Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2016 » Vasario » 5

JAV mokslininkai skelbia Marse aptikę gyvybės pėdsakų

JAV Arizonos universiteto mokslininkai paskelbė aptikę įrodymų, kad anksčiau Marse egzistavo gyvybė. Tokią išvadą jie priėjo tyrinėdami NASA marsaeigio „Spirit“ duomenis.

Ištyrę retus mineralus Žemėje, dr. Stevenas Ruffas ir dr. Jackas Farmeris nustatė, kad neįprastas nuosėdas Marso paviršiuje galėjo sukurti mikrobai. Jei ši teorija pasitvirtins, tai bus vienas reikšmingiausių mokslinių atradimų žmonijos istorijoje.

Marsaeigis „Spirit“ dar 2009 metais Gusevo krateryje aptiko neįprastas opalinio silicio nuosėdas. Tyrinėdami šiuos mineralus mokslininkai pastebėjo, kad jie buvo padengti mažyčiais žiedinio kopūsto formos išsikišimais, tačiau iš kur ir kodėl jie atsirado, buvo neaišku.

Gusevo krateris yra teritorijoje, kur, astrogeologų manymu, kadaise buvo gausu šiltų srovių ir geizerių. Tačiau dabar, kaip ir kitose Marso vietose, šis krateris yra sausas, šaltas ir nykus.

S.Ruffas nuvyko į Atakamos dykumą Čilėje – vietovę, kuri yra tokia sausa ir be gyvybės, kad daug mokslininkų sąlygas joje lygina su Marsu.

Mokslininkas visą dėmesį sutelkė į El Tatiją – geizerių lauką šioje dykumoje. Jis nustebo pastebėjęs panašius darinius į tuos, kurie aptikti Marse, su tokiais pačiais žiedinio kopūsto formos išsikišimais.

Panašių struktūrų taip pat buvo aptikta JAV Jeloustouno nacionaliniame parke ir Taupo regione Naujoje Zelandijoje. Šiose vietovėse taip pat buvo atrasta mažyčių fosilijų, turinčių visus svarbiausius kadaise egzistavusios mikrobiologinės gyvybės požymius.

Neįprastas opalinio silicio nuosėdas galėjo suformuoti mikrobai. Mokslininkai priėjo išvadą, kad, jei neįprastas nuosėdas Žemėje sudarė mikrobai, tai ir Marse jos galėjo susiformuoti panašiu būdu.

Kiti mokslininkai šampano daryti neskuba – jie pastebi, kad panašumai Marse ir Žemėje kartais būna apgaulingi.

S.Ruffas ir J.Farmeris pritaria – norint įrodyti jų teiginius, reikės atlikti daugiau tyrimų. Būtent tai jie ir siūlo daryti: atidžiau patyrinėti neįprastus darinius Marso robotais.

NASA anksčiau buvo paskelbusi, kad Marso paviršiuje aptiko skysto vandens.

Parengta pagal Independent.co.uk ir Smithsonianmag.com inf.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
12.07.2019 laikas 18:36 Receptai – Patiekalai Skanus ir purus omletas “su paslaptim”
Bandžiau gaminti pagal įvairiausius receptus – kartais rezultatas džiugindavo, kartais nelabai. Ir štai pagaliau aš sugalvojau savo puikaus, puraus omleto receptą! Išeina tiesiog burnoj tirpstantis, nessmenga aušdamas, nebėga, sk...

Skaityti daugiau

06.11.2017 laikas 13:59 Receptai – Patiekalai Anyžių sėklų nuoviras gydo užkimimą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: užkimimas. Ingredientai: anyžiaus sėklos, vanduo, medus, konjakas

Skaityti daugiau

25.09.2019 laikas 13:11 Receptai – Patiekalai Trapios tešlos pyragėliai „Empanada“ su grybais
Skanūs su grybais pyragėliai, kurie nustebins, bet kokio skonio mylėtojus. Tai trapios tešlos pyragėliai „Empanada“ su grybais. Kaip pasigaminti žiūrėkite vaizdo įrašą. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.03.2024 laikas 08:48 Kaip pagaląsti tarką: ji bus kaip nauja

Tačiau laikui bėgant tarka pradeda blogiau tarkuoti, jos ašmenys nusitrina. Tačiau neskubėkite tarkos išmesti. Iš tikrųjų virtuvės įrankius galite galąsti patys. Šiam tikslui pravers priemonės, kurias turi kiekviena namų šeimininkė.

...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:29 Senovės ateiviai: žmonių ir "dievų" maišymas

Visuose pasaulio religiniuose tekstuose randame keletą bendrų dalykų, susijusių su senovės būtybių iš dangaus apsilankymais. Graikų ir romėnų imperijų mitologijoje skaitome apie titanus, milžinus, kurie buvo "dievų" ir jų žmogiškų žmonų ...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:19 100 dienų po vandeniu mokslininką atjaunino 20 metų

Į pensiją išėjęs karinio jūrų laivyno naras Džozefas Dituri pateko į laikraščių antraštes, kai 2023 m. kovo 1 d. ėmėsi novatoriško eksperimento. Dituri apskaičiavo, kad 100 dienų, praleistų Atlanto vandenyne maždaug 9 metrų gylyje po vandeniu, gal...

Skaityti daugiau