Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » 2015 » Liepos » 10

Pasaulio naujienos kitaip... gamta, sveikata, medicina:


10.07.2015, 20:29
Gamtos Paslaptys Peržiūrų (4762)

Antarktidoje, Roso pusiasalyje (Viktorijos žemė) 1956-ais metais buvo pastatyta Mak Merdo moklinė stotis, kurios personalas kas kiek laiko keičiasi. Stotis įrengta tarp Bikono ir Malinso lygumą. per metus šioje vietoje iškrenta mažiau nei 10 mm. kritulių, o temperatūros šuoliai (nuo 0 iki - 48o C) sukelia nepatogumų net patyrusiems poliarininkams. Beje, vidutinė metinė temperatūra lygumoje nėra jau tokia žema. Ji siekia apie - 22o C. Tačiau Mak Merdo personalas pripratęs prie tokių sąlygų ir nesiskundžia.

Sužinok daugiau ...
10.07.2015, 18:30
Pasąmonės Galios Peržiūrų (7226)

Kanoninėje krikščionių literatūroje aprašyta nemažai atvejų, kai vienu metu tas pats žmogus randasi keliose vietose. Toks reiškinys labai domina parapsichologus. Žinoma, galima manyti, kad tai yra senovėje gyvenusių religinių fanatikų prasimanymai, o mūsų pažangiais laikais kiekvienas sveikai mąstantis žmogus supranta, kad vienu metu būti dvejose vietose fiziškai neįmanoma. Tačiau yra žinomi asmenybės susidvejinimo atvejai, kuriuos patvirtina liudininkai ir kurie aprašyti dokumentuose. kelis tokius atvejus pateikiame skaitytojams.

Sužinok daugiau ...
10.07.2015, 17:39
Kosmosas Peržiūrų (4255)

Plutonas zondui New Horizons gali būti tik pati Kuiperio juostos tyrinėjimų pradžia. Misijos vadovai Alanas Sternas ir Markas Buie atkreipia dėmesį, kiek daug šiame Saulės sistemos regione yra kosminių kūnų.

Sužinok daugiau ...
10.07.2015, 07:40
Kosmosas Peržiūrų (3792)

Retas žino, kad tikimybė žūti dėl asteroido smūgio yra panaši, kaip žūti sudužus lėktuvui. Ir nors į orlaivių saugumą investuojamos milžiniškos lėšos, apie gynybą nuo asteroidų kalbama mažai. Kodėl? Didelių asteroidų smūgiai į Žemę yra ganėtinai reti – paskutinis toks įvykis užfiksuotas prieš 107 metus, kuomet 90-190 metrų skersmens kosminis luitas išguldė 2 tūkst. kvadratinių kilometrų miško Sibire, Tunguskoje. Dažniau tenka girdėti apie jų prasilenkimus su mūsų planeta. Ir tik nedaugelis susimąsto, kad nuo katastrofos mus gelbsti tik laimingas atsitiktinumas.

Sužinok daugiau ...