Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Birželio » 15

Kaip kinai sulaukia 100 metų?

Teigiama, jog sulaukti 100 metų - nėra stebuklas. Tiesiog reikia išlikti ramiam, miegoti ir valgyti daržovių, tai ir yra amžinos jaunystės paslaptis.

Sulaukti 100 metų galima, jei reguliariai valgysite ryžių košės, gersite šaltinio vandens ir laikysitės visų sveikatai naudingų įpročių. Taip mano Kinijos gyvenvietės Bamo gyventojai, kuriame pagal statistiką žmonės gyvena ilgiausiai pasaulyje. Praėjusiais metais Bamo apylinkę aplankė daugiau nei pusė milijono turistų, o 25 tūkstančiai senolių šiame valsčiuje nusipirko namelius ir apsigyveno, trokšdami sulaukti 100 ir daugiau metų. Šiuo metu Bame gyvena 82 vyresni nei 100 metų žmonės, t.y. iš 100 tūkstančių žmonių 36 yra šimtamečiai, tai 5 kartus daugiau nei bet kurioje kitoje pasaulio vietoje. Bamoje galima pamatyti namus su užrašu: „Čia gyvena šimtametis" ir plakatus su senutėmis, kuriuose reklamuojamas „gyvasis vanduo". Beje, 1 litras „gyvojo vandens" kainuoja daugiau nei dėžė įprastinio vandens.

Turistus kviečia užeiti į pagrindinio Bamo ilgaamžio, 113 metų sulaukusio Chuano Puasono namus, pinigų įdeda ir į raudonąjį voką ir padovanoja senoliui, tuomet šis pakviečia turistus nusifotografuoti kartu.

„Jei mirei nesulaukęs 100 metų, esi kvailys!"

Chuanas Puasinas paaiškina kodėl jam pavyko sulaukti 100 metų. Pasak senolio, 100 metų sulaukti jam padėjo... skurdas. Jis mėsos valgė tik per dideles šventes, o maitinosi pupelėmis ir ryžiais su aliejumi. Patiekalų nesūdė, nes druska buvo brangi, o kas yra cukrus, net nežinojo. Iki 90 metų senolis kasdien triūsė lauke. Čia darbas - labai svarbus, nes nuo tinginystės žmogus gali mirti.

Kaip kinai sulaukia 100 metų? Ryte senolis visada išgeria puodelį karšto vandens ir apsipila lediniu vandeniu. Miega ilgaamžis būtinai 8 valandas per parą, dar geriau - 10 valandų. Senolio teigimu, sveikatai svarbiausia ramybė. Ilgaamžio giminėje neįprasta bartis. Pagal senovines tradicijas, jei kaimynai 9 kartus girdėdavo šeimyninius barnius, jie turėdavo teisę besibarančią šeimą išskirti.

Ilgaamžio teigimu, juo rūpinosi vaikai ir anūkai, o artimųjų meilė yra svarbiausia kas prailgina gyvenimą. Ilgaamžio šeimoje iki šiol teigiama, jog „nesulaukę 100 metų miršta tik kvailiai". Pokalbio metu senoliui artimieji atneša kibirą su žarijomis, kad šis galėtų sušilti kojas, pateikia įvairių arbatų ir kitaip rodo pagarbą.

Chuan Puasinas svečiams pasiūlo pasivaišinti vietiniu valgiu. Maistas Bame troškinamas garuose; valgiaraštyje nėra nieko kepto. Bamo gyventojai mėgsta valgyti moliūgų, bambukų ūglių, bulvių, kukurūzų patiekalus. Populiari ir „šimtamečių sriuba" - tai trintų kanapių sėklų sriuba. Kadangi vietiniai žmonės dažniausiai valgo augalinį maistą, bet nevalgo riebaus maisto, jie ypač retai serga širdies ir kraujotakos sistemos ligomis.

Negalima kamuoti savo širdies

Šimtametis Chuanas stiprių gėrimų nevartoja, tačiau absoliutus blaivininkas nėra. Turistams pasiūlomas „gyvybės vanduo" iš kalnų šaltinių. Manoma, jog šis vanduo yra naudingas todėl, kad jį filtruoja gamtiniai filtrai, o juose gausu mineralinių medžiagų: kalcio, magnio ir molibdeno. Kalnų šaltinių vanduo - skanus. Pasak mokslininkų, sveikatai naudingas yra ir Bamo oras, kurio 1 cm3 jonų yra apie 30 tūkstančių, o kitose vietose tik nuo 1 iki 2 tūkstančių.

Šimtai žmonių kasdien eina prie Bamo urvų akmenų ir ten medituoja. Manoma, kad nuo urvų akmenų sklindančios geomagnetinės bangos taip pat stiprina širdies ir kraujotakos bei centrinės nervų sistemos veiklą. Daugelis žmonių prie uolų snaudžia, mankštinasi ar puola į transą.

• Bamo šimtamečiai pasakoja, jog jie visą gyvenimą keliasi saulei patekant, lipa į kalnus šaltinio vandens, todėl ir gyvena ilgai. Bamo senukai yra labai aktyvūs. Kai kurie šimtamečiai kasdien nueina 7-10 kilometrų, tvarkosi namuose ir patys ruošia valgį -gana dažnai ne tik ryžius, bet ir kukurūzus. Šimtamečiai teigia, jog vienodai žalinga persivalgyti ir badauti.

• Jei žmogus tinginiauja, tai jo organizmo veikla sutrinka, jam nuobodu, todėl jis ir nusilpsta.

• Teigiama, jog 100 metų gali sulaukti tik geros nuotaikos optimistas Bamo žmonės nesupranta, kaip, pavyzdžiui, galima nervintis dėl prasto oro, nes juk lytoj oras pagerės. Nereikia kamuoti savo širdies.

• Bamo gyventojai viename name gyvena gausiomis šeimomis, padeda vieni kitiems darbais ir patarimais bei tikisi sulaukti 150 metų.

„Tereikia miegoti ir valgyti daržovių!"

Pasak Bamo gyventojų, jų ilgaamžiškumo fenomenas - ramybė. Bamo žmonės gyvena ilgai, nes nejaučia pavydo nei kaimynams, nei varžovams. Jiems nėra svarbu, kieno gražesnis namas ar automobilis. Šiuos žmones pietums patenkina dubenėlis ryžių bei vaikų ir anūkų pagarba. Bamo gyventojų sveikatai įtakos turi vanduo ir oras.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
07.09.2019 laikas 21:45 Receptai – Patiekalai Paprastas varškės pyragas per 30 minučių. Šis pyragas bus jūsų mėgstamiausias!
Nuo jo sunku atsitraukti. Jį galima pagaminti, jei į svečius pas jus užgriuvo visiškai netikėtai. Jam jūs sugaišite daugiausia 30 minučių.

Skaityti daugiau

14.07.2019 laikas 07:20 Receptai – Patiekalai Virti varškėtukai “tinginukai”

Gaminame namuose skanius varškėčius. Virti varškėtukai. Varškėtukai, tinginukai patiekiami su mėgstama uogiene arba sviesto - grietinės padažu. Jeigu nesugalvojate, ką valgyti, tai puiki įdėja pasigaminti patiekalą iš varškės. ...

Skaityti daugiau

08.11.2017 laikas 14:26 Receptai – Patiekalai Skatinanti prakaitavimą arbata (ramunėlės, juoduogio šeivamedis)

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: karščiavimas, prakaitavimas. Ingredientai: ramunėlės žiedai, juoduogio šeivamedžio žiedai.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau