- 19.12.2016
- 0.0 Reitingas
- 7148 Peržiūros
- Komentarai
Mūsų sveikata tiesiogiai susijusi su vandeniu kurį mes geriame. Tačiau, ne visi gali pasigirti, kad čiaupo teka švarus vanduo.
Iš čiaupo tekantis vanduo turi daug chloro. Jį dažnai chlorina, naudojant toksiškas dujas, jos plačiai naudojamos dezinfekavimui.
Kad vanduo būtų tinkamas naudojimui, turi būti nedaugiau kaip 4 mg chloro litrui vandens. Deja, taip būna ne visada, chloro kiekis dažnai būna didesnis nei norma. Chloras gali būti pavojingas mūsų organizmui.
Chloruoto vandens naudojimas didina šlapimo pūslės vėžio riziką, didina cholesterolio kiekį kraujyje, sukelia alergiją ir astmą. Jis taip pat gali pakenkti odai, akims ir kvėpavimo takams.
Kaip pašalinti chlorą?
1) Vienas iš paprasčiausių vandens valymo metodų yra įlašinti kelis lašus citrinos sulčių į puodelį, kiekvieną kartą, kai geriate vandenį, nes vitaminas C gali išvalyti vandenį.
Be to, galite naudoti vitamino C tabletes. Rekomenduojamas santykis paprastai yra miligramas vitamino C su litru vandens, bet jei norite, galite įdėti šiek tiek daugiau vitamino C, priklausomai nuo chloro kiekio vandenyje.
2) Kai kuriuose miesteliuose ir kaimuose, šiandiena yra išgryninamas vanduo su kadagio šakomis, gluosnių žieve, svogūno odele ir laukinių vyšnių lapais. Tik šiuo atveju iš čiaupo valymas užtrunka ne mažiau kaip 12 valandų.
3) Jūs galite valyti actu, jodu, vynu. Vienam litrui vandens reikės 1 šaukštelis acto, 3 lašų 5% jodo, arba 300 gramų jauno balto vyno. Visus šiuos "priedus" dedame į vandenį nuo 2-6 valandų. Trūkumas yra tas, kad chloras ir kai kurie mikrobai vandenyje vis dar liks.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau