Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2022 » Lapkričio » 23

Per pastaruosius 45 metus vyrų spermatozoidų skaičius pasaulyje sumažėjo 60 proc: Tyrimas

Lapkričio 15 d. žurnale "Human Reproduction Update" paskelbtame tyrime teigiama, kad per pastaruosius 45 metus spermatozoidų skaičius pasaulyje sumažėjo perpus.

Tyrimą atliko tarptautinė mokslininkų grupė, vadovaujama Jeruzalės Hebrajų universiteto Hadasos Brauno visuomenės sveikatos mokyklos profesoriaus Hagajaus Levino (Hagai Levine).

Jie siekė ištirti visų žemynų vyrų spermos kiekio tendencijas ir išanalizavo 223 tyrimus, pagrįstus spermos mėginiais, paimtais iš daugiau kaip 57 000 vyrų 53 šalyse, įskaitant Jungtines Amerikos Valstijas, Europą ir Australiją, nuo 1973 iki 2018 metų.

Anksčiau 2017 m. tos pačios tyrėjų grupės atliktame tyrime buvo apžvelgti Šiaurės Amerikos, Europos, Australijos ir Naujosios Zelandijos spermatozoidų skaičiaus duomenys. Naujojoje analizėje ši apžvalga atnaujinta ir pirmą kartą įtraukti Centrinės ir Pietų Amerikos, Azijos ir Afrikos duomenys.

Naujausiame tyrime mokslininkai nustatė, kad per tą laikotarpį spermatozoidų skaičius "pastebimai sumažėjo".

Tiksliau, mokslininkai nustatė, kad Pietų Amerikos, Azijos ir Afrikos vyrų bendras spermatozoidų skaičiaus ir koncentracijos sumažėjimas buvo panašus į anksčiau jų tyrime pastebėtą Europoje, Šiaurės Amerikoje ir Australijoje koncentruotų spermatozoidų sumažėjimą.

Spermatozoidų skaičius sumažėjo daugiau kaip 62 proc.

Apskritai rezultatai parodė, kad 1973-2018 m. vidutinis spermatozoidų skaičius visų žemynų vyrams sumažėjo 51,6 proc. ir nuo 1973 iki 2018 m. sumažėjo vidutiniškai 1,2 proc. per metus - nuo apytikriai 101,2 mln. mililitre iki 49 mln. mililitre.

Bendras spermatozoidų skaičius per tą patį laikotarpį sumažėjo 62,3 proc.

Mayo klinikos duomenimis, laikoma, kad vyrų spermatozoidų skaičius yra mažas, jei jie turi mažiau nei 15 mln. spermatozoidų mililitre arba mažiau nei 39 mln. spermatozoidų iš viso ejakuliate.

Be to, jie nustatė, kad 2000 m. duomenimis, spermatozoidų koncentracija per metus mažėjo daugiau kaip 2,6 proc., t. y. dvigubai daugiau, palyginti su ankstesniu 1,16 proc. metiniu mažėjimu nuo 1972 m.

Mokslininkai teigė, kad "žymus ir nuolatinis spermatozoidų mažėjimas dabar pripažįstamas kaip didelė visuomenės sveikatos problema" ir kad siekiant užkirsti kelią tolesniems vyrų reprodukcinės sveikatos sutrikimams, skubiai reikalingi tolesni tyrimai, siekiant išsiaiškinti mažėjimo priežastis.

"Tikimės, kad čia pateikti nauji įrodymai sulauks ne tik gydytojų ir mokslininkų, bet ir sprendimus priimančių asmenų bei plačiosios visuomenės dėmesio", - rašė tyrėjai.

Į tyrimą nebuvo įtraukti vyrai, kurie sirgo nevaisingumu.

Tačiau mokslininkai atkreipė dėmesį į savo tyrimo apribojimus, įskaitant tai, kaip buvo renkami ir pateikiami duomenys, nes laikui bėgant spermos skaičiavimo standartai ir metodai labai keitėsi. Todėl naujausius spermatozoidų skaičiavimus sunkiau palyginti su istoriniais duomenimis. Be to, tyrėjai pažymėjo, kad visiškai pašalinti visų atrankos ir (arba) verbavimo paklaidų neįmanoma, nes jie negalėjo atsitiktinai surinkti spermos mėginių.

Ne priežastis panikai

"Manau, kad tai dar vienas signalas, jog kažkas negerai su Žemės rutuliu ir kad turime kažką daryti. Taigi, taip, manau, kad tai krizė, kurią [turėtume] geriau spręsti dabar, kol ji nepasiekė kritinio taško, kurio gali nepavykti atstatyti", - "The Guardian" sakė pagrindinis tyrimo autorius Levine'as.

Daugiau skaitykite čia...

Autorius: Katabella Roberts per "The Epoch Times" (paryškinta mūsų),

(Shutterstock/koya979)

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
18.06.2019 laikas 10:47 Receptai – Patiekalai Purūs kotletukai vakarienei iš cukinijos
Tokį skanėstą iš cukinijos tu vargu ar kada ragavai! Purūs kotletukai vakarienei. Skanaus!

Skaityti daugiau

31.01.2018 laikas 18:46 Receptai – Patiekalai Vitaminų kaukė iš varškės
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Įvairių tipų odą. Ingredientai: Varškė, Citrinų sultys, Apelsino skiltelė

Skaityti daugiau

06.11.2019 laikas 15:52 Receptai – Patiekalai Žaliosios Vištienos Salotos

Gaminame. Žaliosios vištienos salotos Vištieną išverdame su prieskoniais (druska, pipirai, lauro lapai) ir atvėsusią suplėšome juostelėmis. Agurką pjaustome griežinėliais. Visus kitus ingredientus smulkiname ir sumaiš...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau