Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2022 » Gruodžio » 5

Turkijos mokslininkų atradimas: filtruota kava apsaugo nuo šio tipo vėžio

Turkijos mokslininkai, atlikę tyrimą, kurio metu nustatė, kokios filtruotos kavos sudedamosios dalys apsaugo nuo vėžio, nustatė, kad gėrime yra 15 naujų mikro RNR grandinių, kurios stabdo piktybinių kepenų ląstelių dauginimąsi.

Lösev Lösante ligoninė atliko tyrimą apie kavos poveikį ir naudą vėžio prevencijai, kuriam vadovavo gastroenterologijos specialistas Muratas Kantarcıoğlu (Murat Kantarcıoğlu).

Apie dvejus metus trukusio tyrimo rezultatai spalio 19 d. paskelbti straipsnyje "Coffee-Derived Exosome-Like Nanoparticles: Are They The Secret Heroes?" nacionaliniame recenzuojamame žurnale "Turkish Journal of Gastroenterology".

Tyrimas, kurį atliko 13 mokslininkų, bendradarbiaudami su tokiomis institucijomis kaip Ankaros universiteto Biotechnologijų institutas, Artimųjų Rytų technikos universitetas, Anatolijos universitetas ir Turkijos gastroenterologų asociacija, buvo pirmasis, atskleidęs, kurios filtruotos kavos sudedamosios dalys, pasižyminčios priešvėžiniu poveikiu, sukelia šį poveikį.

Mikro RNR poveikis kepenų vėžio ląstelėms

Tyrimo metu elektroninės mikroskopijos metodu buvo vizualizuoti į egzosomas panašūs nešikliai, kurie apibrėžiami kaip "natūralios ląstelių pūslelės, atsakingos už ląstelių tarpusavio ryšį, užtikrinantį darnų ląstelių funkcionavimą žmogaus organizme", ir rasta 15 naujų mikro RNR grandinių. Šios grandinės slopina piktybinių kepenų ląstelių dauginimąsi.

Ateinančiais metais šių tyrimų rezultatai padės rasti naujų kepenų vėžio ir Alzheimerio ligos gydymo būdų.

Daug kartų virintas vanduo ir per naktį paliktas vanduo sukelia vėžį? Ekspertas: Šių dviejų rūšių vandens gerti negalima, tačiau daugelis to nežino.

"Tai nustatėme pirmą kartą pasaulyje."

Leosantės ligoninės egzosomų darbo grupės vadovas profesorius Eminas Kurekci, komentuodamas tyrimą, sakė, kad ne tik žmonių, bet ir augalų bei gyvūnų ląstelės bendrauja tarpusavyje. Šį ryšį palaiko nanometrinio dydžio molekulės, vadinamos egzosomomis.

Jis teigia, kad šis tyrimas buvo pirmasis, kurio metu į egzosomas panašiose terpėse, esančiose filtruotoje kavoje, buvo aptiktos mikro RNR. Taip buvo nustatyta, kurios kavoje esančios medžiagos gali būti susijusios su vėžinių ląstelių naikinimo mechanizmu.

"Visame pasaulyje kavos sudedamosios dalys iki šiol nėra visiškai susistemintos", - pažymėjo Eminas Kurekci. - Tačiau išsamios informacijos apie kavos egzosomas taip pat nėra. Norėdami tai išsiaiškinti, egzosomas pirmiausia išskyrėme naudodami išskyrimo metodą, kurį patys sukūrėme savo tyrimų laboratorijoje. Tada nustatėme šių egzosomų mikro RNR genetinę medžiagą. Tai buvo padaryta pirmą kartą pasaulyje. Atlikę tyrimą nustatėme, kad koncentruotos kavos egzosomos sukelia kepenų vėžio ląstelių žūtį. Žinoma, kad tai būtų galima pritaikyti kasdieniame gyvenime, reikėtų itin gausiai vartoti kavą, niekas per dieną neišgertų 20 puodelių. Tačiau pagrindinis mūsų tikslas - tęsti šį darbą ir kavoje esančias sudedamąsias dalis paversti vaistu nuo vėžio. Tikimės ir toliau dirbti šia kryptimi."

"Žinomas apsauginis kavos poveikis nuo daugelio ligų ir vėžio."

Eminas Kurekci taip pat pažymėjo, kad tyrime naudota filtruota kava, gauta iš Coffea Arabica augalo, kuriai buvo taikoma speciali skrudinimo procedūra.

Dėkodamas visiems prie projekto prisidėjusiems ekspertams ir institucijoms, mokslininkas pabrėžė, kad projekto dalyviams buvo didelis malonumas ir garbė pristatyti šį tyrimą mokslo pasauliui.

Kalbėdamas apie kavos vartojimą apskritai, Eminas Kureckis pridūrė: "Žinoma, kad kava apsaugo nuo daugelio ligų, įskaitant vėžį. Remdamiesi savo tyrimais ir ankstesniais tyrimais, rekomenduojame sveikiems žmonėms per dieną išgerti 3-4 puodelius filtruotos kavos be cukraus. Žinoma, ši rekomendacija taikoma tiems, kurie neturi skrandžio ar širdies problemų.

P komentaras: tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Pasitarkite su vaistininku ar gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
14.12.2017 laikas 15:35 Receptai – Patiekalai Šlapimą varantis nuoviras (beržo, dirvinio)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Inkstus. Ingredientai: beržo lapų, dirvinio asiūklio.

Skaityti daugiau

05.06.2019 laikas 22:07 Receptai – Patiekalai Nuo tokių pyragaičių nestorėjama. Užsirašykite receptą – ir skanu, ir nekenkia!

Šaldytuve liko neišgerta kefyro stiklinė, o jūs nežinote, ką su ja daryti? Pasigaminkite šiuos skanius pyragėlius! Be to šie pyragėliai paruošiami neįtikėtinai greitai, nereikia mielių, nereikia sugaišti laiko pasigaminti tešlą...

Skaityti daugiau

12.07.2018 laikas 20:08 Receptai – Patiekalai Balzamo receptas nuo kunigo
Šis balzamas pasirodė tikrai stebuklingas. Kartą traukinyje mano kaimynas buvo kunigas. Jis pamatė, kad aš geriau širdies lašus, paklausė kuo sergu ir rekomendavo pabandyti balzamą pagal šį receptą.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 06:51 Ar išrinktojo apkabinimas gali pakuždėti apie jo ketinimus?
Paprastai vyrai parodo savo meilę poelgiais. Tačiau išsireiškimo, kad moterys myli ausimis nereikia nedavertinti. Dažniausiai stiprioji žmonijos pusė reiškia savo jausmus apsikabinimu ir bučiniais. Sekantį kartą, kai mylimasis tave apkabins, atkreipk...

Skaityti daugiau

22.04.2024 laikas 08:26 Chuliganas ar geraširdis: paveikslėlio testas parodys, kas esate iš tikrųjų
Norite daugiau sužinoti apie savo tikrąjį "aš"? Atlikite šį testą - nedvejodami pasirinkite vieną iš trijų rožių. Jūsų pasirinkimas parodys, ar esate taisyklių laužytojas, ar konformistas. Ar pasirinksite erškėčiais ir žvaigždėmis nusėtą kelią, ar la...

Skaityti daugiau