Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2015 » Gruodžio » 24

Didelė «bombardavimo» gresmė Žemei: asteroidai-kentaurai

Grėsmė, kurią kelią mūsų planetai - kosminiai kūnai, gali būti didesnė, negu malonumas apie juos girdėti. Tokį susirūpinimą išsakė Bekingemo universiteto specialistai. Pasak jų, ypatingas pavojus yra ne objektų, asteroidų esančių tarp Marso ir Jupiterio, bet labiau nutolusių nuo mūsų, kosmoso kūnų - vadinamu asteroidai-kentaurai.

Asteroidai-kentaurai vakaruose tikslingiau priskiriami kaip "kometos-kentaurai". Tai todėl, kad jos turi kometos ir asteroido panašumų, tokia ir buvo priežastis, pavadinti juos kentaurais - pagal graikų mitologija (pusiau žmonių, pusiau arklių rasė, turinti žirgo kūną ir žmogaus galvą bei liemenį).

Šie kosmoso objektai, kūnai yra ledo rutuliai iš ledo ir dulkių, kurių skersmuo paprastai būna nuo 50 iki 100 km. Jie juda labai nestabilia orbita, ir laikas nuo laiko patenka į įtaką gravitacinių laukų, dujų milžinų - Jupiterio, Saturno, Urano ir Neptūno, rašo "The Guardian".

Apytiksliai kas 40-100000 metų, vienas iš šių planetų gravitacinių laukų "išstumia" asteroidus link žemės pusės. Artėjant link Saulės jis palaipsniui suyra, palikdamas paskui save "uodega" nuolaužų, kurių susidūrimas su žeme, pasak mokslininkų, rezultate butų neišvengiamas.

Mūsų planetos "bombardavimas" kometų, kurios nuskilusiomis nuo asteroido-kentauro, greičiausiai, gali tęstis iki kelių šimtų tūkstančių metų ir daugelis šių kometų gali būti pakankamai didelėmis, kad sukeltų žemėje įvairių nelaimių.

Pasak mokslininkų, visi asteroidai-kentaurai turi didelį svorį, nei visi kiti atrasti asteroidai iki šiol, kurie gali susidurti su žeme, kartu paėmus.

"Tris dešimtis, mes skyrėme laiko, tiksliai ištirti šį klausymą, kokie šansai yra žemės susidūrimas su asteroidų, - pasakoja Bilas Naplie, tyrimo autorius.  - Mes priėjome prie išvados, kad mums reikia sekti ne tik asteroidus "šalia kaimynystės", bet ir tuos, kurie randasi toliau už Jupiterio orbitos".

Pasak mokslininko, jei jų komandos išvados yra teisingos, žmonijai reikia, kaip galima greičiau papildomai rinkti informacija apie asteroidus-kentaurus, tam kartui, jai bent vienas iš jų taps reali grėsmė mūsų planetos gyventojams.

Kometų bombardavimas - viena iš versijų, aiškinančių daugelį svarbiausių įvykių žemės istorijoje, įskaitant nuo gyvybės atsiradimo ir dinozaurų išnykimo.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
10.09.2018 laikas 08:47 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuospaudoms gydyti

Nuospaudos liaudies medicinoje, Nuospaudos, Vaistažolių mišiniai nuospaudoms gydyti, receptai nuospaudoms gydyti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uog...

Skaityti daugiau

27.08.2018 laikas 07:51 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai sklerozes gydymui
Sklerozė liaudies medicinoje, Sklerozė, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo sklerozės, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

22.08.2018 laikas 09:35 Receptai – Patiekalai Vaistažolės vočių, furunkulų, šunvočių gydymui

Vočių, furunkulų gydymas liaudies medicinoje, Vaistažolės vočių, furunkulų, šunvočių gydymui, receptai votims gydyti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau