- 14.07.2024
- 0.0 Reitingas
- 586 Peržiūros
- Komentarai
Globalistas milijardierius Billas Gatesas investavo milijonus dolerių į naujus maistinius riebalus, pagamintus iš, jo žodžiais tariant, "oro", ir gyrėsi, kad sintetinį sviestą galima pagaminti nenaudojant tradicinių ūkininkavimo metodų, įskaitant gyvulius ir pasėlius.
Tačiau B. Gateso finansuojama "sintetinio sviesto" pradedančioji įmonė atsisako atskleisti informaciją apie naujojo produkto maistingumą, todėl nerimauja tie, kurie netiki, kad save vadinantis "filantropas" veikia vadovaudamasis geriausiais žmonijos interesais.
Sviestas yra labai maistingas ir natūralus produktas, kuriuo žmonija maitinosi šimtmečius, o Gateso naujasis "sintetinis sviestas" gaminamas iš anglies dioksido (CO2) ir oksiduoto parafino vaško ir yra naujausios Gateso pastangos iš maisto gamybos proceso išstumti žemės ūkį.
Pasak "New Scientist", Gateso finansuojamas startuolis " Savor" sukūrė "sintetinį sviestą", pagamintą iš anglies dioksido, naudodamas termocheminę sistemą, artimesnę iškastinio kuro perdirbimui, o ne maisto gamybai. "Mūsų procese nėra jokios biologijos", - sako bendrovės atstovė Kathleen Alexander.
Straipsnyje "Substack" Alexander rašė: "Riebalai, kuriuos gaminame "Savor", gali būti gaminami iš iškastinio kuro, pavyzdžiui, gamtinių dujų, arba iš sugautoCO2 ir žaliojo vandenilio... Negalėtume labiau džiaugtis, kad galime pasauliui pristatyti šiuos naujus riebalus."
"Kalifornijos startuolis, kurdamas savo produktą, ėmėsi chemijos pagrindų. Kaip rašoma jos interneto svetainėje, kaip ir bet kuri molekulė, riebalai taip pat turi fiksuotą cheminę formulę. Ji naudoja anglies dioksidą kaip pradinį tašką riebalų molekulėms sukurti, naudodama šilumą ir vandenilį ", - aiškino " Interesting Engineering ", nepateikdama išsamesnės informacijos, o tai nestebina, nes "Savor" interneto svetainėje, atrodo, jos nėra.
Ataskaita "Expose": Mums pavyko rasti šiek tiek informacijos apie jų procesą 2023 m. rugsėjo mėn. vykusioje Gero maisto instituto konferencijoje skaitytame pranešime. Sesijoje, pavadintoje "Komercinės alternatyvių riebalų ingredientų inovacijos", "Savor" verslo plėtros direktorė Chiara Cecchini pristatė toliau pateiktą schemą, kurioje parodytas procesas, kurį jie naudoja sintetiniams riebalams, kuriuos jie nori, kad mes valgytume, gaminti.
Atkreipkite dėmesį, kad žaliava prasideda nuo parafino vaško irCO2.
Cecchini paaiškino: "Pradedame nuo žaliavos, kuri iš esmės yraCO2 ir žaliasis vandenilis parafino pavidalu, tada imame tuos parafino vaškus ir iš esmės juos oksiduojame."
Įdomioji inžinerija tęsė:
"Savor" įsitikinusi, kad jos technologiją galima naudoti sviestui ir daugeliui kitų gyvūninės kilmės riebalų, pavyzdžiui, pieno ir sūrio, gaminti. Įmonė taip pat planuoja šį metodą naudoti ledams ir maistiniam aliejui gaminti.
Dar vienas šios technologijos privalumas yra tas, kad ją galima labai lengvai keisti ir greitai įdiegti vietoj gyvūninės kilmės riebalų. Vienintelė kliūtis būtų įtikinti žmones į savo kasdienį gyvenimą priimti revoliucinėmis technologijomis pagamintą produktą.
Gatesas viliasi, kad būtent čia jis gali kažką pakeisti. "Idėja pereiti prie laboratorijoje pagamintų riebalų ir aliejų iš pradžių gali atrodyti keista", - rašė Gatesas savo tinklaraštyje šių metų pradžioje. "Tačiau jų potencialas gerokai sumažinti mūsų anglies dioksido pėdsaką yra didžiulis. Pasinaudodami patikrintomis technologijomis ir procesais, žengsime dar vieną žingsnį link savo klimato tikslų įgyvendinimo."
Koks poveikis sveikatai?
Vienintelis "Savor" dėmesys skiriamas šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimo, gyvūnų kančių ir poveikio aplinkai mažinimui. Nepavyko rasti nei jų produktuose esančių maistinių verčių, nei poveikio sveikatai vertinimo.
Gatesas savo tinklaraštyje pripažįsta, kad gyvūniniai riebalai yra maistingi, tačiau tuo pačiu sakiniu bando sumenkinti jų vertę, prilygindamas juos potraukiui arba "cukraus užkandžiui":
Mūsų planas negali būti tiesiog tikėtis, kad žmonės atsisakys maisto produktų, kurių jie trokšta. Juk žmonės ne veltui trokšta gyvūninių riebalų, nes jie yra maistingiausias ir kaloringiausias makronutrientas, lygiai taip pat, kaip trokštame cukraus, kad iš karto gautume energijos. Riebalai - ir naudingi planetai, Gates Notes, 2024 m. vasario 13 d.
Likusioje savo tinklaraščio dalyje Gatesas visiškai ignoruoja natūralių riebalų maistinę vertę ir kalba apie "klimato kaitą".
Viskas, kas mums buvo pasakyta, yra tai, kad "Savor" laboratorijoje pagamintuose riebaluose yra anglies, deguonies ir vandenilio. Tačiau Aleksandros straipsnyje "Substack" ji padarė pastabą po "Savor" netikro sviesto atvaizdu: "Sviestas pagamintas iš iškastinio kuro. Prisiekiu, kad jo skonis tikrai geras. Spalvą suteikia beta karotinas, kurio pridedame, nes pastebėjome, kad žmonėms patinka matyti gelsvos spalvos sviestą; patys sintetiniai riebalai yra balti."
Beta karotenas yra augalinis pigmentas, kuris suteikia raudonoms, oranžinėms ir geltonoms daržovėms ryškią spalvą. Jis laikomas provitaminu A karotinoidu, t. y. organizmas jį gali paversti vitaminu A (retinoliu). Beta karotinas pasižymi antioksidacinėmis savybėmis. Taigi, nors "Savor" ir neketina to daryti, laboratorijoje pagamintoje mikstūroje, kuria tepama duona, yra bent vienas maistinę vertę turintis ingredientas, nors nėra žinoma, kiek beta karoteno ir ar jo pakanka, kad jis būtų naudingas.
Apie jokias kitas maistines medžiagas, pridėtas Savor's proceso metu, ar gatavuose produktuose yra nepageidaujamų cheminių medžiagų, junginių ar teršalų, neužsimenama.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau