Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Ligos, Mutacijos » 2016 » Liepos » 9

Candida grybelis žarnyne: kokios dietos laikytis? Kaip gydytis?

Klausimas. Kur kreiptis norint nustatyti Candida albicans žarnyne? Kaip ją gydyti ir kokios dietos laikytis? Dabar vartoju „Nystatin“ ir visiškai atsisakiau cukraus, fruktozės bei kitų pakaitalų, nevalgau ir vaisių. Taip maitinantis labai silpna. Rasa.

Atsako  Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Gastroenterologijos klinikos vadovas prof. habil. dr. Limas Kupčinskas

Visų pirma norėčiau išsklaidyti mitą, susijusį su Candida albicans buvimu žarnyne.

Candida albicans yra grybelis, kuris gali pažeisti žmogaus odą, gleivines ir netgi sukelti sunkias bendrines infekcijas, sepsį, o netinkamai gydant žmogus gali net mirti. Tačiau žarnyne Candida albicans yra normali žmogaus floros dalis, tad jos ieškoti žarnyne ar taikyti gydymą tiesiog nereikia. Žarnyno mikrobiota yra tarsi didelė bakterijų, virusų ir kai kurių grybelių bendruomenė, kurioje egzistuoja daugiau nei 1000 bakterijų, virusų ir net grybelių rūšių. Tarp jų yra ir nedidelė dalis Candida albicans grybelių, kurie nesukelia virškinimo problemų.

Kaip gleivinių ir odos infekcija Candida albicans yra labai pavojinga. Ilgai vartojant antibiotikus arba esant imunodeficito būklei gali išsivystyti burnos bei gerklės kandidozė, stemplės gleivinės kandidozė, kurios simptomai primena gastroezofaginio refliukso ligą, moterims – makšties gleivinės kandidozė, vyrams – varpos galvutės infekcija balanopostitas, net maitinančioms moterims gali kilti kandidozinis mastitas, galimi įvairūs odos pažeidimai. Sudėtingos sveikatos būklės ligoniams, pavyzdžiui, patyrusiems organų transplantacijas, gali kilti generalizuotos Candida albicans infekcijos, netgi kandidozinis sepsis. Gali būti pažeidžiamos beveik visos organizmo sistemos: inkstai, kepenys, net sąnariai. Bet kandidozinio žarnyno pažeidimo nebūna.

Kur randamas Candida grybelis Jei jus kamuoja žarnyno negalavimai, reikia ieškoti kitų priežasčių, kadangi Candida albicans nėra žarnyno sutrikimų priežastis. Galbūt jus kamuoja dirgliosios žarnos sindromas, galbūt, jei ilgai vartojote antibiotikus, jūsų žarnyno mikrobiota galėjo pasikeisti, sutrikti, tačiau ilgainiui, nutraukus antibiotikų vartojimą, turi pati atsistatyti. „Nystatin“ – priešgrybelinis vaistas, kurio tikrai nerekomenduoju vartoti savigydai, nebent šį preparatą paskirtų gydytojas. Tai pat nėra duomenų, kad grybelinę infekciją pavyktų pagydyti dieta. Nustačius jūsų virškinamojo trakto sutrikimo priežastį, tiek  dietą, tiek vaistus turėtų paskirti gydytojas.

Komentarai:

Rimas - iš vienos pusės sako, kad candida - normali žarnyno floros dalis, o toliau "Kaip gleivinių ir odos infekcija Candida albicans yra labai pavojinga. Ilgai vartojant antibiotikus arba esant imunodeficito būklei gali išsivystyti burnos bei gerklės kandidozė, stemplės gleivinės kandidozė, kurios simptomai primena gastroezofaginio refliukso ligą, moterims – makšties gleivinės kandidozė, vyrams – varpos galvutės infekcija balanopostitas, net maitinančioms moterims gali kilti kandidozinis mastitas, galimi įvairūs odos pažeidimai. Sudėtingos sveikatos būklės ligoniams, pavyzdžiui, patyrusiems organų transplantacijas, gali kilti generalizuotos Candida albicans infekcijos, netgi kandidozinis sepsis. Gali būti pažeidžiamos beveik visos organizmo sistemos: inkstai, kepenys, net sąnariai. Bet kandidozinio žarnyno pažeidimo nebūna." Jei vadina candidoze, vadinasi candida grybelis, o žarnyne iš vidaus jis ... neužsilaiko, patenka į skrandį. Teko girdėti, kad jis gydomas paprasta soda.

Anonimas - nesąmonė. Dieta netgi labai padeda. Kažin kodėl internete pasiskaičius žmonių komentarus apie šią problema, daugelis džiaugiasi puikiais dietos rezultatais ? Man pačiai niekas apart candida dietos nepadėjo. O gydytoju diagnozuojama dirgliosios žarnos sindromas - daugeliui iš tikrųjų ir yra candidos grybelio per didelis PAGAUSĖJIMAS žarninę iš tikrųjų, nes jokie vaistai nuo dirgliosios žarnos sindromo NEPADEDA.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
16.10.2018 laikas 10:22 Receptai – Patiekalai Pratimai akių nuovargiui pašalinti

Specialūs pratimai - akių nuovargiui pašalinti ir regėjimo sutrikimų profilaktikai. Taigi, pertraukų metu rekomenduojama daryti specialius pratimus akims. Jie gali būti atliekami stovint arba sėdint, nukreipus akis nuo ekrano, ...

Skaityti daugiau

01.08.2019 laikas 08:07 Receptai – Patiekalai Mielinės tešlos receptas keptiems pyragėliams
Jei jūs seniai susiruošėte pagaminti pyragėlius – šis straipsnis specialiai tau! Pyragėliai pagal šį receptą pavyksta visada ir visiems! Net jei jūs tik vakar pradėjote gaminti!

Skaityti daugiau

12.11.2019 laikas 20:29 Receptai – Patiekalai Avižiniai sausainiai su bananais ir šokoladu

Dubenyje sumaišykite avižų dribsnius, smulkintus riešutus, kokosų drožles, visas sėklas, smulkiais gabaliukais smulkintą šokoladą, razinas, cinamoną, cukrų ir žiupsnį druskos. Atskirame inde šakute sutrinkite bananą. Įmuškite k...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau