Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Gamtos Paslaptys » Gamtos Paslaptys

Gamtos Paslaptys:


13.04.2015, 13:42
Gamtos Paslaptys Peržiūrų (9109)

Lietuvos žvejai dar ištrauks ne vieną rekordinę žuvį, nors tai padaryti tampa vis sunkiau, mat žuvys „baigia aukštuosius“, juokauja žvejai. Žvejybos entuziastas Paulius Korsakas apgailestauja, kad daugybė rekordų yra „nunešta“ į sandėliuką – žmonės nežino, ką daryti pagavus stambų laimikį, kurių iš tiesų būta labai įspūdingų. Visi gerai žino apie žvejų sugebėjimus girtis savo pagautais laimikiais. „Sakoma: surišk žvejui rankas, o jis vis tiek parodys, kokia žuvis buvo“, – juokauja rekordus fiksuojančiuos agentūros „Factum“ vadovas Vytautas Navaitis. Kokios Lietuvoje pagautos didžiausios žuvys yra oficialiai užregistruotos?

Sužinok daugiau ...
27.03.2015, 17:42
Gamtos Paslaptys Peržiūrų (4800)
Lankantis svetur neverta užsibūti vien išblizgintose sostinėse ar penkių žvaigždučių kurortuose. Ne mažesnį įspūdį palieka vietos, neįtrauktos į turistinius žemėlapius. Vienos iš jų įsikūrusios visai greta triukšmingų didmiesčių, o iki kitų gali tekti keliauti net ir pavojingomis dykumomis.
Sužinok daugiau ...
16.03.2015, 22:00
Gamtos Paslaptys Peržiūrų (6099)

Išgirdę apie ežerus iš karto pagalvojame apie vasarą ir mėlynai žalsvą ežero spalvą, prie kurios esame pripratę jau nuo vaikystės, tačiau Hillier ežeras gali jus nustebinti, nes jo spalva tikrai neprimena tos, apie kurią jūs pagalvojate.

Sužinok daugiau ...
16.03.2015, 08:22
Gamtos Paslaptys Peržiūrų (5737)
Kas galėjo priversti žuvį išnirti iš vandens gelmių ir apsigyventi seklumose? Prisiminkime: beveik visos žuvys, plaukiojusios upėse prieš 375 mln. m., buvo plėšrūnės. Kai kurios jų išaugdavo net iki 16 pėdų [apie 5 m] ilgio – du kartus ilgesnės nei pats stambiausias tiktaalikas. Kartu su juo iškasamos kitų rūšių žuvys dažniausiai siekia daugiau kaip 7 pėdas [2 m] ilgio ir turi galvą sulig krepšinio kamuoliu. Jų dantys gali būti kaip smaigai, kuriais tvirtinami geležinkelio bėgiai.
Sužinok daugiau ...
07.03.2015, 11:58
Gamtos Paslaptys Peržiūrų (5098)

Apie gyvūnų miegą ir sapnus rašė žymus graikų filosofas Aristotelis. Anot jo, sapnuojame ne tik mes, žmonės, bet ir daugelis gyvūnų: arkliai, avys, galvijai, ožkos ir šunys, kurie sapnuodami ima loti. Filosofinės mintys gal ir stokoja mokslinio pagrindimo, bet Aristotelis taip teigdamas buvo visai arti tiesos. Paklausti, ar gyvūnai sapnuoja, būtų paprasčiausia, bet deja, neįmanoma. Tad mokslininkai, siekdami sužinoti, ar ir gyvūnų miegą lydi sapnai, stebėjo jų elgesį miego metu bei smegenų darbą, lygindami jį su sapnuojančių žmonių smegenų veikla.

Sužinok daugiau ...
« 1 2 ... 25 26 27