Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Spalio » 22

Patys baisiausi Amerikos namai

Anot statistikos, Amerijoje nufilmuojama daugiausiai siaubo filmų. Todėl nenuostabu, kad siaubas čia tapo kone kultu. Šioje šalyje labai populiarūs "namai, turintys istorija", kuriuose nutiko baisūs nusikaltimai, arba tie, kurie pateko į kino filmus, net jei ekranizuotos istorijos buvo išgalvotos.

Lizzi Borden namas (Fall River miestas, Masačiusetso valstija)

Lizzi Borden vardas liūdnai pagarsėjo po to, kai 1892 metais ši mergina buvo apkaltinta kirviu užmušusi savo tėvą ir pamotę neva dėl palikimo. Tačiau Lizzi kaltė nebuvo įrodyta. Ji su seserimi Ema gavo visą tėvų palikimą.

Netrukus merginos pardavė senąjį namą ir persikėlė gyventi į naują. Tačiau susipykusi su seserimi Ema išvažiavo iš miesto ir daugiau nebepasirodė. Nors Lizzi turėjo pinigų, niekas iš vietinių vaikinų taip ir nepanoro jos vesti (daug kas tikėjo, kad žudikė ji). Moteris mirė 1927 metais, o tikrieji jos tėvų mirties kaltininkai taip ir nebuvo rasti.

Dauguma žmonių mano, kad  Lizzi vis dėlto ir buvo žudikė. Jos vardas tapo bendriniu daiktavardžiu... O JAV egzistuoja “Lizzi Borden draugų bendrija”. Jos nariai bando įrodyti jos nekaltumą dėl baisaus nusikaltimo įvykdymo. Be to, Lizzi Borden yra viena iš filmo “Valdemaro palikimas” veikėjų. Filmas pasirodė ekranuose 2010 metais.

Barsių namas (Michael Street, Los Angeles)

Neseniai laidoje “Murder House Flip”, skirtoje namams su tragiška praeitimi, buvo papasakota istorija namo, esančio Canoga parko rajone (Los Angeles). Jo šeimininkais kažkada buvo Barsių šeima. Sutuoktiniai Džozefas ir Marija buvo vengrų emigrantai. Jų dukra Judita, sulaukusi 10 metų, tapo sėkminga aktore, spėjo nusifilmuoti keliuose filmuose ir projektuose. Būtent jos uždarbio dėka šeima galėjo apsigyventi tokiame prabangiame name.

Deja, Džozefas piktnaudžiavo alkoholiu ir dažnai elgėsi agresyviai. Šeimą atsidūrė ant skyrybų slenksčio, ir Barsis ne be pagrindo įtarinėjo, kad žmona ir dukra ketina palikti jį ir išvažiuoti iš čia.

Naktį į 1988 metų liepos 26 dieną vyras ir vėl grįžo namo girtas. Įėjęs į Juditos kambarį, jis nušovė mergaitę, paskui nužudė ir žmoną. Vėliau, prablaivėjęs, žudikas nusižudė garaže.

Kažkodėl niekas iš Barsių artimųjų (o Džozefas turėjo dar du vaikus iš pirmos santuokos) nepretendavo į namą. Praėjus daugiau kaip metams po tragedijos, jį išpirko kiti giminaičiai.

2001 metais namą įsigijo Bernalų šeima. Iš pradžių naujieji savininkai nieko neįtarė apie čia vykusius įvykius. Tačiau po tam tikro laiko jų dukra ėmė skųstis, kad naktimis ją kankina košmarai. Name pradėjo vykti keisti dalykai. Pavyzdžiui, kažkas nematomas atidarinėjo ir uždarinėjo duris į garažą ir vaikštinėjo laiptais. Kartais žmonės jautė, tarsi kažkas yra jiems už nugarų...

Laikui bėgant, Bernalai vis dėlto sužinojo namo paslaptį. Šiandien jie sako, kad pavargo gyventi su vaiduokliais.

Šeimą tikisi, kad ekstrasensai ar mediumai galės jiems padėti. Jie taip pat tikisi, kad restauravus pastatą, anapusinės jėgos nurims.

Bufalo Bilo namas (Peripolis, Pensilvanijos valstija)

O dabar kalbėkime apie namus iš siaubo filmų. Neseniai Peripolio mieste už 300 tūkst. dolerių buvo parduodamas trijų aukštų 1910 metais statytas namas. Jis garsus tuo, kad čia buvo filmuojami kultinio trilerio “Avinėlių tylėjimas” epizodai.

Būtent čia, anot siužeto, gyveno žudikas maniakas Džeimas Gambas, pravarde Bufalo Bilas, kuris nulupdavo odą nelaimingoms aukoms.

Iš tikrųjų joks Džeimas Gambas niekada neegzistavo, nors internete šiandien galima rasti jo išgalvotą biografiją. Tai apibendrintas personažas, kuris remiasi kelių “garsių” serijinių žudikų biografijomis. Bet nė vienas iš jų niekada negyveno minėtame name. Nors “Bufalo Bilo namas” visaip reklamuojamas, norinčių įsigyti šį nekilnojamą turtą kol kas neatsirado.

DeFeo namas (Amityville, Niujorko valstija)

Jei tikėti legendomis, ankstesni šio namo savininkai buvo tokia DeFeo šeima. Viskas jiems sekėsi gerai iki 1974 metų lapkričio 13 dienos, kai 23 metų Ronaldas DeFeo išprotėjo ir šiame name nužudė visą savo šeimą: tėvus, tris brolius ir seserį.

Vėliau pradėta kalbėti, kad name gyvena kažkokios demoniškos jėgos, galinčios paveikti žmones.

Apie šiuos įvykius buvo parašyta knyga, nufilmuota nemažai filmų, garsiausias iš jų - “Amitvylio siaubas” (2005). Nepaisant baisios reputacijos, 2010 metais namą pavyko parduoti už 950 tūkst. dolerių.

Kotedžas iš filmo “Edvardas Žirkliarankis” (Lutz, Floridos valstija)

Pastatas iš populiaraus mistinio trilerio “Edvardas Žirkliarankis” šiandien parduodamas už 224 tūkst. dolerių. Pastatytas jis palyginti neseniai - 1989 metais, prieš filmui pasirodant ekranuose.

Filmo režisierius Timas Burtonas reikalavo, kad filmuojama būtų ne dekoracijų paviljonuose, o tikruose namuose. Pagal siužetą pagrindinis filmo herojus (jį suvaidino Džonis Deepas), keistas jaunuolis su žirklėmis vietoje rankų (tai vienintelė iš tikrųjų baisi detalė filme), apsigyveno Bogsų šeimos name. Šį kotedžą, kurio plotas buvo 133 kv.m., stovėjusį nedideliame Floridos mieste, filmavimui teko specialiai perdažyti. Beje, nors Edvardas filme ir įvykdė vieną žmogžudystę gindamasis, jis nėra maniakas ar pabaisa. Todėl vienintelis dalykas, galintis pritraukti potencialius pirkėjus, yra kinematografinė statinio praeitis.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko dalinkitės.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.06.2019 laikas 11:44 Receptai – Patiekalai Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su bananų įdaru

Šie sluoksniuotos tešlos pyragėliai su baananų įdaru greitai ir labai paprastai pagaminami, puiki idėja užsimanius kažko skanaus. Taigi, paprastai ir greitai pagaminamų sluoksniuotos tešlos pyragėlių receptas. Snanaus!

...

Skaityti daugiau

29.10.2019 laikas 15:16 Receptai – Patiekalai Greiti blynai skaniems pusryčiams

Pristatome jums greitų ir skanių pusryčių receptą. Blynai gaunasi labai apetitiški, o patinka ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Pusryčiai paprastai paruošiami, bet labai sotūs.

Skaityti daugiau

13.06.2019 laikas 08:44 Receptai – Patiekalai Drėgnas šokoladinis pyragas “negriukas”!
Gardaus šokoladinio pyrago gamyba ir receptas. Drėgnas pyragas “negriukas”! Gardaus šokoladinio pyrago receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau