Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Sausio » 26

Išsėtinė Sklerozė

Mano Išsėtinė Sklerozė (IS) buvo diagnozuota 1996-jų rugpjūtį. Pradžia buvo sunki - 2 paūmėjimai per 4 mėnesius. Kai suvokiau, kad visi "gydymai", kuriuos man galėjo pasiūlyti oficiali ortodoksinė (sintetiniais medikamentais pagrįsta) medicina, tik vienaip ar kitaip blogina mano sveikatą, radikaliai (skubiai ir visam laikui) nusisukau nuo jos. Nuo maždaug 2000-jų niekas nedrįsta užtikrintai patvirtinti, kad mano problema - Išsėtinė Sklerozė. O man pavadinimai (etiketės) nerūpi. Man rūpi tik sveikata.

Išsėtinė Sklerozė

Mano IS istorija

37 metus gyvenau kaip dauguma aplinkui. Per daug nesusimąstydamas. Kai kuriose srityse tapau geresnis nei vidurkis, daugumoje sričių - žymiai prastesnis. Žodžiu - buvau vidutiniokas praktiškai visomis prasmėmis.

Taip gyvenau, gyvenau - kol vieną 1996-jų rugpjūčio dieną nepajutau (o gal tiesiog suvokiau?), kad krentu. Tada tai buvo viskas, ką žinojau: KRENTU.

Nežinojau, kodėl krentu, kas tai per duobė anei kaip gili. Žodžiu - visiška nežinia.
Vėliau mano gyvenime atsirado žmonės baltais chalatais - medikai (deja, oi deja - nedrįstu jų vadinti gydytojais). Atlikę visokius gudrius tyrimus ir pasitarę jie nusprendė: “Tavo liga - Išsėtinė Sklerozė”.

Bandysite spėti, ar jie mane ištraukė iš tos duobės? Ne? Be abejo - ne. Juk visi žino (čia svarbu - visiems pastoviai aiškinama per visus galus): Išsėtinė Sklerozė - duobė be dugno.

Ir mano mieloji medikė su baltu chalatu man mielu balsu man viską išaiškino. Ir kad krisiu visą gyvenimą, ir kad ‘vaistukus’ (beprotiškai brangius) pastoviai reikės vartoti - kad kritimas malonesnis būtų, ir kad kurį (o gal visą) laiką man teks praleisti vežimėlyje, o gal, jei būsiu (ne)sėkmingas, tai net lovytėje.

O po to, daug negaišdami, žmonės baltais chalatais mane pradėjo ‘gydyti’. O tada viskas įvyko pagal vienos mano likimo kolegės žodžius: “Į ligoninę mane atvedė, iš ligoninės mane išnešė”.

Na o tada tai išaiškėjo tikrai nekokie dalykai. Pasirodė, kad aš buvau visiškai nepasiruošęs (o gal neparuoštas) tam ‘dideliam žaidimui’. Kad man visiškai nesvarbi ta didžiulė sistema, skirta kurti mano (ir visų kitų sergančiųjų) ateitį. Ir kad aš esu ‘politiškai nekorektiškas’. Ir kad manyje slypi kažkokia baisi sukilėlio dvasia. Žinote - kaip pas tuos partizanus, kurie sakė: “Nebūk kvailas, nesiduok užmušamas”.

Taigi, pajutęs, kad esu "užmušinėjamas", tvirtai apsisprendžiau "nebūti kvailas". Bet tada visai (absoliučiai visiškai) nežinojau - net nenujaučiau, ką iš tiesų reiškia nebūti kvailam.

Pradžioje, kad nebūčiau ‘užmušinėjamas’ taip greitai, žaibiškai ir tvirtai atsisakiau visų medikamentų ir visokių medikų paslaugų.

O po to patylom, lėtai pradėjau aiškintis, ką gi iš tiesų tie partizanai turėjo omenyje. Tai yra, ką tai reiškia "nesiduoti užmušinėjamam".

Ir lėtai krapštytis iš tos tariamai bedugnės duobės.

Ko tada tikrai visiškai nesitikėjau, tai kad to regimai paprastučio dalyko aiškinimasis gali trukti tiek laiko. Tarp kitko, jei norite žinoti, esu įsitikinęs, kad tai truks visą gyvenimą.

Per visą laiką nuo diagnozės mano smegenys buvo skenuojamos 3 sykius BMR (Branduolinio Magnetinio Rezonanso) aparatu. Visi parodė tai, kas akivaizdu - mano smegenyse daug sužalojimų. Bet 2 paskutiniai testai patvirtino, kad aiškinausi gerai - mano kūne praktiškai neliko autoimuninių procesų - taigi kūnas gali po truputį tvarkytis…

Be to - aš esu tvirtai įsitikinęs, kad radau ir panaudojau daugybę labai naudingų gyvenime dalykų. Kad suprastumėte, galiu pasakyti, kad buvo laikas, kai turėjau vaikščiojimo lazdelę (jūs teisūs - ne dėl mandrumo) - dabar man jos nereikia. Kažkada tegalėjau paeiti apie 200 metrų - dabar galiu eiti kelis kilometrus kalnuotais keliais nesustodamas. Ir t.t.

Prašau nepamiršti - aš esu tik vienas žmogus su savo patirtimi, savo nuomone ir savo suvokimu, kaip "nebūti kvailam". Nepriimkite visko kaip absoliučios tiesos - mąstykite ir kritikuokite. Galų gale - juk mano smegenys sužalotos! :)

Išsėtinė Sklerozė - kur tiesa?

Viso pasaulio žmonės ilgą laiką stengėsi susitarti, kad būtų aiškiai suprantama, apie ką kalbama. Jei vienas sako: metras, kilogramas arba valanda, visi visame pasaulyje žino (ne nutuokia arba įsivaizduoja), apie ką tas šneka.

Bet su ligomis, deja, viskas žymiai sudėtingiau. Ir, regis, Išsėtinė Sklerozė pakliūna tarp mažiausiai suprantamų (arba, jums leidus, labiausiai nesuprantamų ligų).

Kadangi mano geriausias ir išsamiausias informacijos šaltinis nuo 1996-jų yra internetas (gavau atsakymus į visus mane dominančius klausimus, tame tarpe ir į klausimą, kaip nugalėti Išsėtinę Sklerozę), ir šiuokart pasižiūrėjau, kaip gi apibrėžiama IS.

Rezultatas (šaltinis - Google, vertimas iš anglų k. mano):

  1. Chroniškas progresuojantis susirgimas, sąlygojantis mielino suardymą apie tam tikras nervines skaidulas (Princetono universitetas)
   2. Išsėtinė Sklerozė (IS) - autoimuninis susirgimas, kurio metu imuninė sistema puola centrinę nervų sistemą (CNS), sąlygodama mielino praradimą… (Vikipedija)
   3. Galvos ir stuburo smegenų susirgimas, pasižymintis jutimo ar regėjimo sutrikimias, silpnumu, depresija… (Wiktionary)
   4. Demilizuojantis susirgimas, sąlygojantis galvos ir stuburo smegenų randėjimą, susijęs su nepilnu ar visišku paralyžiumi bei raumenų trūkčiojimu… (Orgsites)
   5. Chroniškas centrinės nervų sistemos susirgimas, sukeliantis progresuojantį mielino suardymą…, slopinantį nervinių impulsų perdavimą ir sukeliantį raumenų silpnumą, pusiausvyros praradimą bei regos sutrikimus… (als)
   6. Centrinės nervų sistemos neprognozuojamas susirgimas, kuris gali būti silpnas, apribojantis veiksnumą ar nusiaubiantis - paliekantis be galimybių kalbėti, vaikščioti ar rašyti (stanfordhospital)
   7. Progresuojantis autoimuninis susirgimas, kurio metu kūnas atakuoja savo centrinę nervų sistemą, palaipsniui ardydamas mielininį nervų dangalą, tokiu būdu žalodamas tam tikras smegenų vietas (magnet)
   8. Numanomai autoimuninis susirgimas, paveikiantis centrinę nervų sistemą ir slopindamas nervinių impulsų sklidimą iš smegenų į kitas kūno dalis (walgreenshealth)
   9. Progresuojantis centrinės nervų sistemos susirgimas, sąlygojantis mielininio nervų dangalo silpnėjimą (highered_mcgraw-hill)
  10. Centrinės nervų sistemos susirgimas, pasižymintis silpnumu, aptirpimu, koordinacijos praradimu, o taip pat regos, kalbos, bei šlapimo nelaikymo problemomis… (seniormag)
  11. Chroniškas centrinės nervų sistemos susirgimas, sąlygojantis mielino (nervinių skaidulų izuliacinės medžiagos) praradimą… (members-tripod)
  12. Progresuojantis smegenų ir nervinių audinių susirgimas (enotes)
  13. Išsėtinė Sklerozė - numanomai autoimuninis susirgimas, kai sergančiojo imuninė sistema per klaidą atakuoja normalius kūno audinius… (asistivetech)
  14. … Branduolinio magnetinio rezonanso tyrimai paprastai parodo audinio fragmentus, patvirtinančius IS buvimą… (dukehealthsystem)
  15. Chroniškas, dažnai atimantis jėgas susirgimas, paveikiantis galvos ir stuburo smegenis. Maždaug 400 tūkstančių JAV gyventojų serga Išsėtine Skleroze (hopkinsbayview)
  16. Chroniškas demielinizuojantis susirgimas (pedsdemyelination)
  17. Progresuojantis neurologinis susirgimas, pasižymintis daugeliu simptomų - jėgos praradimu, sustingimu, regos sutrikimais, tremoru, depresija… IS stiprumas gali stipriai kaitaliotis: ligonis vieną dieną gali jaustis praktiškai bejėgis, o sekančią - stiprus… (asu)
  18. Nors IS nepagydoma, yra visa eilė medikamentų, kaip antai kortikosteroidų, naudojamų simptomų palengvinimui. Taip pat egzistuoja susirgimą modifikuojantys medikamentai… (britannica)
  19. Išsėtinė Sklerozė yra susirgimas, kai akių, galvos ir stuburo smegenų nervai praranda dali mielino. Kai mielinas sužalojamas, nervai negali tinkamai perduoti impulsų (neurologicalresource)
  20. Bene dažniausiai pasitaikantis nervų sistemos susirgimas, kurio simptomai - silpnumas ar galūnių kontrolės sutrikimai, staigūs  regos bei jutimo sutrikimai (dva)
  21. Chroniškas, progresuojantis neurologinės sistemos susirgimas, paveikiantis svarbias kasdieninio gyvenimo funkcijas - eiseną, kalbėjimą, regą, valgymą, batų užrišimą, durų atidarymą ir t.t. Gydymo nėra, ir priežastis dar neatrasta (wwswd)
  22. Autoimuninis susirgimas, sukeliantis nervų demielinizaciją. IS sukelia mielino dangalo, leidžiančio, nerviniams impulsams sklisti efektyviai, suardymus, sąlygodama progresuojančius neurologinius simptomus - sustingimą, dilgčiojimą, kai kurių kūno funkcijų kontrolės praradimą… (nutrabio)
  23. Centrinės nervų sistemos nežinomos kilmės susirgimas, dažniausiai paveikiantis jaunus suaugusius. Žalojama nervinių audinių izoliacija (mielinas) be jokio dėsningumo, sąlygojanti visą eilę neurologinių defektų… (epgpatientdirect)
  24. Chroniškas centrinės nervų sistemos (galvos ir stuburo smegenų) susirgimas. Tarp simptomų yra nuovargis, jėgos praradimas, sumažėjusi raumenų masė, bei tam tikrų kūno dalių sustingimas (en.yoteca)
  25. Chroniškas, degeneracinis, dažnai epizodiškas centrinės nervų sistemos susirgimas, pasižymintis mielino, supančio ir izoliuojančio nervines ląsteles, suardymais. Paprastai paveikia jaunus suaugusius… (thebabydomain)
  26. Neurologiniai pokyčiai, išliekantys ne mažiau 6 mėnesių ir patvirtinti moderniais tyrimais (Branduoliniuo magnetinio rezonanso skenavimu)… (insurance-journal)

Taigi turime ištisą puokštę Išsėtinės Sklerozės apibrėžimų. Beveik bet kokiam skoniui.

Ar jums tai tinka, ar patinka?

Nes man tikrų tikriausiai ne. Galiu pavadinti šituos paaiškinimus vienu žodžiu - bullshit (verčiasi kaip: šūdas, tauškalai, niekai, melas).

Žinojau tai prieš pradėdamas versti, bet nusprendžiau parodyti kitiems, ką mums (sergantiesiems) duoda oficiali medicinos - farmacijos - švietimo sistema. Juk:

    * nereikia aiškinti sergantiesiems, kokius simptomus jie patiria - jie žino geriausiai
    * sergantiesiems nėra jokios naudos iš žinojimo, kad Išsėtinė Sklerozė - progresuojantis susirgimas
    * niekas nieko nesako apie IS kilmę bei priežastis
    * nekalbama, kodėl vieni suserga, kiti tuo tarpu - ne
    * • visi labai stengiasi nieko nepaminėti apie jau žinomas IS kilmės bei tramdymo teorijas, nors jų jau yra nemažai

Taigi tai ir turime - oficiali medicina (gyvenanti iš mokesčių mokėtojų pinigų), niekuo nepadeda sergantiesiems Išsėtine Skleroze - dažniausiai tik apsunkina gyvenimą.
 

Taigi kas yra ta paslaptingoji neišaiškinamoji  Išsėtinė Sklerozė?
 
Išsėtinė Sklerozė - mano variantas

Regis nūnai patapo madinga turėti savo nuomonę (savo teisybę) kone kiekvienu klausimu.

Sakau "kone" - nes sveikatos ir ligų klausimu, kažkaip keistai susiklosčius aplinkybėms, dažniausiai tėra viena - oficialios sveikatos apsaugos sistemos (medicinos - farmacinės pramonės) nuomonė.

Tvarkoj. Pabandžiau pažiūrėti, kokia ta oficiali tiesa Išsėtinės Sklerozės atveju. Manau, kad visiems besidomintiems vertėtų pažiūrėti, ką radau Internete, užklausęs IS aprašymo. Rezultatas - straipsnio dalyje " Išsėtinė Sklerozė - kur tiesa?".

Variantų daug - aiškumo nėra!

Argi tai ne likimo ironija - solidžios medicinos, mokslinių bei vyriausybinių organizacijos pateikia dešimtis skirtingų Išsėtinės Sklerozės apibrėžimų, bet nei viename iš jų neaiškinamos susirgimo kilmės priežastys, taigi ir dorojimosi su ja būdai. Dažniausiai išvardinami simptomai… Mažoka solidžioms organizacijoms. Toks tai jų solidumas.

Mįslės, patamsiai, neaiškumai… Būtent šioje vietoje prisiminiau pasaką - apie keturis neregius, kurie turėjo paliesti dramblį ir papasakoti, koks jis yra. Taigi:

    * tas, kuris palietė straublį, sakė, kad dramblys - tai vamzdis
    * kuris palietė koją, teigė - kad tai storas stulpas arba medis
    * trečias pačiupinėjo dramblio ausį; jis buvo įsitikinęs, kad tai gabalas
      storo audinio
    * paskutinis pagriebė dramblio uodegą - jam dramblys buvo virvė

Ar ne panaši situacija? Ko gero…

Tai ką daryti? (Argi ne keista - šį klausimą kelia skirtingi žmonės praktiškai visose gyvenimo situacijose).

Taip jau keistai susiklostė, kad aš labai mėgstu žinoti tiesą. Po teisybei, būtent toks žinojimas padėjo man susidoroti su ta nekviesta viešnia - Išsėtine Skleroze.

Taigi pradėkime. Dar vieną - kiek išsamesnį Išsėtinės Sklerozės apibrėžimą radau bene dažniausiai iš visų pasaulyje lankomame šiai ligai (IS) skirtame JAV Nacionalinės Išsėtinės Sklerozės Draugijos tinklapyje:
 

"Išsėtinė Sklerozė (IS) - chroniškas, dažnai sukeliantis negalią susirgimas, atakuojantis centrinę nervų sistemą (CNS), sudarytą iš galvos ir stuburo smegenų bei optinių nervų. Simptomai gali būti švelnūs (galūnių nutirpimas) ar stiprūs (paralyžius ar regėjimo netekimas). Išsėtinės Sklerozės progresas, sunkumas ir specifiniai simptomai neprognozuojami ir skiriasi įvairiems sergantiems. Šiandien nauji gydymo būdai bei tyrimo pasiekimai suteikia naują viltį sergantiems šia liga."

Vertimas mano. Žemiau pateikiu originalų tekstą:

"Multiple sclerosis (or MS) is a chronic, often disabling disease that attacks the central nervous system (CNS), which is made up of the brain, spinal cord, and optic nerves. Symptoms may be mild, such as numbness in the limbs, or severe, such as paralysis or loss of vision. The progress, severity, and specific symptoms of MS are unpredictable and vary from one person to another. Today, new treatments and advances in research are giving new hope to people affected by the disease".

Išvados, sekančios iš tokio apibrėžimo:

   1. Išsėtinė Sklerozė (IS) puola ir pažeidžia centrinę nervų sistemą
   2. IS simptomai stiprumas ir jų pasiskirstymas yra unikalūs kiekvienam sergančiajam
   3. IS eiga negali būti prognozuojama
   4. Šiandien (suprask - kasdien) nauji tyrimai atranda naujus gydymus (suprask- medikamentus)

Bet pažiūrėjus atidžiau, giliau ir ilgiau, aiškėja keisti dalykai (komentarai mano):

   1. NETIESA! Smegenis puola ir mieliną ardo išderintos ir pernelyg sužadintos imuninės sistemos “kariai”. Netgi oficiali medicina pripažįsta, jog Išsėtinė Sklerozė - autoimuninis susirgimas!
   2. IS simptomai unikalūs kiekvienam sergančiajam - tai visiems žinoma. Tarp kitko, simptomų stiprumas proporcingas imuninės sistemos išderinimo lygiui ir pažeistos smegenų srities strateginei svarbai
   3. NETIESA! IS eiga prognozuojama - jos agresyvumas tiesiogiai proporcingas imuninės sistemos išderinimo lygiui ir agresijos trukmei
  4. NETIESA! Čia sergantieji skatinami būti neaktyviais (nesiimti jokios veiklos) ir tuo pat metu kantriai laukti pasirodant vis naujų (būtinai sintetinių, kad galima būtų užpatentuoti, būtinai labai brangių ir būtinai naudojamų pastoviai) medikamentų.

Siūlau savo Išsėtinės Sklerozės apibrėžimą (praktiškai patikrintas).

Nenorit - nepriimkit, bet nepamirškit  - vienintelis tiesos kriterijus - eksperimentas. Taigi:

    * SVARBIAUSIA!Nėra tokios ligos “Išsėtinė Sklerozė”!

      Tikras susirgimas - visų smegenų suardymų kaltininkas šiuo atveju yra serganti (išderinta [apnuodyta] ir sudirginta) imuninė sistema. IS - tik Centrinės Nervų Sistemos sugriovimų ir dėl to pasireiškiančių simptomų rinkinys
    * Jei tai tiesa, tai gi ką bando ‘gydyti’ oficiali medicina? Simptomus??? Tarp kitko - visi vadinami “Išsėtinės Sklerozės” medikamentai realiai yra silpni nuodai ir imuninės sistemos slopintojai. (Idėja paprasta - silpna imuninė sistema nesugebės atlikti savo pareigų - taigi paūmėjimų bus mažiau, bet ar sergantis bus sveikesnis?). Pagalvokite - ar norite to? Be to - juk medikamentų gamintojams svarbu, kad sergantieji pirktų jų produktus pastoviai, kitais žodžiais - kuo didesnis pelnas!
    * Jei tai tiesa, IS neįmanoma pagydyti. Ją galima tik nuslopinti ar net visai sustabdyti. Vienintelis kelias rimtai ir išsamiai pagerinti sergančiojo sveikatą - suderinti ir sustiprinti imuninę sistemą
    * Aš ne pirmas, tokiu būdu sustabdęs Išsėtinės Sklerozės progresavimą. Bet kas besidomintis gali rasti pakankamai patvirtinimų tokiam IS ir visų kitų autoimuninių
      susirgimų, o taip pat ir vėžio bei daugumos kitų vadinamų nepagydomų chroniškų ligų sutramdymui…
    * Oficiali medicina (kaip ir farmacinė pramonė) tuo tarpu vis dar remiasi 160 metų senumo jau seniai pasaulyje sukritikuota Pastero mikroorganizmų teorija ir vis ieško”sidabrinių kulkų” - medikamentų, kurie nužudytų blogus mikroorganizmus ir tuo pačiu - ligą. Galit paskaityti, į ką tai išsivertė, straipsnio dalyje  "Rimčiausios medicinos klaidos"

 

Galiu lengvai įsivaizduoti ištisą puokštę jausmų, apėmusių skaitytojus, perskaičius mano apibrėžimo variantą. Bet pagalvokit:

Aš     nuo     1997-jų     nesergu       Išsėtine      Skleroze!
Nuodai ir toksinai

Nuodai ir toksinai. Galite spėti, kad ši straipsnio dalis apie Išsėtinę Sklerozę atsirado per klaidą.

Bet tai ne klaida. Man truko virš 10 metų tyrimų ir mąstymo, kad suvokti tiesioginį ir svarbų sąryšį tarp autoimuninių procesų (Išsėtinė Sklerozė yra vienas iš jų) ir organizmo apnuodijimo lygio.

Galima ieškoti tokios informacijos specializuotose žinynuose ir pan., bet aš manau, kad labai gerą vaizdą susidaryti padeda Internetinėje enciklopedijoje Wikipedia pateikti duomenys.

Nuodai

    Nuodai – įvairios biologiškai aktyvios medžiagos, galinčios pakenkti organizmui įvairiais būdais, ekstremaliais atvejais netgi sukelti mirtį
    Paprastai nuodai skirstomi pagal poveikio mechanizmą

Skaitydami apie nuodus (nuodų grupes), sužinome, kaip ir kuriose vietose gali būti pažeistas kūnas:

    * korozyviniai - organizmo audiniai mechaniškai pažeidžiami. Į šią grupę, tarp kitko, pakliūna rūgštys ir šarmai
    * metaboliniai - pažeidžia medžiagų apykaitą ir įsisavinimą. Geras pavyzdys - degimo metu atsirandantis anglies monoksidas (smalkės).  Įkvėptas, hemoglobine jis pakeičia deguonį, taigi atsiranda didelis deguonies badas. Dėl to paprastai visų pirma nukenčia smegenys
    * sunkieji metalai - jie nebuvo naudojami evoliucijos eigoje, taigi organizmas neturi jokių apsisaugojimo nuo jų mechanizmų. Sunkieji metalai (gyvsidabris, švinas, aliuminis…) kaupiasi organizme ir pakenkia jam įvairialypiai: nervų, hormonų, enzimų sistemoms ir t.t., sukeldami įvairias lėtines progresuojančias ligas
    * neurotoksinės medžiagos - medžiagos, sukeliančios akivaizdžius nervų sistemos pažeidimus
    * citotoksinės medžiagos - pažeidžia ar žudo ląsteles, silpnina organizmą (dažnai vadinamos toksinais)
    * nukleino rūgštis pažeidžiantys - pažeidžia organizme esančių nukleorūgščių [dezoksiribonukleino rūgštis (DNR) ir ribonukleino rūgštis (RNR)] struktūrą bei apykaitą. Dėl pažeisto genetinio kodo dažniausiai pasireiškia kancerogeninis (vėžį sukeliantis) ir mutageninis (sukeliantis mutacijas ar apsigimimus) poveikiai

Toksinai

    Toksinai:

        * dažniausiai baltyminės nuodingosios medžiagos, randamos kai kuriuose organizmuose (grybuose, bakterijose, augaluose ir pan.)
        * Dažnai toksinais vaidinami bet kokie nuodai
        * Daugumos toksinų poveikis menkai ištirtas
        * Skirtingi toksinai veikia skirtingus organizmo audinius ar funkcijas
        * Kai kurie toksinai pasižymi mutageniniu ir kancerogeniniu poveikiu
        * Efektyvių priešnuodžių daugumai toksinų nėra
        * Mirtina toksino dozė dažniausiai svyruoja tarp 10 μg ir 1 g
        * Toksinai - nuodingiausios žinomos medžiagos

Praktiškai visi nuodų tipai gali būti pritaikomi aprašant toksinus.

Bene plačiausiai žinomi toksinai, kuriems nėra žinomų priešnuodžių:

    * botulizmo toksinas
    * ricinas
    * stafilokoko enterotoksinas…

Manoma, kad skirtingiems žmonėms mirtinos toksinų dozės  gali skirtis dešimtis ar net šimtus kartų.

Ryšys su Išsėtine Skleroze

Netgi oficiali, medikamentais pagrįsta medicina sutinka, kad Išsėtinė Sklerozė (IS) - autoimuninis susirgimas.

Tarp kitko - aš visiškai sutinku su šiuo teiginiu - man pavyko sustabdyti IS, sustiprinus ir suderinus nesveikuojančią imuninę sistemą.

Tarp kitko, kas atsitiks - koks susirgimas aplankys, apnuodijus organizmą - atsitiktinumo reikalas. Tai priklauso nuo:

    * organizmo / imuninės sistemos atsparumo
    * geninės struktūros
    * nuodų dozės
    * nuodijimo trukmės
    * nuodų kokteilio sudėties…

Taigi, remdamasis savo ir kitų sėkmingai besidorojančių su Išsėtine Skleroze, Vėžiu ir kitomis lėtinėmis ligomis patirtimi, teigiu:

    * norintys išsivaduoti nuo chroniškų susirgimų, turi stiprinti ir derinti, bet ne silpninti ar slopinti imuninę sistemą
    * nebūna per stiprios imuninės sistemos
    * turi silpną imuninę sistemą - lauk daugiau baisių ligų…

Be to:

Niekada nepamirškite, kad gyvename didėjančio aplinkos (ypač patalpose, kur užterštumas 5-10 kartų aukštesnis nei netgi judriose sankryžose), sąlygomis. Ir nesijaudinkite - neįmanoma kvėpuoti per švariu oru ir gerti per švaraus vandens
Sveikatos problemų augimas

Žiūrėkime į sveikatos reikalus plačiau. Gal būt iš aukščiau ar toliau…

Ir jei žiūrėsite ilgai ir atidžiai, galite pamatyti, kad absoliučios daugybės sveikatos problemų pagrindinė problema - aplinkos užterštumas žmonių pagamintais chemikalais, dažniausiai pasireiškiantis imuninės sistemos išderinimu. Tokiais atvejais gali atsitikti bet kas - nuo vėžio iki kokios nors iš daugiau nei 100 jau žinomų autoimuninių susirgimų.

Mano požiūriu, tai padaryti galima kokybiškiau ir paprasčiau, žiūrint į daugelį sveikatos problemų ne iš ligos, o iš sveikatos pozicijų.

O tai paprasčiausiai reiškia:

    * aktyvi (netgi pro-aktyvi) pozicija - nelaukti, kol susirgsi, o imtis kažkokių (dažniausiai paprastų) priemonių, kad sumažinti susirgimo tikimybę
    * atsakomybė už savo sveikatą - kokia ji bebūtų. Juk gydytojai (netgi profesoriai) - taip pat žmonės, tik su baltais chalatais. Taip, taip - jie mokėsi universitetuose… Bet juk galų gale kiekvieno sveikata - jo paties biznis!
    * suvokimas, kad gyvename vis labiau užterštame pasaulyje, įskaitant namus ir butus. Juk tai taip paprasta - nebūna per švaraus oro, per švaraus vandens, visi sintetiniai chemikalai - nuodai…

Reziumuojant: mano nuomone, būtų nepalyginamai geriau, jei švietimo sistema, užuot bandžiusi kimšti į mokinių galvas beprotiškus (ir pavojingus sveikatai) kiekius faktų (matematikos, geometrijos, trigonometrijos, fizikos, chemijos, biologijos, geografijos …), pamokytų juos sveiko gyvenimo pagrindų.

Kelios pastabos:

    * nematau tokių galimybių, nes nėra (ir greičiausiai nebus) sveikatos mokytojų
    * mokiniai turėtų norėti tokių žinių (kaip ir bet kokių kitokių…)
    * pabaigai - mano vaikai dabar yra ‘"mokomi" visų tų "mokslų", o aš esu fizikos mokslų daktaras…

Ne - aš nesapnuoju. Yra nemažai labai rimtų (dažniausiai visuomeninių) organizacijų, padedančių visiems žmonėms pažiūrėti į supantį pasaulį iš sveikatos pozicijų.

Viena tokių organizacijų - “Enwironmental Working Group”, įsikurusi Vašingtone, JAV. Butent jų tinklapyje patalpintame straipsnyje “Human health problems on the rise” (Žmonių sveikatos problemų Žmonių sveikatos problemų augimas) radau štai tokią iliustraciją augimas) radau štai tokią iliustraciją:
Pateikta informacija lengvai parodo, kad, tarp kitko:

    * autizmo atvejų per ~15 metų padaugėjo 10 kartų
    * vaikų astmos atvejų per 10 metų padvigubėjo
    * vaikų smegenų vėžio atvejų per 20 metų padaugėjo 40%
    * nevaisingumo atvejų šeimose padaugėjo 5-10%
    * gimdymo defektų 3-5% …

Taigi - tarp penkių ir dešimties procentų sutuoktinių porų - nevaisingi, maždaug pusė nėštumų baigiasi persileidimais, apie penki procentų naujagimių gimsta su defektais…

Mokslininkai (t.y. žmonės, dirbantys mokslinėse įstaigose - Č.K.) negali pilnai paaiškinti tokų dramatiškų pablogėjimų, bet pagrindinis įtariamasis - aplinkos teršalai (t.y. žmonių pagaminti chemikalai, sunkieji metalai ir medikamentai - Č.K.).

Kai kuriuos sintetinius chemikalus ir pan. aprašiau savo straipsnio dalyje  "Nuodai ir toksinai".

Aš patyriau visą chemikalų griaunamąją jėgą, kai, padirbėjęs neventiliuojamoje patalpoje su įvairiais lakais, tirpikliais, skiedikliais, klijais… apie 8 mėnesius, iš sveiko žmogaus pavirtau visiškai nesveikas - man buvo diagnozuota Išsėtinė Sklerozė - autoimuninis susirgimas, pažeidžiantis centrinę nervų sistemą (CNS). Tarp kitko, tai įvyko 1996-siais.

Šito man nesakė ir neaiškino mane gydantys (realybėje - farširuojantys nuodingais medikamentais) medikai. Pamenu - tada aš norėjau ne tik būti gyvas - aš taip pat norėjau būti apysveikis (vaikščioti, gėrėtis mėlynu dangumi ir žalia žole…). Taigi pasukau savo keliu - pats sprendžiau, kaip gydytis, kaip maitintis, žodžiu - kaip gyventi. Išsėtinė sklerozė manęs nekamuoja nuo 1997-jų.

Jei jus domina, kaip man sekasi, trumpas atsakymas - gerai. Netgi medikai (su kuriais bendrauju ypatingai retai, t.y. gal kartą per 5 metus ar rečiau) pasimeta, bandydami įvardinti mano būklę (t.y. diagnozuoti).

Šis nukrypimas labai asmeninis. Bet aš, studijuodamas daugelio geriausių pasaulio medikų ir mąstytojų, orientuotų į sveikatą (ne į ligas) darbus, daug išsiaiškinau ir sužinojau.

Pavyzdžiui, pasaulyje jau žinoma virš šimto autoimuninių susirgimų. Vis daugiau mokslininkų ir tyrėjų sutaria, kad pagrindinė to priežastis - dėl aplinkos užterštumo vis didesniais kiekiais vis įvairesnių chemikalų išderinta ir ’suerzinta’ imuninė sistema. Šnekant tiesiai šviesiai atvirai - mes visi (visi pasaulio žmonės) esame nuodijami. Kai kam nieko, kai kas miršta, vis daugiau suserga.

Aš nematau prasmės leistis į atskirų chemikalų kenksmingo poveikio aiškinimus. Tai išsamiai aprašyta aukščiau cituojamaje straipsnyje ir daugelyje kitų šaltinių.

    Bet aš noriu jums pasakyti -  neįmanoma kvėpuoti per švariu oru ar gerti per švaraus vandens…

Galite tęsti kiek norėdami - sukdami link gamtos, organinio maisto ir t.t. visada išlošite.

Farmacijos pyrago riekės

Pagal JAV leidinio “Fortune”, tarp kitko platinančio informaciją apie 500 sėkmingiausių  biznių, pateiktus duomenis, į sąrašo viršų 2002-siais pakilo 10 sėkmingiausių biznių (šį sąrašą radau JAV nevyriausybinės holistinės pakraipos organizacijos Advanced Scientific Health (ASH):

    * Cardinal Health (healthcare) $47.9 Billion
    * Merck (pharmaceuticals) $47.7 Billion
    * Pfizer (pharmaceuticals) $32.3 Billion
    * Glaxo Smith Kline (pharmaceuticals) $29.5 Billion
    * Bayer (pharmaceuticals) $27.1 Billion
    * United Health Group (healthcare) $23.4 Billion
    * Bristol-Myers Squibb (pharmaceuticals) $21.7 Billion
    * Pharmacia (pharmaceuticals) $19.3 Billion
    * Novartis (pharmaceuticals) $18.9 Billion
    * Amerisource Bergen (healthcare) $15.8 Billion
    * WellPoint Health Networks (healthcare) $12.4 Billion


Ar tai tik atsitiktinumas, kad sėkmingiausi (didžiausius pelnus duodantys) bizniai yra susiję su sveikatos priežiūra?

O gal tai tik JAV ypatumai?

Sakau atvirai: aš nežinau. Bet tikrai nemanau, kad tai būtų atsitiktinumas vakarietiško tipo pasaulyje. Taip jau nutiko, kad virš 100 metų progreso šaltinis praktiškai visose įsivaizduojamose srityse yra JAV. Ar kas nors pasikeis ir, jei taip, kada - neaišku.

Bet kol kas visur vyrauja ir yra valstybių remiama ortodoksinė (sintetiniais medikamentais, chirurgija ir deginimu pagrįsta) medicina.

Deja, bet šita tvarka taip pat liečia ir Išsėtinę Sklerozę bei visas kitus (apie 100) autoimuninius susirgimus.

Ar tai gerai, ar blogai? Be abejo, požiūrių ir nuomonių gali būti (ir yra) daugybė. Bet aš žiūriu į reikalą paprastai - pagal rezultatą.

Išsėtine Skleroze ir visomis kitomis įsivaizduojamomis ligomis pasaulyje serga milijonai (gal dešimtys milijonų) žmonių. Visos tos ligos oficialiai ir legaliai padaromos chroniškomis ir reikalaujančiomis reguliaraus „gydymo“ baisiai brangiais medikamentais. Visus ritualus atliekantys medikai už savo paslaugas gauna puikius atlyginimus.

Ir ką? Ogi nieko. Visa sistema - viso pasaulio mokslininkai, medikai ir medikamentų gamintojai nesugeba (ar nepageidauja) pagydyti nei vieno tokio lėtinio sergančiojo.

    Ar yra to priežastis?

    Taip - yra — labai skanus pyragas!
Rimčiausios medicinos klaidos

    * Taip - tai ne patys naujausi duomenys!
    * Taip - ši informacija mus pasiekė iš JAV!

Tai gal ši informacija neaktuali Lietuvoje? Oi aktuali. Ji liečia visus gyvus - nuo gimstančių iki mirštančių.

Galite paklausti: Kodėl?

Atsakymas stebėtinai paprastas - šiuolaikinė oficiali (ortodoksinė - sintetiniais medikamentais pagrįsta) medicina unifikuota (suvienodinta) praktiškai visame pasaulyje. Pavyzdys, kuriuo seka visi - JAV medicininė sistema, kuri [deja] yra absoliučiai priklausoma nuo farmacinės pramonės - didžiulio sintetinius medikamentus gaminančio biznio.

Žiūrim ką turim:

1993-2003: JAV medicininės klaidos pasiglemžė apie 7.8 milijonų gyvybių…

Arba: šiuolaikinė oficiali medicina per 10 metų nužudė daugiau JAV piliečių, negu visi karai kartu

JAV valstybinio Mitybos Instituto (Nutrition Institute of America (NIA)), 2003 m. pranešime “Mirtis dėl medicinos” (Death By Medicine) taip ir rašoma: “Mūsų vertinimu per 10 metų įvyko 7,8 milijonai iatrogeninių (dėl medikų kaltės) mirčių - daugiau nei per visus karus per ištisą JAV istoriją…”. Pranešime panaudota informacija iš 94-ių JAV ligoninių bei šimtų medicinos žurnalų straipsnių. Rezultatas - per metus dėl medikų klaidų ligoninėse miršta virš 780 tūkstančių žmonių - šis skaičius vis auga.

    Darosi akivaizdu, jog JAV sveikatos apsaugos sistema yra didžiausias mirties sukėlėjas

    Bet ar tas pat negalioja kitoms šalims?


Šio pranešimo atsiradimą paskatino faktas, jog, nežiūrint į tai, jog JAV sveikatos apsaugos sistema kasmet nužudo šimtus tūkstančių šios šalies piliečių, vyriausybinės reguliavimo institucijos stengiasi uždrausti ar bent apriboti vitaminų bei vaistažolių, nenužudžiusių nieko, vartojimą.

Pagrindinis JAV (kaip ir bet kurios kitos šalies) sveikatos apsaugos sistemos tikslas - pagerinti visų šalies gyventojų ir palengvinti visų  sergančiųjų gyvenimą. Pranešimo pagrindinis tikslas - priminti visišką šios sistemos žlugimą šioje taip svarbioje mums visiems srityje.

Medicina ir Pasteras

Pagrindinį visos šiuolaikinės oficialios (sintetiniais medikamentais pagrįstos) medicinos pagrindą sudaro Pastero (Louis Pasteur) 1860-siais sukurta teorija, teigianti, kad “visos ligos yra sukeltos mikroorganizmų (mikrobų, anglų k. - germs)”. Ši beveik 150 metų amžiaus teorija ir XXI amžiuje tebėra visos Vakarietiško tipo medicinos sistemos kovos su visomis ligomis pagrindas.

Bet sparčiai augančios visame pasaulyje medikamentams atsparių infekcinių ligų bei vėžio, širdies ligų, diabeto (cukraligės) ir visų kitų chroniškų susirgimų epidemijos verčia susimąstyti, ar ši Pastero teorija yra tokia jau teisinga.

Kai kurios esminės oficialios medicinos klaidos atskleidžiamos straipsno dalyje "Rimčiausios medicinos klaidos".

Bet ką gi teigia Pastero teorija (tarp kitko, Pasteras nebuvo nei medikas, nei biologas - jis buvo chemikas, labai norintis ‘prastumti’ savo “kūrinį”):

    * mikroorganizmai sukelia visas ligas
    * mikroorganizmai užplūsta kūną iš išorės - kartu su oru, maistu, vandeniu…
    * kraujas yra sterilus ir gali būti užkrėstas vien iš išorės patekusiais mikroorganizmais
    * mikroorganizmai yra monomorfiniai - visi turi specifinę formą, skiriančią juos nuo visų kitų…
    * specifiniai susirgimai yra sukeliami specifinių mikroorganizmų
    * mikroorganizmai tegali būti sunaikinti vien farmaciniais medikamentais

Laikui bėgant, pasirodė Pastero teorijos patobulinimų bei patikslinimų. Po 1870-jų šią teoriją patobulino vokiečių medikas ir tyrinėtojas, Nobelio premijos laureatas, Robertas Kochas.

Jo suformuluoti Pastero teorijos patobulinimai pasaulyje yra žinomi kaip Kocho postulatai. Postulatai toliau aiškina mikroorganizmų kaip visų ligų sukėlėjų poveikio mechanizmus, sąlygas ir t.t.

Gan išsamiai originalūs Kocho postulatai ir jų šiuolaikinis variantas (sukurtas, ko gero, oficialios medicinos - farmacinės pramonės konglomerato) aprašomi straipsnyje, kuriame nagrinėjamos alternatyvios (skirtingos negu oficiali) tuberkuliozės kilmės ir vystymosi aplinkybės - labai įdomus straipsnis.

Originalūs Kocho postulatai ir “incognito” pakeitimai pateikiami aukščiau cituojamame straipsnyje. Kocho postulatų pagrindinės idėjos:

    * specifinis mikroorganizmas sukelia specifinį susirgimą
    * mikroorganizmas gali būti rastas pas visus susirgusius duota liga žmones, bet ne pas sveikus
    * visi susidūrę su duotu mikroorganizmu žmonės suserga duota liga

Tačiau jau Kochas pats turėjo atsisakyti dalies vieno postulato, kai išaiškėjo, jog sveiki žmonės gali pernešti tam tikras ligas sukeliančius mikroorganizmus, patys neužsikrėsdami.

Jis taip pat turėjo peržiūrėti kitą postulatą, kai tyrimai patvirtino, kad kai kurie žmonės nesuserga, netgi atakuojami labai pavojingų mikroorganizmų.
 

    Kai kurie Mikroorganizmų teorijos “įrodymai” pasirodė turintys rimtų defektų jau XIX amžiaus pabaigoje
    Tai yra rimtas kaltinimas medikamentais pagrįstai medicinai, neatsiejamai susietai su Pastero mikroorganizmų teorija

Nežiūrint to, kad daug didžių mokslo vyrų nesutiko su Pastero mikroorganizmų teorija, ji pasirodė labai patraukli daugumai žmonių, besidominčių biznio bei masių valdymo reikalais. Tai buvo žmonės, kurių visai nedomino kitų gerbūvis anei sveikata. Tarp kitko, netgi Pasteras prieš mirtį suprato savo klaidas. Bet jo darbas jau buvo padarytas - dabar jau kiti naudojo jo teoriją, jo vardą, jo autoritetą (kurį patys sukūrė)…

Taigi, nežiūrint į visus pastebėtus netikslumus, Mikroorganizmų teorija pasirodė labai masinanti naujoms besiformuojančioms medicinos struktūroms. Ši nauja teorija apie mikroorganizmus, puolančius iš išorės (kai žmonės tampa bejėgiai) įgaliojo  medicininį - farmacinį konglomeratą kaip žmonių ir kitų gyvūnų sveikatos saugotojus.

Žmonės tapo priklausomi nuo naujai atsiradusios medicinos - farmacijos pramonės kaip praktiškai vienintelio sveikatos informacijos ir apsaugos nuo ligų šaltinio.
 

    Užgimė moderni (nūnai oficiali) sintetiniais medikamentais pagrįsta medicina

    Visi šiuolaikiniai medikamentai - nuodai, kurių vienintelis tikslas - sunaikinti blogietį. O ligonis?


Straipsnis, kuriuo remdamasis pateikiau jums informaciją apie vadinamos oficialios Sveikatos apsaugos sistemos atsiradimo pagrindus, radau puikiame tinklapyje NaturalNews.

* * *

Taigi - ši informacija nei labai nauja, nei labai slapta.

Galite pasidomėti: “Tai kokia ji yra, kad niekas apie tai nekalba?”

Regis, vienas iš geriausiai aprašančių šią informaciją žodžių - nepatogi.

Juk VISA oficiali Sveikatos apsaugos sistema tvirtai stovi ant Pastero sukurtos Mikroorganizmų teorijos. Taigi ta pati sistema ir stengiasi laikyti šiuos paprastus dalykus užmarštyje - kad kiltų kuo mažiau klausimų ir abejonių.

Netgi man po Išsėtinės Sklerozės diagnozės medikai bandė paaiškinti, kad šį susirgimą greičiausiai sukėlė kažkoks? blogas virusas, kurio niekas niekada nematė. Taip, tai įvyko XX amžiaus pabaigoje, kai žmonės galvoja apie keliones į kitas planetas ir gali pažvelgti į smegenų vidų…

Taipogi regis nebuvo nei vieno didelio ilgalaikio nepriklausomo tyrimo, kurio metu būtų nustatyta, jog vakcinos pagerina sveikatą ar sustiprina organizmą. Anaiptol - vis labiau plečiasi abejonės dėl vakcinų pozityvaus poveikio. Tarp kitko, vakcinavimas, tai yra svetimų audinių (dažnai gyvų gyvulinės kilmės) ir sunkiųjų metalų (gyvsidabrio, aliuminio) įvedimas tiesiogiai į kraują, aplenkiant visas organizmo apsaugos sistemas, dažnai visiškai neteisingai vadinamas skiepijimu arba imunizavimu .

Norintys gauti daugiau informacijos gali paskaityti Interviu su buvusiu vakcinų kūrėju.
 

IS ir pasakos


Visi gerai žinome didžiulę pasakų reikšmę ugdymo bei švietimo srityse.

Jau buvau bepamirštąs pasakų jėgą - per daug metų prabėgo, vaikai dideli… Bet visai neseniai į mūsų namus atkeliavo naujas visiems žinomos pasakos apie Pelenę variantas - JAV gamybos meninis filmas “Happily ever after”. Galiu pasirodyti sentimentalus, bet man ši pasaka paliko didžiulę įtaką. Tiesą sakant, esu nuomonės, kad ši istorija gali išmokyti daugiau gyvenimo mokslo, nei ilgi metai mokyklose.

Dabar galite paklausti: “O ką bendro turi pasakos, Pelenė ir Išsėtinė Sklerozė”? Geras klausimas. Atsakau:

Esu nuomonės, kad kiekvienas rimtai susirgęs (nebūtinai vien Išsėtine Skleroze), patampa Pelene. Na, ne tiesiogine, bet analogiška prasme:

    * pikta pamotė - medicinos ir farmacinė pramonė
    * nesibaigiantys ir sunkiai padaromi darbai - pastovus (ir beprasmis) baisių ir brangių medikamentų vartojimas
    * geroji krikštamotė - jos dažniausiai būna tik pasakose
    * laiminga pabaiga - deja, dažniausiai jos nėra

Tai, deja - realybė. Praktiškai visi sergantieji su tuo susiduria ir patiria tą baisią negalią, kai nesvarbu ką bedarytų, sveikata vis blogėja.

Galite paklausti kitą klausimą: “Ar įmanoma ką nors padaryti, kad pagerinti sergančiojo gyvenimą”? Mano atsakymas:

Tai priklauso tik nuo sergančiojo ir jo artimųjų. Jei sėdėsite rankas sudėję ir verkšlensite “Kur ta geroji fėja”?, taip ir liks. Bet jei pradėsite galvoti, mokytis, tapsite drąsūs, kantrūs… - būtinai sulauksite gerų rezultatų.

Dabar labai lengvai įsivaizduoju daugelio skaitytojų sumišimą ar net "šventą" pyktį - “Kaip tai gali būti - juk visi aplinkui (medikai, mokslininkai…) šneka, kad Išsėtinė Sklerozė - nepagydoma!

Nurimkite. Aš jums nieko neparduodu, tiktai sakau - mano IS buvo diagnozuota 1996 metais. Vienintelis dalykas, kurį turėjau tada - didžiulį norą kaip nors išropoti iš tos baisios duobės, į kurią kritau. Man pasisekė - 1997 metais sustabdžiau savo Išsėtinės Sklerozės progresavimą. Aš pats - be medikų pagalbos, be jokių sintetinių medikamentų! Mano sveikata anaiptol neblogėja. Atvirkščiai.

Taigi - viskas jūsų rankose - galite gauti tiek, kiek išdrįsite paimti. Tarp kitko, aš neesu pasiruošęs būti krikštatėviu, bet, jei tai padėtų, sutikčiau pabūti vedliu ar labiau patyrusiu bendražygiu.

 
Mokykimės ir būkime sveiki!
Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanitus/turinys/apie_viska/Nugalek_issetine_skleroze

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
27.10.2019 laikas 18:02 Receptai – Patiekalai Vyniotinis Su Aguonomis: Gaminimo Receptas

Tokie vyniotiniai išeina be galo skanūs. Jie švelnūs, su skaniu įdaru ir labai gražia glazūros plutele. Šie vyniotiniai -tikra šventinio stalo puošmena ir puikus desertas. Mes naudosime aguonų įdarą.

Skaityti daugiau

18.06.2019 laikas 10:34 Receptai – Patiekalai Bulvių kroketai su varške ir sūriu
Aliejuje kepti bulvių kukuliukai. Skanaus!

Skaityti daugiau

15.09.2019 laikas 19:41 Receptai – Patiekalai Pyragėlių su kopūstais receptas be kiaušinių
Pasigaminkite namuose skanius pyragėlius su kopūstais. Receptas be kiaušinių!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau