Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » 2015 » Kovo » 25

Pasaulio naujienos kitaip... gamta, sveikata, medicina:


25.03.2015, 08:33
Hipotezės Peržiūrų (4711)
Tai įvyko beveik prieš 70 metų. 1945 m. vasario 11 d. Bostono karinės ligoninės priimamajame pasigirdo atvykusio greitosios pagalbos automobilio sirenos garsas. Budinti medicinos seselė pašoko ir atidarė priėmimo skyriaus duris, po minutės pasirodė sanitarai ir įstūmė vežimėlį, ant kurio gulėjo žmogus su karo jūreivio uniforma… Vienas sanitaras medicinos seselei pasakė, kad pacientas vadinasi Čarlzu Džemisonu. Moteris linktelėjo galvą ir ėmė apžiūrinėti atvežtą vyrą. Jis vos kvėpavo, buvo be sąmonės, teko kviesti reanimatologus. Atvykę specialistai apžiūrėjo vyrą, kuriam iš pažiūros buvo apie 45 metai. Kojose ir nugaroje buvo skeveldrų palikti sužeidimai, aplink kuriuos prasidėję uždegiminiai procesai. Be to, ligonis buvo paralyžuotas. Ant abiejų paciento žąstų buvo vienodos tatuiruotės – sujungtų širdžių fone buvo sukryžiuotos amerikiečių ir britų vėliavos.
Sužinok daugiau ...
25.03.2015, 08:25
Kosmosas Peržiūrų (4094)

Australijos mokslininkai mano atradę didžiausio žinomo meteorito išmušto kraterio pėdsakus Žemėje – jis yra centrinėje Australijos dalyje, rašo abc.net.au. Mokslininkų grupė, kuriai vadovavo dr. Andrew Gliksonas iš Australijos nacionalinio universiteto, sakė, kad du labai seni krateriai, esantys Australijos centrinėje dalyje, iš tikrųjų yra palikti vieno meteorito, skilusio į dvi dalis. „Panašu, kad tai yra dvi didelės struktūros, kurių kiekvienos dydis yra apie 200 kilometrų. Tai sujungus gautųsi 400 kilometrų dydžio struktūra, kuri yra didžiausia iš visų žinomų Žemėje“, – Australijos leidiniui sakė mokslininkų grupės vadovas.

Sužinok daugiau ...
25.03.2015, 08:14
Archeologija Peržiūrų (4110)
Archeologai įsitikinę, kad jų neseniai aptikti griuvėsiai atokiame Argentinos džiunglių regione gali būti likučiai slėptuvės, kurią naciai sau įsirengė tam atvejui, jeigu pralaimėtų Antrajame pasauliniame kare ir tektų sprukti, rašo „The Guardian“, remdamiesi leidiniu „Clarin“. Dabar mokslininkai tyrinėja trijų pastatų liekanas, rastas Teyu Cuare parke Argentinoje, netoli Paragvajaus sienos. Buenos Airių universiteto mokslininkai šiuose pastatuose aptiko penkias Vokietijos monetas, nukaltas tarp 1938 ir 1941 metų ir porceliano lėkštės fragmentą, kuriame matosi užrašas „Pagaminta Vokietijoje“.
Sužinok daugiau ...