Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2020 » Spalio » 18

Receptai: kuo naudingos tavo sveikatai kalendrų sėklos?

Ne kartą ir pati išbandžiau nemažai jūsų receptų, gydžiau jais ir savo vaikus. Šiandien norėčiau papasakoti, kaip išmokau kovoti su pilvo pūtimu.

Kai pilvas neduoda ramybės

Kartais man taip nutinka. Kartais dėl nepatogios pozos (sėdžiu darbe visą laiką, nėra kada atsitiesti), kartais dėl netinkamos mitybos, kai darbe kone nuolat užkandžiauju sumuštiniais. Pilvas išsipučia, pasidaro kietas it būgnas, o tada prasideda didesni nemalonumai. Meteorizmas! Atrodytų, juokinga, bet pabandyk visą dieną susilaikyti, kontroliuoti save. Vakarop pilvą apima tikri traukuliai, atsiranda raižymas, stiprūs skausmai. Tokiais atvejais ieškau blakinių kalendrų, nes kitos priemonės nepadeda.

Bent jau aš nesu girdėjusi. Imu kalendrų sėklas, sutrinu jas grūstuvėlyje. Arbatinį šaukštelį smulkintų sėklų užpilu stikline verdančio vandens, paverdu 2 minutes, paskui palaikau pusvalandį, kad nusistovėtų, nukošiu. Kalendrų antpilą geriu po ketvirtį stiklinės 3 kartus per dieną prieš valgį. Pilvas nusiramina akimirksniu. Pūtimas praeina, pilvas suminkštėja, o meteorizmo nelieka nė kvapo.

sėklos, kalendros sėklos, kalendra, liaudies medicina, receptai

Nuoviras

Norėdami paruošti klasikinį kalendros sėklų nuovirą, turite:

Sumalkite 1 valg. šaukštą sėklų indelyje. Paruoštą žaliavą užpilkite 1 stikline šviežiai virinto vandens.

Užvirkite, virkite ant silpnos ugnies 10 minučių.

Uždenkite indą dangčiu ir leiskite skysčiui visiškai atvėsti.

Perkoškite turinį per marlę.

Gatavą nuovirą patartina naudoti tą pačią dieną, o kitą rytą paruošti šviežią porciją.

Tokia priemonė gali būti naudojama gryna forma arba kartu su kitais vaistiniais ingredientais, įskaitant šias priežastis:

  • vidurių užkietėjimas: vidiniam, tris kartus per dieną, po 50 ml;
  • konjunktyvitas: akims skalauti iki penkių kartų per dieną;
  • hemorojus: vidiniam, kasdien po 125 ml prieš miegą (geriau derinant su kraujažolės, šaltalankio žieve, saldymedžio šakniastiebiu ir kasijos lapeliu - visi nuovirui skirti ingredientai naudojami vienodomis proporcijomis, vandens tūris didėja proporcingai sausų komponentų kiekiui);
  • tulžies pūslės ir gelta uždegimas: 125 ml tris kartus per dieną 20 minučių prieš valgį (ruošdami sultinį galite pridėti po 1 arbatinį šaukštelį puplaiškio lapų ir kmynų žiedų);
  • menopauzė: 30 dienų kursai su savaitės pertrauka - vidiniam, po 100 ml, tris kartus per dieną;
  • cistitas: 7 dienų kursas, kasdien geriant po kelias 1 litro sultinio dozes;
  • galvos skausmas: karštas, garų  įkvėpimui;
  • peršalimo ligos: po 125 ml sultinio 3-4 kartus per dieną (galite pridėti susmulkinto imbiero šaknies).

sėklos, kalendros sėklos, kalendra, liaudies medicina, receptai

Tiktūra

Norėdami paruošti tinktūrą iš kalendros sėklų, turite:

Sumalkite 1 valg. šaukštą sėklų ir supilkite į indą su sandariu dangčiu.

Ant maltų sėklų užpilkite 100 g degtinės.

Uždarykite dangtį, 2 savaites padėkite indą, stiklainį tamsioje vietoje. Infuzijos laikotarpiu skystis periodiškai purtomas.

Pasibaigus laikui mišinį perkoškite.

Kaip alternatyvą, kalendrų sėklos gali būti užpilamos raudonuoju vynu, tačiau šiuo atveju turėtumėte vadovautis kitomis proporcijomis: 1 litrui vyno reikia paimti 100 g smulkintų sėklų. Tokia tinktūra laikoma paruošta po savaitės.

Alkoholinės tinktūros dažniau naudojamos, kaip priemonė nuo nemigos ar peršalimo. Pirmuoju atveju eliksyrą reikia gerti prieš einant miegoti, antruoju - du kartus per dieną. Viena degtinės tinktūros dozė yra 30 ml, vyno - 125 ml.

sėklos, kalendros sėklos, kalendra, liaudies medicina, receptai

Infuzija

Be tinktūros, iš kalendros sėklų ruošiama infuzija. Norėdami tai padaryti, pakanka užpilti 1 valgomą šaukštą sėklų stikline verdančio vandens, uždenkite, palaikykite, kol atvės ir tada nukoškite. Kaip ir nuoviras, tokia priemonė nėra saugoma ilgai, kraštutiniais atvejais 2-3 dienas, šaldytuve. Įprasta terapinė dozė yra 250 ml, paprastai infuzija rekomenduojama gerti po valgio.

Infuzija naudojama:

  • palengvinti mėnesinių, galvos ir skrandžio skausmus;
  • regėjimo gerinimas (akių raumenų stiprinimas);
  • gydant viduriavimą, vidurių pūtimą ir kitas žarnyno problemas;
  • cukraus kiekio kraujyje normalizavimas;
  • burnos skalavimas sergant periodonto liga ir stomatitu;
  • sumažinti patinimus;
  • gerinantis apetitą (šiuo atveju priemonę turi būti vartojama prieš valgį).

Kalendros sėklos yra daug daugiau nei įprastas prieskonis. Tinkamai naudojant, jos, gali tapti daugelio nemalonių sąlygų išgelbėjimu, gydomosiomis savybėmis nenusileidžiantys garsiausiems vaistiniams augalams. Tačiau pasinaudodami tradicinės medicinos pagalba neturime pamiršti, kad gydant tikrai pavojingas ligas, tokios priemonės turėtų būti laikomos išskirtinai profesionalios terapinės pagalbos papildymu, tačiau ne pakeisti tikro gydymo.

Pabrėžiame, kad tai - liaudiški patarimai, neįrodyti mokslinėse laboratorijose. Tik išbandyti protėvių ir perduoti iš lūpų į lūpas ateities kartoms. Todėl paliekame jums teisę patiems spręsti, tikėti jais ar ne.

Jei jūs žinote daugiau naudingų liaudiškų patarimų, pasidalinkite jais su mumis, prisijunkite ir rašykite bloge!

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2017-11-09 laikas 10:46 Receptai Arbata mažinantį karščiavimą (liepžiedžiai, mėtos)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas, prakaitavimas. Ingredientai: liepos žiedai, mėta, šeivamedžio juodugio žiedų, vanduo.

Skaityti daugiau

2020-12-18 laikas 13:56 Receptai Orkaitėje keptas upėtakis su žirnelių piurė
Man labai patinka toks upėtakio kepimo būdas orkaitėje. Šalia patieksime nuostabią žirnių piurė. Tikrai verta pamėginti.

Skaityti daugiau

2020-09-05 laikas 13:29 Receptai Troškinys (Čenachas) su kiauliena ir kopūstais kepti orkaitėje
Kai savo virtuvėje man norisi jaukumo bei šilumos, tada įsijungiu orkaitę ir pradedi ruošti įvairius troškinius. Tai toks šildantis bei užburiantis maistas. Čenachus mano šeimoje mėgsta visi. Kiti net paprašo, kad būtų gaminamos i...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-09-09 laikas 18:53 Avižų nauda sveikatai: Gamtos dovana jūsų organizmui
Avižos – gamtos dovana, stiprinanti širdį, gerinanti virškinimą ir atstatanti energiją. Sužinokite, kaip jas vartoti ir kokios galimos žalos!

Skaityti daugiau

2025-09-09 laikas 18:41 Mityba ir migrena: Kaip maistas gali padėti sumažinti galvos skausmus
Mityba gali sumažinti migrenos priepuolius! Sužinokite, kokie produktai padeda, ko vengti ir kaip gyvenimo būdas veikia galvos skausmus.

Skaityti daugiau

2025-09-09 laikas 18:27 Juodųjų ridikų nauda sveikatai: stebuklinga daržovė jūsų organizmui
Juodieji ridikai – tai ne tik skani, bet ir gydomoji daržovė, padedanti valyti kepenis, stiprinti imunitetą ir mažinti uždegimus. Sužinokite, kaip juos vartoti ir kokios galimos žalos. Ar kada susimąstėte, kokia galia slypi paprastoje daržovėje, kuri...

Skaityti daugiau

2025-09-08 laikas 18:20 Miško Ramybė: 4K ASMR Paukščių Garsai ir Medžių Ošimas Meditacijai
Pasinerk į miško magiją su šiuo 4K ASMR vaizdo įrašu! Klausykis švelnaus medžių ošimo, melodingo paukščių čiulbėjimo ir natūralių miško garsų, įrašytų ankstyvą vasaros rytą. Šis 4 valandų įrašas idealiai tinka meditacijai, jogai, atsipalaidavimui ar ...

Skaityti daugiau

2025-09-08 laikas 15:08 Konservų stiklainių apvertimas: kada tai būtina ir kaip tai daryti teisingai

Šis straipsnis paaiškina, kodėl ir kada reikia apversti konservų stiklainius po sterilizavimo, kaip skirtingi dangtelių tipai veikia procesą ir kaip užtikrinti maisto saugumą. Su praktiniais pavyzdžiais ir ekspertų patarimais. Konservavimas yra ne...

Skaityti daugiau