Gera naktis" - turėjo leisti nuotoliniu būdu žudyti žmones.

2018 m. pavasarį, kai profesorė Colomb paskelbė savo straipsnį apie mikrobangų poveikį žmonėms, Curtis Waltmanas iš žiniasklaidos platformos "MuckRock" savo pašto dėžutėje aptiko elektroninį laišką iš Vašingtono valstijos sintezės centro. Prie elektroninio laiško buvo prisegtas sunkus užpakalinis failas. Failas vadinosi "EM poveikis žmogaus organizmui". Šią informaciją 2018 m. balandžio 19 d. numeryje paskelbė žurnalas "Popular Mechanics".

Dokumente buvo aprašyta psichoelektrinių ginklų kūrimo technologija ir spinduliuotės poveikis žmogaus smegenims ir kūnui. Jame taip pat buvo informacijos apie prietaiso, skirto nuotoliniu būdu manipuliuoti žmonėmis, sukūrimą.

Mokslas, įskaitant ir tą, kuris ieško sudėtingų gyvų būtybių naikinimo būdų, nestovi vietoje. Prancūzijos karinės žiniasklaidos priemonių duomenimis, JAV bando naujo tipo oro gynybos sistemą, kurioje naudojama mikrobangų technologija.

Kompleksas vadinamas THOR (Tactical High Power Operational Responder) ir yra skirtas kovai su bepiločiais orlaiviais pasitelkiant galingus elektromagnetinius impulsus.

Yra daug nuomonių, tačiau kas konkrečiai stovi už šių ginklų, sunku pasakyti.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
05.07.2019 laikas 19:28 Receptai – Patiekalai Įdaryti pievagrybiai su vištiena
Gaminame. Įdaryti pievagrybiai su vištiena. Pievagrybių galvutes pridedame įdaro, dedame į kepimui skirtą indą ir kepame vidutinio karštumo orkaitėje 30-35 minutes. Prieš baigiant kepti apibarstome kapotomis petražolėmis bei tarku...

Skaityti daugiau

23.07.2019 laikas 19:56 Receptai – Patiekalai Blynai su obuoliais

Gaminame namuose. Blynai su obuoliais. Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų, šaukštu formuojame blynus ir apkepame juos iš abiejų pusių. Blynai tiekiami su skystu medumi arba cukraus pudra ir cinamonu. Skanaus!

...

Skaityti daugiau

21.11.2017 laikas 10:38 Receptai – Patiekalai Arbata nuo laringito (ramunėlė, juoduogio šeivamedis, liepžiedžiai)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Laringitas. Ingredientai: ramunėlės žiedai, juoduogio šeivamedžio žiedai, liepos žiedai

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau