- 17.10.2020
- 5.0 Reitingas
- 1071 Peržiūr
- Komentarai
Pastaruoju metu gastroenterologai teigia, jog vaistų poveikis sergantiems skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige bus efektyvesnis, jei jie gausiau valgys produktų, kuriuose gausu cinko. Tai: morkos, ankštinės kultūros, žuvis, jūros kopūstai ir kt. Cinkas spartina opų gijimų. Cinko dėka pastebimai sustiprėja imuninė sistema, o skrandžio gleivinė sparčiau gyja.
Opaligės priežastys
Opaligę gali sukelti įvairios priežastys. Tai sutrikusi centrinės nervų sistemos veikla, neprisotintųjų riebiųjų rūgščių trūkumas maiste, paveldimumas, padidėjęs skrandžio sulčių rūgštingumas.
Norėdami pašalinti opaligę sukėlusias priežastis, turėsite pakeisti gyvenimo būdą. Tarp valgio neturi būti didelių laiko tarpų. Būtina atsisakyti riebaus, rūgštaus ir aštraus maisto, stiprios kavos, juodos duonos, mielinės tešlos. Negalima rūkyti, valgyti sauso maisto ar paskubomis. Būtina vengti sunkaus fizinio darbo ir streso. Šių apribojimų būtina laikytis net ir tada, kai opaligė „tyli“.
Gausu naudingųjų riebiųjų rūgščių yra linų aliejuje, todėl jo prieš valgį reguliariai vartokite po į arbatinį šaukštelį. Sergantiems opalige naudingas ne tik linų, bet ir alyvuogių aliejus, kurio vartoti taip pat patariama reguliariai.
Būdus, kaip numalšinti sudirgusią centrinę nervų sistemą, kiekvienas gali pasirinkti pats. Kai kam tiks meditacija, kai kam tiks ramus plaukiojimas baseine ar ilgalaikis šilto vandens dušas. Jei pavyks pakeisti gyvenimo įpročius ir tapti filosofiškai ramiais žmonėmis, tai nemažas pasiekimas gydant opaligę.
Pirmoji pagalba
Lėtinė skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opaligė dažnai paūmėja pavasarį ir rudenį. Tokiu metų laiku naudinga gerti vaistinių ramunėlių, mėtų ir plikojo saldymedžio arbatos. Kiekvienos rūšies arbatos reikia gerti po mėnesį laiko.
Naudingi ir džiovinti jūros dumblių milteliai, kurių patariama berti į maltos mėsos patiekalus bei sriubas. Prieš tai išmirkytų vandenyje jūros dumblių miltelių naudinga berti į įvairių rūšių salotas.
Siūlomi patiekalai
Troškintos morkos
- 1 kg stambia tarka tarkuotų morkų;
- 0,5 arbatinio šaukštelio druskos;
- 2 valgomųjų šaukštų cukraus;
- 1/3 stiklinės vandens;
- 2 valgomųjų šaukštų sviesto;
- 3/4 stiklinės karšto pieno;
- 2-3 valgomųjų šaukštų miltų.
1 kg tarkuotų morkų užberkite druska, cukrumi, užpilkite vandeniu, sudėkite sviestą. Troškinkite 20 minučių, tada supilkite karštą pieną, užvirkite, suberkite miltus. Reguliariai maišydami patiekalą troškinkite iki tol, kol jis sutirštės.
Pupelių ir bulvių apkepas
- 2 stiklinių virtų pupelių;
- 0,5 g virtų bulvių;
- 1 arbatinio šaukštelio druskos;
- sviesto;
- maltų džiūvėsėlių;
- 1 svogūno galvutės;
- aliejaus;
- 2 valgomųjų šaukštų vandens.
Virtas pupeles sumaišykite su mėsmale sumaltomis bulvėmis, paskaninkite druska. Gilią keptuvę sutepkite sviestų pabarstykite maltais džiūvėsėliais. Į keptuvę sudėkite pusę paruošto mišinio, išlyginkite. Kitoje keptuvėje apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūno galvutę.
Keptus svogūnus suberkite ant pupelių ir bulvių mišinio, uždenkite likusiu mišinių lengvai sutepkite aliejumi, orkaitėje kepkite 30-35 minutes.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau