Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Technologijos, Mokslas » 2023 » Sausio » 10

WEF atstovas Harari grasina žmonijai: ‘Reikės iš naujo išmokti matyti ir vaikščioti ateityje’

Žmonėms reikės "iš naujo išmokti matyti ir vaikščioti", teigia pagrindinis Klauso Švabo patarėjas Nojus Juvalis Hararis (Noah Yuval Harari), kuris įspėjo žmoniją pasiruošti ateičiai, kurioje bus gyvenama virtualioje realybėje, atitrūkusioje nuo "fizinio ir biologinio" pasaulio.

Harari erzino žmoniją nerimą keliančiais teiginiais per antradienį paskelbtą diskusiją su podkasteriu Tomu Bilyeu (Tom Bilyeu).

Hararis, rašytojas ir Pasaulio ekonomikos forumo (WEF) patarėjas, pabrėždamas žmonijos gebėjimą keistis ir abstrakčiai mąstyti, svarstydamas apie technologijų nulemtą žmonijos paradigmos pasikeitimą virtualiosios realybės rėmuose, pabrėžė žmonijos gebėjimą keistis ir abstrakčiai mąstyti.

Pasak Harari, žmonijai reikės "paleisti" viską, kas jai artima ir brangu, įskaitant regėjimą ir gebėjimą vaikščioti.

Harari pastebėjo:

Galbūt svarbiausia savybė norint išgyventi ir klestėti XXI amžiuje yra protinis lankstumas - ne tik nuolat mokytis ir vis iš naujo keistis, bet ir nuolat atleisti.

Iš dalies sunku išmokti naujų dalykų, nes mes laikomės įsikibę. ... Pateiksiu pavyzdį, kaip giliai tai siekia: tai ne tik tai, ko išmokote koledže ar ko išmokote darželyje; tai net tai, ko išmokote būdami kūdikiai, mažyliai, pavyzdžiui, išmokti matyti ar vaikščioti.

Bet ką reiškia, kad turiu iš naujo mokytis matyti ir vaikščioti? Tobulėjant virtualiajai tikrovei - ir kalbant apie metaverslą ir t. t., kurį aptarsime vėliau - vis labiau tikėtina, kad [bus] daug daugiau veiklos, pereinančios iš mums pažįstamo fizinio biologinio pasaulio į naują tikrovę - virtualiąją tikrovę, kurioje galioja kitokie fizikiniai ir biologiniai dėsniai.

Hararis klausė: "Ar mes, žmonės, galime tiesiog persikelti į nematerialią Metaverslo sritį ir palikti savo biologinius kūnus? O gal neįmanoma ar net pavojinga bandyti atskirti mūsų psichinę egzistenciją nuo mūsų kūno ir fizinės egzistencijos?"

Komentarai apie tai, kad reikia iš naujo išmokti matyti ir vaikščioti, yra tik paskutiniai iš eilės nerimą keliančių komentarų, sklindančių iš Pasaulio ekonomikos forumo Davose valdžios koridorių.

Klauso Švabo (Klaus Schwab) vadovaujamas Pasaulio ekonomikos forumas neseniai pareiškė, kad žmonės neturi teisės turėti nuosavą automobilį, o gali "vaikščioti pėsčiomis arba dalytis". Pasak WEF, per daug žmonių turi nuosavus automobilius ir šią padėtį reikia ištaisyti nustatant jiems kainas.

Kasmet į Davosą, kur vyksta WEF metinis aukščiausiojo lygio susitikimas, atskrenda tūkstančiai privačių lėktuvų, tačiau, pasak Klauso Schwabo, paprasti žmonės neturėtų turėti nuosavų automobilių. ŽIŪRĖKITE:

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus. Patiko pasidalinkite.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
28.08.2019 laikas 20:25 Receptai – Patiekalai Traškūs vaflių ritinėliai be vaflinės
Jei jums kilo noras prisiminti vaikystės skonį, pasigamini skanius, traškius susuktus vaflius, bet neturite po ranka vaflinės, šią problemą labai lengva išspręsti. O, ir vaflių kepimas keptuvėje užims mažai laiko....

Skaityti daugiau

07.06.2019 laikas 14:38 Receptai – Patiekalai Kotletai su siurprizu orkaitėje. Užkariaus, bet kokį gurmaną!
Jei norite patys palepinti save ar draugus originalumu, pabandykite pasigaminti šiuos neįprastus mėsainius. Juose labai skanus ir kvapnus faršas, o taip pat įdaras-siurprizas. Tokį skanumėlį įvertins bet koks gurmanas!...

Skaityti daugiau

10.08.2019 laikas 13:07 Receptai – Patiekalai Kopūstų sriubos receptas
Gaminame namuose. Paprasta kopūstų sriuba Kopūstą pjaustome siauromis juostelėmis, bulves ir pomidorą - kubeliai, morkas sutarkuojame stambia tarka, svogūną susmulkiname. Keptuvėje ištirpiname gabalėlį sviesto, pilame šlakelį al...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 17:21 Poltergeistas Grotono ūkyje, Konektikute
Veiksmo vieta - ūkis Grotono mieste, Konektikuto valstijoje, JAV. Ūkyje gyveno pagyvenusi pora, 70 metų ponas Hemstedas ir jo žmona, ramiai ir taikiai gyvenę santuokoje daugiau kaip 30 metų, ir 13 metų sūnėnas Frenkis Gardneris bei jo jaunesnis broli...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:06 Zimbabvės šeima teigia, kad juos persekioja «nematomi goblinai»
Šeima iš Magwegvės (Magwegwe) miesto Bulawayo šiaurėje, Zimbabvėje, yra išsigandusi dėl nepaaiškinamų ir bauginančių reiškinių, vykstančių jų namuose.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 16:50 Tamsioji materija gali sukurti sprogstančias žvaigždes

Astronomai jau seniai spėliojo, kad paslaptingoji tamsioji medžiaga, sudaranti didžiąją dalį visatos, gali turėti didelę įtaką įprastai materijai. Naujas tyrimas rodo, kad tamsioji medžiaga gali būti pajėgi kurti sprogstančias žvaigždes.

...

Skaityti daugiau