- 27.08.2020
- 0.0 Reitingas
- 1335 Peržiūros
- Komentarai
Bendras įvairių gydomųjų girų: šaltalankių, didžiosios ugniažolės, aukso ūso, japoninių soforų, bananų žievės, paprastosios bitkrėslės ir kitų paruošimo būdas yra toks pats: į 3 litrų talpos stiklainį reikia priberti 1/2 stiklinės cukraus, supilti 2,5 litro vandens, išmaišyti, į stiklainio dugną įleisti marlės maišelį su 2-3 stiklinėmis pasirinktų vaistinių augalų, įpilti 1 arbatinį šaukštelį grietinės, stiklainį uždengti marle, palaikyti 3 savaites. Kai organizme gausu šarmų, šios giros patariama gerti po 1/2 stiklinės 3-4 kartus per dieną, pusė valandos prieš valgį.
Nustatyti, ar organizme gausu šarmų, padeda lakmuso popierėlis, kurį reikia pamirkyti šlapime. Jei lakmuso popierėlis pamėlynavo, tai požymis, jog organizme gausu šarmų ar sergate kokia nors liga.
Gira. padedanti sumažinti svorį
Į 3 litrų talpos stiklainį subertus 4-5 smulkiai supjaustytus burokėlius iki stiklainio viršaus užpilkite namine gira, leiskite nusistovėti parą laiko, supilkite 3 valgomuosius šaukštus medaus, išmaišykite, nukoškite.
Norėdami mažinti svorį, šios giros gerkite kiek tik panorėję. Ši gira degina riebalus, organizmą praturtina mikroelementais ir pagreitina medžiagų apykaitą.
Burokėlių gira
Į 3 litrų talpos stiklainį suberkite 0,5 kg stambia tarka sutarkuotų šviežių burokėlių. Į stiklainį taip pat suberkite 2 valgomuosius šaukštus miltų ir 1 stiklinę cukraus, užpilkite atvėsintu virintu vandenių reguliariai maišydami rauginkite savaitę laiko, nukoškite, burokėlius nuspauskite. Valydami kepenis šios giros gerkite po 3 valgomuosius šaukštus 3 kartus per dieną, pusė valandos prieš valgį. Išgėrę paruoštą burokėlių girą, padarykite 3 mėnesių pertrauką ir šį gydymą pakartokite. Burokėlių gira iš inkstų padeda pašalinti smėlį ir smulkius akmenukus.
Jei norite, kad burokėlių gira greičiau įrūgtų, į ją įmeskite kriaukšlelę juodos duonos ir supilkite šiltame vandenyje 0,5 arbatinio šaukštelio kepimo mielių. Taip ruošiama gira bus paruošta jau po paros laiko.
Kaštainių gira
30 nuluptų, pusiau perpjautų kaštainių užpilkite 3 litrais vandens, užberkite 1 stikline cukraus, supilkite 1/2 stiklinės pieno išrūgų ar grietinės, išmaišykite, palikite lėtai rūgti 2 savaites, nukoškite. Iš organizmo valydami toksines medžiagas, šios giros gerkite be apribojimų.
Drebulių žievės gira
Pusę 3 litrų talpos stiklainio suberkite susmulkintos drebulių žievės, užberkite 1 stikline cukraus, užpilkite 1 arbatiniu šaukšteliu grietinės, iki stiklainio viršaus - vandens. Stiklainį uždenkite marle, šiltoje vietoje leiskite nusistovėti savaitę laiko. Iš organizmo valydami toksines medžiagas, šios giros gerkite po 2-3 stiklines per dieną.
Išgėrę giros, į stiklainį įpilkite tiek pat vandens ir suberkite 1 valgomąjį šaukštą cukraus.
Beržų sulos gira
Į kiekvieną litrą beržų sulos suberkite 5-10 tamsias razinas, vėsioje vietoje laikykite 3-4 mėnesius ar net ilgiau. Šios giros galite gerti kiek tik panorėję.
Gira su bananų žieve
Į 3 litrus verdančio vandens suberkite 2-3 stiklines susmulkintos verdančiu vandeniu nuplikytos bananų žievės (žievę galite suberti ir į marlės maišelį su svoriu bei jį pamerkti stiklainio dugne). Į verdantį vandenį taip pat suberkite 1 stiklinę cukraus, supilkite 1 arbatinį šaukštelį medaus. Stiklainį uždenkite 3 kartus sulenkta marle, kasdien maišydami leiskite nusistovėti 2 savaites, nukoškite. Paruoštą girą laikykite šaldytuve. Šios giros malšindami troškulį gerkite kiek tik panorėsite. Bananų žievės girą galima panaudoti ruošiant šaltasriubes.
Nuo paruoštos giros nupilkite 1 litrą gėrimo, įpilkite 1 litrą vandens su 1/3 stiklinės ištirpinto cukraus.
Senovinis gydomosios giros paruošimo būdas
Vandenyje užmerkite 3-5 kg miežių, rugių ar kviečių grūdų. Išmirkytus grūdus 1-2 cm storio sluoksniu suberkite ant faneros ar švarios medžiagos, uždenkite drėgna medžiaga. Kasdien grūdus lengvai apšlakstykite vandeniu ir išmaišykite. Po 2-3 dienų, kai pasirodys daigai, grūdus išdžiovinkite ir sumalkite į miltus. Įberkite kvietinių miltų, suformuokite 3-4 cm storio ir 10-15 cm skersmens bandeles. Bandeles parą laiko pakaitinkite orkaitėje ar įkaitusioje keptuvėje. Jos turi būti rusvos. Iškepusias bandeles sudėkite į didelį kibirą ar medinę statinę. Dar priberkite mielių ir mėtų (aromatui), užpilkite šiltu vandeniu, leiskite nusistovėti 5-7 dieną. Įrūgusią girą laikykite šaltoje vietoje.
Didžiosios ugniažolės gira
Į 3 litrų talpos stiklainį suberkite 1 stiklinę susmulkintos didžiosios ugniažolės žolės, užpilkite 0,5 litro pieno išrūgų, suberkite 1 stiklinę cukraus, iki stiklainių viršaus užpilkite vandeniu, leiskite nusistovėti 10 dienų, nukoškite.
Šios organizmą stiprinančios ir jį valančios bei aukštą kūno temperatūrą mažinančios giros patariama gerti po 1/2 stiklinės 1 kartą per dieną, prieš valgį.
Braškių gira
Paruošti braškių girą reikia 0,5 kg braškių uogų, 8 arbatinių šaukštelių cukraus, 0,5 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties ir 2 valgomųjų šaukštų medaus. Į emaliuotą puodą subertas braškes užpilkite vandeniu, užvirkite, užgesinkite ugnį, leiskite nusistovėti 10 minučių. Tada nuovirą nukoškite, supilkite medų, cukrų ir citrinos rūgštį, išmaišykite dar kartą, nukoškite, supilstykite į stiklinius butelius.
Į kiekvieną butelį įberkite po 3-5 razinas. Kad gira subręstų, jai užkimštuose buteliuose šaltoje vietoje leiskite nusistovėti 7-10 dienų.
Aromatinga vyšnių gira
Paruošti aromatingą vyšnių girą reikės 1 litro paruošto vyšnių uogų nuoviro, 2 valgomųjų šaukštų cukraus, 5-10 g mielių, 10-15 g razinų. Į emaliuotą puodą subertas vyšnias su kauliukais užpilkite vandeniu (1 dalis uogų - 2 dalys vandens) virinkite tol, kol skystis taps tamsiai raudonas ir sutirštės. Karštą nuovirą prakoškite per marlę, supilkite į emaliuotą puodą, suberkite cukrų, mieles ir razinas bei palikite rūgti. Kai gira įrūgs, ją supilstykite į butelius, užkimškite, laikykite vėsioje vietoje.
Dilgėlių gira
Pusę 3 litrų talpos stiklainio tūrio pripildykite susmulkintais jaunais (iki 15 cm aukščio) dilgėlių daigais, iki stiklainio viršaus užpilkite atvėsintu virintu vandeniu, suberkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus. Stiklainio viršų užriškite marle, tamsioje vietoje leiskite nusistovėti 3 savaites, nukoškite.
Valydami organizmą, šios giros galite gerti kiek tik panorėję.
Gydomoji aviečių gira
Paruošti aviečių girą reikės 1 kg aviečių uogų, 8-10 litrų vandens, 800 g cukraus ir 30 g mielių. Sutrintas aviečių uogas užpilkite verdančiu vandeniu, puodą uždenkite dangčiu, po 12 valandų nukoškite, suberkite cukrų ir citrinos rūgštį (pagal skonį), supilkite vandenyje praskiestas mieles, išmaišykite, puodą uždenkite marle. Šiltoje vietoje leiskite nusistovėti dar 12 valandų. Jei girą norite išlaikyti ilgiau, ją supilstykite į butelius, užkimškite, laikykite šaltoje vietoje.
Duonos gira
Ketvirtadalį 3 litrų talpos stiklainio pripildykite juodos ruginės duonos gabalėliais, užpilkite šiltu vandeniu, suberkite 3 valgomuosius šaukštus cukraus, šiltoje vietoje leiskite nusistovėti 2-3 dienas. Tada įpilkite 1 valgomąjį šaukštą medaus, leiskite nusistovėti dar parą laiko, nukoškite.
Duonos giros kiek tik panorės gali gerti sergantys skrandžio ir žarnyno ligomis bei rachitu sergantys vaikai. Norėdami atstatyti naudingąją žarnyno bioflorą, šios giros gerkite po 2-2,5 litro per dieną, tačiau tą dieną nieko nevalgykite.
Juodųjų serbentų gira
Šiai girai paruošti reikės 2 kg juodųjų serbentų uogų, 5 litrų vandens, 0,5 kg cukraus, 20-30 g mielių ir 100 g razinų. Sutrinkite, užvirkite ir nukoškite juodųjų serbentų sultis. Į sultis supilkite užvirtą ir atvėsintą vandenį su cukrumi, sumaišykite kartu su vandenyje ištirpintomis mielėmis, per naktį palaikykite šiltoje patalpoje. Kitą dieną girą supilstykite į butelius, į kiekvieną įmeskite po kelias razinas, butelius užkimškite, laikykite horizontaliai vėsioje vietoje.
Vaistinių augalų mišinio gira
Į 3 litrus verdančio vandens suberkite 2 valgomuosius šaukštus raudonėlių, 1-2 valgomuosius šaukštus mėtų, žiupsnelį vaistinių melisų, kelis juodųjų serbentų lapus, 0,5 arbatinio šaukštelio čiobrelių. Jei norite šią girą paruošti dar labiau žvalinančią, į ją priberkite 1,5 valgomojo šaukšto sausų juodųjų arbatžolių. Kai vanduo atvės, ją vandeniu praskieskite santykiu 1:10 (1,5 stiklinės tirpalo reikia praskiesti 3 litrais vandens). Jei mėgstate saldžią girą, vietoje cukraus panaudokite medų. Ruošiamą girą išmaišykite, per naktį palaikykite šiltoje patalpoje. Ryte girą išmaišykite dar kartą, nukoškite, supilstykite į butelius, užkimškite ir laikykite šaldytuve.
Ši gira pasižymi kompleksiniu gydomuoju poveikiu.
Avižų kisielius
Avižų kisielius malšina kosulį, stabdo diarėją padeda gydyti gastritą kolitą skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opaligę bei kitas skrandžio ir žarnyno ligas, cukrinį diabetą.
- 1/2 stiklinės avižinių dribsnių ar avižinių miltų užpilkite 0,5 litro vandens, įmeskite kriaukšlelę juodos duonos, išmaišykite, šiltame kambaryje leiskite nusistovėti 2 paras, nukošite per trigubai ar keturgubai sulenktą marlę. Į emaliuotą puodą supilkite ir užvirkite 0,5 litro vandens. Į verdantį vandenį plona srovele supilkite avižų antpilą, kaitindami nuolat maišykite, kad ruošiamas kisielius neprisviltų prie puodo dugno. Likus minutei laiko iki kisieliaus virimo pabaigos, į jį įberkite druskos ir cukraus pagal skonį, įpilkite saulėgrąžų ar kitų rūšių aliejaus, dar priberkite 1 valgomąjį šaukštą linų sėklų (jų galima įsigyti vaistinėse), išmaišykite, gerkite be apribojimų vietoje pusryčių ir vakarienės.
- Avižų kisielių galima paruošti ir kitaip. Į 5 litrų talpos stiklainį suberkite 0,5 kg avižinių dribsnių, 8-10 valgomųjų šaukštų rupaus malimo avižų grūdų, supilkite 1/2 stiklinės kefyro. Šį mišinį užpilkite virintu vandeniu, išmaišykite, stiklainį uždenkite dangteliu, šiltoje patalpoje leiskite nusistovėti 1-2 paras, kol ruošiamas kisielius pradės sluoksniuotis. Skystį nukoškite per sietą, sumaišykite su nedideliu kiekiu vandens. Šiam tirpalui leiskite nusistovėti dar 16-18 valandų, kol jis pradės sluoksniuotis. Viršutinį sluoksnį nupilkite į atskirą indą. o apatinį, tirštesnį - į kitą stiklainį, šaldytuve laikykite ne ilgiau nei 3 savaites. Vėliau apatinį sluoksnį bus galima panaudoti kaip raugą naujai ruošiamam kisieliui.
Avižų kisielių reikia virti kaip įprastinį kisielių, o gerti po 150-200 ml 1-3 kartus per dieną su aliejumi, duona druska, žalumynais (pagal skonį). Kiekvienas gali pasirinkti norimo tirštumo kisielių ir kiek dažnai jo gerti.
Ievų kisielius
Ievų kisielius normalizuoja širdies ir kraujotakos sistemos darbą.
- 200 g šviežių ar sausų ievų uogų užpilkite 300 ml vandens, ant silpnos ugnies virinkite 10 minučių, nukoškite. vėl užvirkite, supilkite 1/2 stiklinės šilto vandens, kuriame išmaišykite 1 valgomąjį šaukštą krakmolo ir cukraus (pagal skonį).
Putinų kisielius
Putinų kisielius stiprina imuninę sistemą ir normalizuoja širdies bei kraujotakos sistemos darbą.
- Į 0,5 litro karšto vandens supilkite 1/2 stiklinės putinų uogų sulčių išmaišykite, pagal skonį priberkite cukraus, užvirkite. J ruošiamą kisielių plona srovele supilkite 1/4 stiklinės vandens su 1 valgomuoju šaukštu ištirpinto krakmolo.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau