Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Gruodžio » 23

Rusija arti tarptautinės prekybos bitkoinais, kriptovaliutomis legalizavimo: Finansų komiteto vadovas

Rusijos Kongreso finansų komiteto pirmininkas Anatolijus Aksakovas (Anatoly Aksakov) teigė, kad šalis per kitą mėnesį ketina įteisinti tarptautinę prekybą kriptovaliutomis, remdamasi nacionalinės naujienų agentūros TASS pranešimu.

"Sausio mėnesį norime įteisinti kriptovaliutas, kad užtikrintume užsienio prekybos veiklą", - sakė A. Aksakovas, pagal išverstą pranešimo versiją.

Pirmininkas pabrėžė, kad nors Rusija imasi veiksmų, kad leistų atsiskaityti bitkoinais ir kriptovaliutomis už importą, neplanuojama skatinti panašaus sparčiai populiarėjančio turto naudojimo šalies teritorijos ribose.

"Kriptovaliutų, kaip mokėjimo priemonės, apyvarta Rusijos teritorijoje bus draudžiama, ir už tai bus numatyta atsakomybė", - pranešė ji.

"Tačiau atsiskaitymui už užsienio prekybos sandorius mes vis dar darome prielaidą dėl galimybės naudoti kriptovaliutas, pavyzdžiui, lygiagrečiam importui".

Rusijos pareigūnai beveik metus erzino šia galimybe po intensyvaus Vakarų sankcijų paketo, įvesto po šalies įsiveržimo į Ukrainą.

2022 m. sausį Rusija išdėstė bitkoinų reguliavimo planą, o kitą mėnesį Finansų ministerija pateikė pasiūlymą. Maždaug tuo pačiu metu JAV prezidentas J. Bidenas paskelbė pirmąją Rusijos sankcijų dalį, kuria buvo užblokuoti penki didžiausi Rusijos bankai ir įšaldytas visas jų Amerikoje turimas turtas. Po mėnesio Rusija pareiškė, kad yra pasirengusi parduoti gamtines dujas už bitkoinus.

"Gali būti įvairių valiutų, ir tai yra standartinė praktika. Jei jie nori bitkoinų, mes prekiausime bitkoinais", - tuomet spaudos konferencijoje sakė šalies Kongreso energetikos komiteto pirmininkas Pavelas Zavalnas (Pavel Zavalny).

Netrukus ši idėja įgavo pagreitį ir įvairios Rusijos valdžios sritys pradėjo jai pritarti. Balandžio mėnesį šalies mokesčių institucija pasiūlė pakeisti vietos kriptovaliutų įstatymą, kad subjektai galėtų priimti kriptovaliutą kaip atsiskaitymą užsienio prekyboje. Gegužės mėn. šis klausimas Rusijoje buvo "aktyviai svarstomas".

Rusijos bankas, kurį buvo sunkiausia įtikinti vyriausybinę instituciją, atsižvelgiant į ankstesnius jo raginimus visiškai uždrausti bitkoinus ir kriptovaliutas, birželį pirmą kartą prikibo prie galimybės leisti bitkoinų mokėjimus tarptautiniams atsiskaitymams. Rugsėjį Rusijos centrinis bankas susitarė su Finansų ministerija, kad "neįmanoma apsieiti be tarptautinių atsiskaitymų kriptovaliuta".

Dabar, metams artėjant į pabaigą, teisinis pagrindas, leidžiantis tokius mokėjimus, netrukus taps realybe, sakoma TASS pranešime.

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.07.2018 laikas 20:56 Receptai – Patiekalai Ką reikia daryti jei yra pariebėjusi kasa ir būna rytinis atsirūgimas be skonio burnoje? Gal esat kas nors susidūrę?

Ką reikia daryti jei yra pariebėjusi kasa ir būna rytinis atsirūgimas be skonio burnoje? Gal esat kas nors susidūrę? Mišinys mažina ir naikina visceralinius riebalus.

Skaityti daugiau

03.11.2017 laikas 13:37 Receptai – Patiekalai Vitaminų kaukė iš varškės įvairių tipų odai
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Įvairių tipų odą. Ingredientai: Varškė, Citrinų sultys, Apelsino skiltelė.

Skaityti daugiau

07.02.2018 laikas 11:13 Receptai – Patiekalai Kaip ruošiamos arbatos
Vaistažolių arbatas geriausia ruošti tik tam skirtuose emaliuotuose neįskilusiuose induose. Nerūdijančio plieno visiškai netinka, nes turi kenksmingų priedų. Nenaudokite aliumininių indų, nes iš jų į arbatą patenka metalo jonų....

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau