Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2022 » Spalio » 22

Ar tai veikia? Jei išaugo gūžys

Ant priekinio gerklų paviršiaus yra labai svarbi liauka, vadinama skydliauke. Tai vienintelis žmogaus organas, gaminantis medžiagą, kuri yra priešnuodis nuo toksinų, nuodijančių mūsų organizmą. Ne vienam žmogui ši liauka yra padidėjusi.

Gūžys ar ne gūžys

Padidėjusi skydliaukė vadinama gūžiu. Tiksliausias metodas nustatyti jos dydį yra ultragarsinis tyrimas.

Normali liaukos apimtis moterims neturi viršyti 18 ml, vyrams - 25 ml. Didelių dydžių gūžys gali spausti kaklo organus ir sukelti sunkumų ryjant, kaklo spaudimo pojūtį.

Gyvenamoji vieta kaip rizikos faktorius

Endeminis gūžys - tam tikrų geografinių rajonų, kurių aplinkoje trūksta jodo, gyventojų susirgimas.

Kas vyksta

Žmogus gauna jodą su maisto produktais ir vandeniu. Šis elementas yra svarbi skydliaukės hormonų sudedamoji dalis ir būtinas jos normaliam funkcionavimui. Jei jodo vartojimas sumažėja, skydliaukė padidėja, nes  normalių dydžių liauka negali išskirti būtino hormonų kiekio.

Jodo trūkumas

Daugiausia jodo yra jūros žuvyse, kalmaruose, midijose ir jūros kopūstuose. Kartais kalba eina ne tik apie bendrą skydliaukės padidėjimą, bet ir apie mazginių darinių susiformavimą. Lėtinio jodo deficito sąlygomis kai kurie mazginiai dariniai gali funkcionuoti autonomiškai. Tai dažnai tampa skydliaukės hiperfunkcijos (tireotoksikozės) priežastimi.

Jodo norma

Jodo suvartojimo norma suaugusiam žmogui yra 150 mikrogramų per dieną. Jį įsisavinti trukdo neracionali mityba, kai į maistą patenka nepakankamai baltymų, vitaminų. Mikroelementų - vario, cinko, seleno, molibdeno, kobalto - trūkumas taip pat apsunkina situaciją. Jodo įsisavinimą organizme sutrikdo ir kalcio, fluoro, mangano perteklius maiste. Kai kurie produktai, vadinami strumogeniniais, taip pat trukdo įsisavinti jodą. Tai kopūstai, ropės, ridikai, morkos, sojos, mangai, persikai, ridikėliai, žemės riešutai.

Gydymas

Priklauso nuo gūžio dydžio. Pradinėse stadijose gydymą sudaro jodo papildymas, vartojant preparatus jodi-das-100, jodidas-200, jodostiną ir biopapildus (tiraminas ir kt.). Ligos vystymasis verčia vartoti skydliaukės hormonus - tireoidiną ir trijodtironiną. Sudėtingiausiais atvejais naudojami chirurginiai metodai.

Liaudiškos gūžio gydymo priemonės

Į stiklainį pridėti kiaulpienių žiedų, lengvai suspausti, kad viršuje liktų 2-3 cm tuščios vietos. Iki viršaus užpilti žibalu, stiklainį apvynioti juoda medžiaga arba tamsiu popieriumi. Laikyti 3 savaites, paskui nukošti. Tirpalu tepti skydliaukės sritį 3-4 kartus per dieną. Kompresų daryti negalima - žibalas gali nudeginti odą.

Paimti 1 kg cukraus ir 1 kg amerikinių akų, sumalti su mėsmale, sudėti į stiklainį ir palikti pastovėti. Cukrus turi visai ištirpti, o akos - išskirti sultis. Mišinį vartoti po 1 valgomąjį šaukštą ryte ir vakare 10 dienų. Paskui daryti 10 dienų pertrauką. Galima kaitalioti su tokiu receptu:

1 stiklinę grikinių riešutų pertvarėlių užpilti 0,5 1 degtinės ir laikyti 10 dienų. Gerti po 1 arbatinį šaukštelį ryte prieš valgį. Paskui daryti 10 dienų pertrauką. Mėnesį vartoti priemonę su amerikinėmis akomis, paskui mėnesį degtininę trauktinę.

***

Galima vartoti gydymui ir svogūnų košelę: smulkiai supjaustyti arba sutarkuoti svogūną. Vartoti po 1 arbatinį šaukštelį, likus valandai iki pusryčių. Iškart užvalgyti šaukštu medaus, kad nedegintų.

***

Su mėsmale sumalti 1 kg juodavaisių aronijų, sumaišyti su 1 kg cukraus. Vartoti po 1 arbatinį šaukštelį 3 kartus per dieną.

3 valgomuosius šaukštus ašuočių vakare suberti į termosą, užpilti 3 stiklinėmis verdančio pieno, ryte nukošti. 2 stiklines išgerti per dieną, o likusį skystį panaudoti kompresams.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
12.09.2018 laikas 08:26 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai mėšlungio gydymui

Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Mėšlungis liaudies medicinoje, Mėšlungis, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo mėšlungio, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė me...

Skaityti daugiau

15.07.2019 laikas 10:02 Receptai – Patiekalai Kiaulienos muštiniai
Kiaušinius išplakame dubenėlyje. Imame muštą kiaulieną, apvoliojame džiūvėsėliuose, merkiame į kiaušinį ir kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Jeigu norite, kad kiaulienos muštiniai būtų storesni, paniruokite du kartus. ...

Skaityti daugiau

27.06.2019 laikas 21:52 Receptai – Patiekalai Super skani sluoksniuota tešla per 10 minučių
Gauname štai tokius skanius traškius sausainius. Skardą pabarstome miltais ir kiekvieną trikampį mirkome baltyme, o paskui cukruje iš vienos pusės ir sausa puse dedame į skardą, kad cukrus būtų viršuje. Iš šios tešlos normos išein...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau