Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Gruodžio » 2

J. Bidenas pirmą kartą pareiškė esąs "pasirengęs kalbėtis su V. Putinu" apie karo Ukrainoje užbaigimą

JAV prezidentas Joe Bidenas (Joe Biden) ką tik paskelbė didžiausią nuo karo pradžios, kuris tęsiasi jau daugiau nei devynis mėnesius, uvertiūrą Maskvai, sakydamas, kad yra "pasirengęs kalbėtis su Vladimiru Putinu" apie konfliktą, jei Rusija bus pasirengusi jį nutraukti. "Esu pasirengęs pasikalbėti su ponu Putinu, jei iš tikrųjų jis bus suinteresuotas nuspręsti, kad ieško būdo, kaip užbaigti karą", - ketvirtadienį vėlai vakare sakė J. Bidenas, pabrėždamas, kad jam reikės pasitarti su NATO sąjungininkais.

"Jis to dar nepadarė. Tokiu atveju, pasitaręs su savo draugais prancūzais ir NATO draugais, mielai susėsiu su Putinu ir pažiūrėsiu, ką jis yra sumanęs", - tęsė J. Bidenas. Bendroje spaudos konferencijoje su E. Macronu J. Bidenas pabrėžė: "Yra vienas būdas šiam karui baigtis - racionalus būdas: Putinas galėtų pasitraukti iš Ukrainos, Nr. 1. Atrodo, kad jis neketina to daryti".

Tačiau, kaip pabrėžia FT, "komentarai, išsakyti spaudos konferencijoje Vašingtone per dvišalį aukščiausiojo lygio susitikimą su Prancūzijos prezidentu Emanueliu Makronu (Emmanuel Macron), žymi toliausiai, kiek J. Bidenas yra nuėjęs išreikšdamas atvirumą aptarti karą su V. Putinu".

Stebinančiose pastabose, kurios nuskambėjo po to, kai JAV administracija kelis mėnesius nuolat pabrėžė savo griežtą poziciją, kad tik Ukraina ir tik Ukraina gali nuspręsti dėl galimų derybų dėl paliaubų laiko, buvo ir patikslinimas, kad J. Bidenas "artimiausiu metu neplanuoja" susisiekti su Rusijos vadovu.

Baltuosiuose rūmuose šią savaitę Prancūzijos vadovui nutiestas raudonas kilimas, o J. Bidenas surengė pirmąją savo administracijos valstybinę vakarienę. Trečiadienį E. Macronas atvyko į trijų dienų vizitą tuo metu, kai Europos pareigūnai vis dažniau atvirai kritikuoja JAV poziciją, o Prancūzijos lyderis vis dažniau pasisako apie Vašingtono elgesį su karu, konkrečiai - apie jo nusistovėjusią poziciją, kuri iki šiol skatino V. Zelenskio (Zelensky) vyriausybę priešintis sėsti prie derybų stalo su rusais. 

Be Vašingtono atsisakymo priversti Zelenskio vyriausybę sėsti prie derybų stalo, Vašingtonas ir toliau skiria beprecedentę milijardinę paramą ginkluotei ir gynybai, o tai kelia neprognozuojamo NATO ir Rusijos santykių eskalavimo pavojų. Tuo tarpu Europos gyventojai ir toliau pirmieji mokės už šaltą žiemą ir tuo pat metu kilusią didelę energijos tiekimo krizę, nors kai kurie lyderiai vis dar skleidžia abstrakčius "pasiaukojimo" idealus. 

J. Bidenas ir toliau diegė prieštaringai vertinamas ekologines subsidijas ir mokesčius, kurie yra prieštaringai vertinamo Infliacijos mažinimo akto (IRA) dalis ir kurie, kaip plačiai manoma, šiuo jautriausiu metu nesąžiningai baudžia Europos pramonę. Tačiau Baidenas trečiadienį sakė, kad jis "neatsiprašo", - bet iškart po to pridūrė: "Yra pakeitimų, kuriuos galime padaryti ir kurie iš esmės palengvintų Europos šalių dalyvavimą arba jų savarankiškumą, tačiau tai dar reikia išspręsti." Per spaudos konferenciją jis sakė, kad "niekada neketinome pašalinti žmonių, kurie norėjo su mumis bendradarbiauti".

FT apžvelgia Prancūzijos poziciją dėl plataus masto IRA plano, pagal kurį siūloma skirti 400 mlrd. dolerių paskatų pereiti prie žaliosios energijos: 

Prancūzija buvo viena iš garsiausių plano kritikių, teigdama, kad jis nesąžiningai iškreipia konkurenciją, nes mokesčių lengvatos ir subsidijos skiriamos JAV bendrovėms, o tai gali lemti darbo vietų praradimą ES. Trečiadienį E. Macronas šį teisės aktą pavadino "itin agresyviu" Europos bendrovių atžvilgiu ir perspėjo, kad jis kelia pavojų "suskaldyti Vakarus", kai reikia vienybės, kad būtų galima susidoroti su karo padariniais.

Iš tiesų vos ne prieš savaitę "Politico" atvirai pastebėjo: "Aukščiausi Europos pareigūnai pyksta ant Joe Bideno administracijos ir dabar kaltina amerikiečius, kad jie iš karo uždirba turtus, o ES šalys kenčia."

Kalbant apie kai kuriuos naujausius E. Macrono žodžius, pasakytus kalbant kartu su J. Bidenu per ketvirtadienio renginius, jis pažadėjo, kad Prancūzijos parama Kijevui nesumažės

"Tai, kas pastatyta ant kortos Ukrainoje, nėra labai toli nuo čia, mažoje šalyje kažkur Europoje, bet tai susiję su mūsų vertybėmis. Ir tai susiję su mūsų principais. Ir tai susiję su tuo, dėl ko kartu susitarėme JT chartijoje - suvereniteto ir teritorinio vientisumo apsauga."

Ir apie "didelę pažangą", padarytą dėl IRA...

Pasak šaltinio Prancūzijos finansų ministerijoje, JAV prezidentas J. Bidenas ir Prancūzijos prezidentas E. Macronas padarė didelę pažangą derybose dėl to, kaip sušvelninti Infliacijos mažinimo akto poveikį Europai, kuriose JAV galėtų pasinaudoti vykdomaisiais įsakymais, kad Europos sąjungininkėms būtų suteiktos tokio paties lygio vietinio turinio išimtys kaip ir šalims, sudariusioms laisvosios prekybos sutartį.

Iš Kremliaus pusės svarbus Bideno "pasiūlymas", kad jis yra pasirengęs pasikalbėti su prezidentu Putinu apie karą, neliko nepatvirtintas. Rusijos prezidentūros biuras penktadienį pareiškė, kad V. Putinas yra "atviras" tokioms deryboms.

"Rusijos Federacijos prezidentas visada buvo, yra ir lieka atviras deryboms, kad būtų užtikrinti mūsų interesai", - žurnalistams sakė D. Peskovas. "Jungtinės Valstijos vis dar nepripažįsta naujų teritorijų kaip Rusijos Federacijos dalies".  D. Peskovas pridūrė: "Tai, žinoma, labai apsunkina tam tikrų abipusių pagrindų galimoms diskusijoms paiešką".

Ir dar daugiau Kremliaus reakcijos į J. Bideno "atvirumą"...

Paklaustas, ar tai, kaip J. Bidenas įvardijo galimus kontaktus, reiškia, kad derybos Rusijos požiūriu yra neįmanomos, D. Peskovas atsakė: "Iš esmės Bidenas būtent tai ir pasakė. Jis sakė, kad derybos įmanomos tik tada, kai Putinas paliks Ukrainą".

Kremlius, sakė Peskovas, negali su tuo sutikti - ir Rusijos karinė operacija Ukrainoje bus tęsiama.

Tačiau lieka tai, kad Europoje kylant spaudimui priversti Kijevą ir Maskvą sėsti prie derybų stalo, šis momentas yra galbūt pradinis, nors ir nedidelis proveržis ir savotiškas šviesus taškas. Tikėtina, kad Europos energetikos krizė tuo tarpu tik dar labiau paaštrės, nes žiemos temperatūra ir toliau kris. Apskaičiuota, kad Ukrainoje, po paskutinių niokojančių Rusijos oro antskrydžių, nukreiptų prieš nacionalinį elektros tinklą ir infrastruktūrą, šeši milijonai žmonių vis dar neturi elektros energijos.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.10.2019 laikas 16:41 Receptai – Patiekalai Medutis. Beprotiškai Skanus Medaus Torto Receptas

Siūlome pagaminti visų mėgstamą medaus tortuką neįprastu paruošimo būdu. Gaunasi beprotiškai skanus ir aromatingas tortas. Šiame recepte nereikia nieko kočioti, o pagal laiką užima ne daugiau 30 min.

Skaityti daugiau

06.06.2019 laikas 12:39 Receptai – Patiekalai Purūs amerikietiški blyneliai pusryčiams
Nuostabiausias receptas, kaip pasigaminti purius amerikietiškus blynelius pusryčiams sau ir savo šeimai. Receptas ir video medžiaga.

Skaityti daugiau

18.07.2019 laikas 15:17 Receptai – Patiekalai Keptos voveraitės

Gaminame namuose. Keptos voveraitės

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 06:51 Ar išrinktojo apkabinimas gali pakuždėti apie jo ketinimus?
Paprastai vyrai parodo savo meilę poelgiais. Tačiau išsireiškimo, kad moterys myli ausimis nereikia nedavertinti. Dažniausiai stiprioji žmonijos pusė reiškia savo jausmus apsikabinimu ir bučiniais. Sekantį kartą, kai mylimasis tave apkabins, atkreipk...

Skaityti daugiau

22.04.2024 laikas 08:26 Chuliganas ar geraširdis: paveikslėlio testas parodys, kas esate iš tikrųjų
Norite daugiau sužinoti apie savo tikrąjį "aš"? Atlikite šį testą - nedvejodami pasirinkite vieną iš trijų rožių. Jūsų pasirinkimas parodys, ar esate taisyklių laužytojas, ar konformistas. Ar pasirinksite erškėčiais ir žvaigždėmis nusėtą kelią, ar la...

Skaityti daugiau

22.04.2024 laikas 07:19 VW tapo programišių taikiniu - pavogta tūkstančiai failų
Maždaug prieš dešimt metų automobilių gamintojas ilgą laiką buvo tapęs duomenų vagių taikiniu. Šalies ambasada neigia įtariamas sąsajas su Kinija.

Skaityti daugiau