Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2021 » Sausio » 12

Paprastasis kietis nuo kirminų, gimdyvių pogimdyminių išskyrų sustiprinimas, inkstų ir šlapimo pūslės akmenligės, priedas prie maisto

Šia daugiametis augalas užauga iki 1,5 m. Stiebas šakotas, tiesus, aukštas, rausvos spalvos. Šaknys sumedėjusios, gana storos. Iš viršaus lapai žali, lygūs, iš apačios - padengti tarsi šviesiu veltiniu, plunksniniai, viršūnės tankios, trumpos. Žiedai geltoni arba rausvi, sudaro ilgus, tankius, šluotelinius žiedynus. Žydi liepos - rugpjūčio mėnesiais. Kartoko skonio. Turi specifinį kvapą.

Kietis auga dykynėse, pakelėse, ežiose, apleistuose daržuose, senuose krūmynuose, ant upių krantų. Labai plačiai paplitęs augalas.

Gydymui vartojamos šaknys ir kartais lapai. Nuo pagrindinės sumedėjusios šaknies nulaužiamos šoninės mėsingos šaknys, nuplaunamos šaltame vandenyje ir greitai džiovinamos. Lapai renkami žydėjimo metu.

Poveikis organizmui yra toks: pagerina virškinimą, teigiamai veikia pakrikusius nervus.

Kiečio lapai ir šaknys naudojamos tik liaudies medicinoje. Iš asmeninės patirties manau, kad veiksmingųjų medžiagų yra daugiau lapuose ir šakų viršūnėse nei šaknyse. Ir lapai, ir šaknys vartojami, esant skausmingoms menstruacijoms. Šaknys vartojamos nuo epilepsijos, mėšlungio, konvulsijų.

Paprastasis kietis, kirminai, akmenligė, prieskoniai, inkstai

Nuo kirminų

30 g kiečio šaknų užpilti 0,5 l alaus, pavirinti 5 minutes ir nuovirą gerti gulint lovoje, kol praeis prakaitavimas. Tokiu pat metodu gydomasi nuo apvaliųjų kirmėlių ir ilgalaikio viduriavimo.

Gimdyvių pogimdyminių išskyrų sustiprinimas

Geriamas kiečio lapų nuoviras. 1 valg. šaukštas kiečio šakelių viršūnėlių miltelių užpilama 1/2 l vandens ir garinama orkaitėje. Nuoviras geriamas po pusę stiklinės 3 kartus per dieną.

Nuo inkstų ir šlapimo pūslės akmenligės

Labai gerai veikia toks mišinys: sutrinti kiečio lapai - 2 g, meškauogės lapai - 3 g, morkų sėklos - 3 g, asiūklis - 2 g ir daržinio krapo sėklos - 2 g. Mišinį užpilti 2 stiklinėmis vandens, naktį palaikyti orkaitėje, ryte pavirinti 5-7 minutes. Nuovirą gerti 4 kartus per dieną po pusę stiklinės.

Priedas prie maisto

Maistui vartojami lapai, žiedais ir stiebai - kaip prieskoniai, suteikiantys skonį ir kvapą marinatams, padažams, trauktinėms, vynams, mėsos patiekalams. Jauni lapai nuo viršūnių skinami, kai kraunami žiedai - tada jie būna tik truputį kartūs. Virti lapai ir jauni ūgliai dedami į paukštieną, mėsą (ypač riebią, pvz. į keptą antieną). Prieskoniams vartojami sausi milteliai, kurie į mėsos patiekalus dedami 1-2 minutes iki jų pilno paruošimo. Mėsą prieš kepimą ar troškinimą rekomenduojama palaikyti kiečio miltelių nuovire, marinate ar padaže.

Pabrėžiame, kad tai - liaudiški patarimai, neįrodyti mokslinėse laboratorijose. Tik išbandyti protėvių ir perduoti iš lūpų į lūpas ateities kartoms. Mūsų tikslas informuoti. Todėl paliekame jums teisę patiems spręsti, tikėti jais ar ne, o dar geriau pasitarkite su gydytoju, dėl galimo šalutinio poveikio.

Jei jūs žinote daugiau naudingų liaudiškų patarimų, pasidalinkite jais su mumis, prisijunkite ir rašykite bloge!

* „Paranormal.lt“ straipsniai skirti tik informaciniams ir švietimo tikslams ir nepakeičia profesionalių medicininių patarimų, diagnostikos ar gydymo. Visais klausimais apie savo sveikatos būklę visada pasitarkite su gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-03-07 laikas 12:22 Receptai Sveikas Maistas - Kefyro Blynai (Geriau Virškinami)

Kefyro ir sodos derinys leidžia tešlai truputį įrūgti, tačiau yra sveikesnis už mieles, kurios kartais sukelia virškinimo problemų. Jei patinka saldūs blynai, į tešlą galima dėti stevijos arba iškeptus blynus apibarstyti uogomi...

Skaityti daugiau

2020-12-03 laikas 18:16 Receptai Keptuvėje keptos ančiukų širdelės su daržovėmis saldžiarūgščiame padaže
Visiškai nuoširdžiai rekomenduoju visiems pasigaminti šį antienos patiekalą, nes išmėginti tikrai verta. Ančiukų širdelės gaunasi labai skanios, o daržovės šalia... mmm, daug negirsiu, bet bėkite gaminti ir lepintis šiuo patiekalu...

Skaityti daugiau

2020-11-05 laikas 16:08 Receptai Nostalgiški šniceliai su bulvių koše ir burokėliais
Skaniems ir sotiems pietums - šnicelis su juoda duona. Šis nostalgija dvelkiantis patiekalas yra greitai pagaminamas ir neužims daug laiko.Iš šios normos pagaminsite 6-7 vidutinio dydžio šnicelius. Jeigu savo virtuvėje atrasite ra...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-24 laikas 08:06

Juodųjų kmynų nauda sveikatai: mažina cholesterolį, apsaugo širdį, kontroliuoja svorį ir gydo uždegimus. Sužinokite vartojimo būdus, įsisavinimą, patarimus ir rizikas remiantis tyrimais iš Osakos universiteto ir kitų. Natūralus sprendimas diabetu...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 12:04 Bičių Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Privalumai, Vartojimas ir Rizikos

Bičių žiedadulkės – natūralus energijos ir imuniteto šaltinis, turtingas baltymais, vitaminais ir antioksidantais. Šiame straipsnyje sužinosite jų naudą: nuo cholesterolio mažinimo iki žaizdų gijimo, kaip organizmas jas įsisavina per virškinimo fe...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:54 Pastarnokų nauda sveikatai: vitaminai, mineralai ir receptai

Pastarnokų nauda sveikatai apima virškinimo gerinimą, imuniteto stiprinimą ir širdies apsaugą dėl vitaminų C, K, B grupės bei mineralų kaip kalis ir magnis. Šie low kalorijų šakniniai augalai tinka svorio metimui ir uratinių inkstų akmenligei (low...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:35 Česnako, burokėlių ir avižų nauda sveikatai: kaip vartoti teisingai

Česnakas, burokėliai ir avižos – natūralūs sveikatos sergėtojai! Sužinokite, kaip alicinas kovoja su vėžiu, nitratai mažina spaudimą, o beta-gliukanas kontroliuoja cholesterolį. Paaiškiname naudą, žalą, įsisavinimą ir gydomąsias savybes. Praktini...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau