- 06.12.2020
- 3.7 Reitingas
- 1284 Peržiūrų
- Komentarai
Juodieji serbentai plačiai naudojami kaip širdies ir kraujagyslių sistemą tonizuojanti priemonė, jie naudingi nuo peršalimo, kai kurių infekcinių ligų, gastrito, skrandžio opos. Vandeninis serbentų lapų antpilas padeda šalinti iš organizmo šlapimo ir oksalo rūgštis. Lapų nuoviras geriamas, gydant odos ligas, šlapimo pūslės ligas, akmenis inkstuose.
• Raudonųjų serbentų uogos gerokai lenkia juodųjų pagal vitamino C kiekį. Raudonųjų serbentų sultys nepakeičiamos vaikų dietinėje mityboje.
• Džiovintų juodųjų serbentų uogų nuoviras padeda šalinti iš organizmo gyvsidabrį, šviną, kobaltą, alavą, surišti ir šalinti radioaktyvius elementus.
20 g žaliavos užpilti 1 stikline karšto vandens, virti 15 minučių, nukošti, nuspausti ir dar pripilti virinto vandens iki pirminio tūrio. Vartoti po 1/2 stiklinės per dieną.
• Juodųjų serbentų uogos yra tikras vitaminų šaltinis. Jas galima valgyti bet kokiu pavidalu. Naudinga gerti juodųjų serbentų lapų antpilą kaip arbatą: 3-5 g džiovintos žaliavos užpilti 1 stikline verdančio vandens, palaikyti 10-20 minučių, kad nusistovėtų, nukošti. Vartoti po 1/2 -1 stiklinę 2-3 kartus per dieną.
• Nuo hipertoninės ligos ir aterosklerozės: naudinga vartoti juodųjų serbentų lapų antpilą po 1/2 -1 stiklinę 2-3 kartus per dieną.
• Nuo hemoraginės diatezės: vartoti po 1-2 stiklines juodųjų serbentų lapų antpilo 4-5 kartus per dieną. 1 valgomąjį šaukštą džiovintos smulkintos žaliavos užpilti 1 stikline verdančio vandens, laikyti 20 minučių, kad nusistovėtų.
• Nuo mažakraujystės ir išsekimo: juodųjų serbentų lapų antpilą gerti kaip arbatą po 1/2-1 stiklinę 2-3 kartus per dieną.
• Nuo žarnyno ir skrandžio skausmų, disbakteriozės, vėmimo, enterokolito, vidurių užkietėjimo, hemorojaus: vartoti juodųjų serbentų uogų antpilą. 20 g džiovintos žaliavos užpilti 1 stikline verdančio vandens, palaikyti 15 minučių, kad nusistovėtų, nukošti. Vartoti po 1/2 -1 stiklinę 4-5 kartus per dieną. Serbentų lapų antpilą vartoti po 1/2 -1 stiklinę 4-5 kartus per dieną.
• Nuo kosulio: neribotais kiekiais valgyti juodųjų serbentų uogas. Taip pat galima gerti uogų antpilą po 1/2 -1 stiklinę kelis kartus per dieną arba sultis su medumi. Juodųjų serbentų lapų antpilu skalauti burną, sergant stomatitu.
• Džiovintų juodųjų serbentų uogų antpilą gerti po 1/2 -1 stiklinę kelis kartus per dieną. Tai gera šlapimo išsiskyrimą skatinanti priemonė.
• Nuo šlapimkanalių gleivinės uždegimo, cistito, inkstų uždegimo, pielonefrito: juodųjų serbentų lapų antpilą vartoti po 1/2-1 stiklinę 4-5 kartus per dieną.
• Nuo šlapimo pūslės akmenligės, gydymui ir profilaktikai pooperaciniu laikotarpiu, kai nežinomas akmenų tipas: vartoti šviežias ir džiovintas juodųjų serbentų uogas, taip pat gerti lapų antpilą po 1/2-1 stiklinę 2-3 kartus per dieną.
• Nuo alerginės diatezės: dėti pavilgus su juodųjų serbentų lapų antpilu. 5 valgomuosius šaukštus džiovintos žaliavos užpilti 1 l verdančio vandens, palaikyti 20 minučių, kad nusistovėtų, nukošti. Į vidų nuo to paties susirgimo vartoti šį antpilą po 1/2- 1 stiklinę 4-5 kartus per dieną.
• Nuo piktybinių darinių: be apribojimų vartoti šviežias ir džiovintas juodųjų serbentų uogas. Taip pat gerti lapų antpilą po 1/2-1 stiklinę 2-3 kartus per dieną.
Pabrėžiame, kad tai - liaudiški patarimai, neįrodyti mokslinėse laboratorijose. Tik išbandyti protėvių ir perduoti iš lūpų į lūpas ateities kartoms. Mūsų tikslas informuoti. Todėl paliekame jums teisę patiems spręsti, tikėti jais ar ne, o dar geriau pasitarkite su gydytoju, dėl galimo šalutinio poveikio.
Jei jūs žinote daugiau naudingų liaudiškų patarimų, pasidalinkite jais su mumis, prisijunkite ir rašykite bloge!
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau