Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Lapkričio » 7

Baltieji rūmai surengė slaptus pokalbius su Putino padėjėjais, kad užkirstų kelią JAV ir Rusijos karui

Pranešama, kad Baltieji rūmai vedė slaptą užkulisinį dialogą su Kremliumi dėl karo Ukrainoje, sekmadienį atskleidė "The Wall Street Journal", remdamasis neįvardytais JAV ir sąjungininkų pareigūnais. Nacionalinio saugumo patarėjas Džeikas Sulivanas pastaraisiais mėnesiais vadovavo slaptoms deryboms su aukšto rango Rusijos pareigūnais, kurių tikslas esą buvo sumažinti riziką, kad abi branduolinių ginklų turinčios supervalstybės gali įsivelti į tiesioginį platesnio masto konfliktą. 

"Pareigūnai sakė, kad JAV patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Džeikas Sulivanas (Jake Sullivan) palaikė ryšius su V. Putino patarėju užsienio politikos klausimais Jurijumi Ušakovu. P. Sullivanas taip pat kalbėjosi su savo tiesioginiu kolega Rusijos vyriausybėje Nikolajumi Patruševu, pridūrė pareigūnai", - teigia WSJ.

Baltieji rūmai surengė slaptus pokalbius su Putino padėjėjais

Paveikslėlyje: Džordžtauno universitetas / Naujojo Amerikos saugumo centras

"Buvo siekiama apsisaugoti nuo eskalacijos pavojaus ir išlaikyti atvirus ryšių kanalus, o ne aptarti karo Ukrainoje sureguliavimą, sakė pareigūnai."

Sullivano ir aukščiausių Rusijos pareigūnų pokalbiai viešai nebuvo atskleisti nuo kovo mėn. Reaguodama į WSJ straipsnį, Bideno administracija nei patvirtino, nei paneigė teiginių apie slaptus abiejų šalių kontaktus, o Nacionalinio saugumo tarybos atstovė Adrienne Watson, paklausta, ar Sullivanas dalyvavo pokalbiuose, sekmadienio vakaro pareiškime atsakė: "Žmonės tvirtina daug ką".

Toliau pranešime pažymima: "Keli JAV pareigūnai sakė, kad ponas Sullivanas administracijoje yra žinomas kaip asmuo, siekiantis užmegzti ryšius su Rusija, nors kiti aukščiausio lygio politikai mano, kad derybos dabartinėje diplomatinėje ir karinėje aplinkoje nebūtų vaisingos."

Ataskaitoje nenurodoma, ar tariami telefoniniai pokalbiai buvo teigiami, ar dėl jų sumažėjo įtampa Vašingtono požiūriu, taip pat nėra tiksliai žinoma, kada jie vyko. JAV ir Maskvos santykiai po vasario 24 d. invazijos į Ukrainą pasiekė istoriškai žemiausią lygį - abiejų šalių aukščiausi diplomatai, valstybės sekretorius Antonijus Blinkenas ir jo kolega iš Rusijos Sergejus Lavrovas, kalbėjosi tik vieną kartą (bent vienas viešai atskleistas pokalbis) - jo metu daugiausia dėmesio buvo skiriama galimam apsikeitimui belaisviais. 

Prezidentas J. Bidenas spalio pradžioje duodamas interviu žiniasklaidai tarsi užtrenkė duris derybų su V. Putinu galimybei, tuo metu sakydamas: "Žiūrėkite, aš neketinu su juo susitikti. Bet, pavyzdžiui, jei jis ateitų pas mane per G20 susitikimą ir pasakytų, kad noriu pasikalbėti apie Grinerio paleidimą, aš su juo susitikčiau. Turiu omenyje, tai priklausytų nuo to", - aiškino jis.

Baltieji rūmai surengė slaptus pokalbius su Putino padėjėjais

Kairėje: prezidento padėjėjas užsienio reikalams Jurijus Ušakovas,

Naujųjų WSJ atskleidimų laikas įdomus, atsižvelgiant į tai, kad pranešimas pasirodė kitą dieną po to, kai "The Washington post" pranešė, kad Baltieji rūmai dabar privačiai ragina Ukrainos vyriausybę parodyti atvirumą deryboms su Rusija. Šeštadienio pranešime minimi JAV pareigūnai teigia, kad atšiaurios žiemos pradžia ir tai, kad Ukrainoje jau dabar dėl Rusijos atakų prieš energetikos tinklus vyksta avariniai elektros energijos tiekimo nutraukimai, gali paskatinti V. Zelenskį pradėti derybas dėl paliaubų. 

JAV pareigūnai mano, kad Kijevas "bando užsitikrinti kuo daugiau karinių laimėjimų iki žiemos, kai gali atsirasti galimybė diplomatijai". Tačiau, Rusijos požiūriu, precedento neturintis JAV ir Vakarų ginklų, įskaitant vis pažangesnes ir ilgesnio nuotolio raketų sistemas, tiekimas Ukrainos pajėgoms taip pat padarė diplomatiją beveik neįmanomą ir padidino tiesioginės konfrontacijos su NATO riziką. Tačiau ar dabar yra vilties, kad horizonte pasirodys naujos derybos dėl paliaubų?

Šaltinis su nuorodomis: Planet-Today.com pasaulio naujienos.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
27.06.2019 laikas 21:52 Receptai – Patiekalai Super skani sluoksniuota tešla per 10 minučių
Gauname štai tokius skanius traškius sausainius. Skardą pabarstome miltais ir kiekvieną trikampį mirkome baltyme, o paskui cukruje iš vienos pusės ir sausa puse dedame į skardą, kad cukrus būtų viršuje. Iš šios tešlos normos išein...

Skaityti daugiau

28.09.2019 laikas 09:38 Receptai – Patiekalai Vištienos krūtinėlės kepsniai orkaitėje

Vištienos krūtinėlės file nuplauname, nusausiname, dedame ant lentelės, delnu prispaudžiame, aštriu peiliu perpjauname išilgai pusiau ir uždengę maistine plėvele truputį pamušame

Skaityti daugiau

21.07.2019 laikas 15:19 Receptai – Patiekalai Skanūs kotletai be gramo mėsos. Paprasta, bet kaip skanu!

Avižiniai kotletai. Tokie kotletai gaminami be mėsos, bet tikrai galiu pasakyti, kad jie yra labai skanūs. Paprasta juo gaminti, išeina švelnūs, sotūs su traškia plutele.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 20:48 H5N1 paukščių gripas rastas maisto prekių parduotuvių piene, nes pradedami Gateso finansuojamos vakcinos bandymai
Ligų kontrolės ir prevencijos centras nurodė valstijoms pasirengti "greitiems paukščių gripo tyrimams" po to, kai pasterizuotame piene iš maisto prekių parduotuvių buvo rasta H5N1 viruso fragmentų.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau