Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2023 » Kovo » 21

Komercinis, smarkiai perdirbtas migdolų "pienas" yra nesveikas (tačiau naminis žalias variantas yra sveikas ir skanus)

Komercinis, smarkiai perdirbtas migdolų "pienas" yra nesveikas

Plintant laktozės netoleravimui ir kitokiam perdirbto pieno nemėgimui, daugelis atsigręžia į riešutų "pieną", pavyzdžiui, pagamintą iš migdolų, manydami, kad tai natūrali ir sveika tikro pieno alternatyva, tačiau ar taip yra?

Šiame straipsnyje gali būti teiginių, kurie atspindi autoriaus nuomonę

Laikraštis "Sydney Morning Herald" paskelbė reportažą apie komercinį migdolų "pieną" (toliau šiame straipsnyje jį vadinsime migdolų gėrimu, nes "pienas" nėra tikslus terminas šiam produktui apibūdinti), kuriame atskleidžiama keletas bjaurių tiesų apie šį perdirbtą maistą, kuris iš tikrųjų nėra sveikas, kaip daugelis žmonių mano.

Geriausiu atveju migdolų gėrimo dėžutėje ar dėžutėje yra pėdsakų vitamino E ir galbūt šiek tiek omega-3 riebalų rūgščių. Blogiausiu atveju geriate kartono skonio vandenį, kuriame yra labai perdirbtų ingredientų (ir greičiausiai kalcio karbonato).

Apie 98 proc. atvejų brangesniuose migdolų gėrimuose yra keistų emulsiklių ir keistų saldiklių, taip pat keletas papildomų maistinių medžiagų, pavyzdžiui, vitaminų A ir D. Tai toli gražu nepanašu į tikrą pieną, geriamą iš žalio, tiesiai iš gyvulio, kuriame gausu baltymų, probiotikų ir kitų maistinių medžiagų.

Parduotuvėje pirktame migdolų gėrime beveik nėra baltymų, jis yra "negyvas" (ne žalias), be probiotikų ir iš esmės be maistingųjų medžiagų.
Jei ketinate gerti migdolų gėrimą, būtinai pasigaminkite jį namuose.

Kad būtų aišku, maistingą migdolų gėrimą galima pasigaminti namuose, naudojant tikrus migdolus, geriausia žalius, o ne "pasterizuotus" garais. Jie sumaišomi su vandeniu, vanile, datulėmis ir trupučiu druskos, kad gautųsi maistingas kreminis ir gaivus gėrimas.

Kita vertus, dėžutėje esantis gėrimas iš esmės yra šiek tiek migdolų skonio vanduo su pridėtinėmis cheminėmis medžiagomis. Tiesą sakant, jis labai mažai maistingas.

Priešingai populiariam įsitikinimui, tikras pienas nebūtinai yra nesveikas, nebent esate alergiški kazeinui. Jei netoleruojate laktozės, žalio pieno sudėtyje yra laktazės fermentų, kurie viską suskaido - šių laktazės fermentų nėra komerciniame piene, nes pasterizacija juos sunaikina.

Dar vienas dalykas, į kurį reikėtų atkreipti dėmesį naudojant tikrą pieną, yra homogenizacija - cheminis procesas, kurio geriausia būtų vengti. Tikras pienas turi grietinėlės sluoksnį, išskyrus tuos atvejus, kai pienas gaunamas iš ožkų, o baltymo molekulės yra tokios mažos, kad išlieka natūraliai emulsuotos ir tolygiai pasiskirsčiusios skystyje.

Karvės pieno viršuje yra grietinėlės sluoksnis, o priklausomai nuo veislės, grietinėlės gali būti daug, palyginti su pieno dalimi, kaip, pavyzdžiui, džersių piene.

Tik būtinai rinkitės tokias rūšis, kurios yra sertifikuotos kaip ekologiškos arba gaunamos iš karvių, auginamų ekologiškai ar regeneraciniu būdu. Kai kurie smulkesni ūkininkai, siekdami sumažinti išlaidas, nevykdo oficialaus sertifikavimo proceso, tačiau vis tiek šeria galvijus švariais grūdais ir žole be GMO.

"Šiandien pagaminau savo pirmąją migdolų pieno partiją, - komentavo vienas "Natural News" skaitytojas. "Absoliučiai skanus, daug pigesnis ir maistingesnis nei bet koks parduotuvėje pirktas migdolų pienas, kurį galima įsigyti Naujojoje Zelandijoje. Daugiau jokio vandens su migdolų skoniu mūsų šeimoje."

"Migdolai pasterizuojami naudojant ppo (per daug toksiškas, kad jį galėtų naudoti net lenktynininkai ir motociklininkai)", - perspėjo kitas apie tai, kad tikrų vietinių "žalių" migdolų nebėra dėl korumpuotų reguliuotojų. "Jei jie nepažymėti kaip ekologiški arba pasterizuoti garais, nepirkite jų."

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-06-07 laikas 11:58 Receptai Labai skanūs Žagarėliai
Gaminame. Žagarėliai Į dubenį mušame kiaušinį, suplakame, pilame kefyrą, dedame grietinę, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, dalimis sijojame į dubenį ir maišome, kol bus galima min...

Skaityti daugiau

2020-12-02 laikas 10:19 Receptai Vištienos kumpelių iešmeliai kepti orkaitėje
Vištienos kumpeliai man asmeniškai atrodo ganėtinai "nuobodi" mėsa, iš kurios nieko stebuklingo nepagaminsi. Bet labai pasistengus viskas įmanoma, tad šį kartą pagaminau labai skanius ir sultingus vištienos iešmelius, kuriuos kepi...

Skaityti daugiau

2019-06-10 laikas 08:20 Receptai Šokoladiniai keksiukai. Šokoladinių keksiukų receptas

Pasigaminkime namuose, naminius keksiukus. Šokoladinių keksiukų receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau