Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2016 » Gruodžio » 20

Kaip tirpinsim akmenis?

Kiekvienas kas dešimtas iš mūsų nešiojame su savimi akmenis. Visokio dydžio, stambius ir smulkius. Kur juos nešiojame? Šlapimo sistemoje, tulžies pūslėje, inkstuose...  Akmenys susidaro jose tada, kai pažeidžiama organizme pH terpių pusiausvyra ir kūno skysčiuose esančios druskų dalelės praranda elektrinį krūvį. Štai tuomet ir sulimpa tos dalelės į didesnius darinius, kuriuos ir vadiname akmenimis. Sulips šarminėje terpėje – turėsime šarminius akmenis, sulips rūgštinėje – turėsime rūgštinius. Jei moksliškiau, tai juos vadina, priklausomai nuo rūgštynių, šlapimo, fosforo,  rūgščių druskų, iš kurių jie sudaryti, oksalatiniais, uratiniais, fosfatiniais, karbonatiniais arba mišriais.

Kaip tirpinsim akmenis?

Medicina jau seniai ieško būdų kaip atsikratyti šių akmenų konservatyviais būdais, tačiau realiai šimtaprocentiniai padeda ji tik chirurgo skalpeliu. Ar tik vienas šis būdas tegali būti toks efektyvus?

Logiškai sekant aukščiau pateiktais teiginiais, juos ištirpinti galima atstačius organizmo medžiagų apykaitoje terpių pH svyravimą ir elektrinius krūvius. Taip, tačiau šis metodas tinka tada, kai akmenys yra nedideli, nesudaro didelio diskomforto ir turima laiko bei užsispyrimo, atskiesto su kantrybe. O jei akmuo didelis, ir dar taip vadinamas „koralinis“? Tuomet galima užsinarkozinus sąmonę  gultis po peiliu kuriam nors baltachalačiui. Arba skaldyti juos ultragarsu (litotripsija), tačiau šio metodo nemėgsta ne tik patys pacientai, bet ir gydytojai, be to didesnius akmenukus šiuo metodu nesuskaldysi - galima bandyt, bet plaukai atšoks nuo galvos. Dar galima  bandyti juos ištirpinti  liaudiškais metodais – žolėmis. Jų mišinių prikurta šiam reikalui įvairių. Sėkmingiausiai sako tirpina žolė Aervae lanatae (pol-pal). Tačiau sėkmė tirpinant žolėmis irgi ne visada yra šimtaprocentinė.

Kur klaida, kad tirpinimo metodai veikia ne visu šimtu procentų? Pagrindinis cheminis elementas, kuris gali tirpinti visus kitus elementus, yra kalis. Žvelkite į metalų aktyvumo lentelę, kurios priekyje – kalis:

Kaip tirpinsim akmenis? Idėja yra gera – kalis, esantis žolėse, pats aktyviausias metalas, turi iš akmenų išstumti kalcį ir kitus metalus, tai yra versti jų druskas kalio druskomis, kurios yra jau tirpios ir gali pasišalinti su šlapimu. Tačiau realybėje veiksmas ne visada vyksta norima linkme. Kodėl? Todėl, kad visų pirma kalio druska žolinėje arbatoje turi būti jonizuotoje formoje, nes tik kalio jonas išstumia kitus metalus iš jų druskų. Tačiau, kad šis tirpinimo procesas vyktų, būtina viena sąlyga – reikalinga pakankama kalio koncentracija kraujyje. Kalis greitai pakliūna į kraują, tačiau lygiai taip pat greitai yra inkstų pašalinamas iš kraujo – maždaug per 40 minučių. Todėl geriant liaudiškus žolių mišinius kaip rekomenduoja – tris kart per dieną, jų aktyvioji medžiaga kalio druskos yra labai greitai pašalinamos ir nespėja tirpinti kitų metalų druskų akmenyse.

Norint apsitirpinti savyje nepageidaujamus klodus, nebūtina ieškoti kažkokių ypatingų žolių ar užsieninių preparatų iš jų. Pakanka nusipirkti vaistinėje 8 tabletes panangino (tabletėje kalis–40mg+magnis).

Geriate kas 1,5 valandos po vieną panangino tabletę ir tirps ne tik akmenys, bet ir smėlis, druskos sąnariuose bei kitose vietose, kuriose jų susikaupimas visai nepageidaujamas. Procedūra atliekama dienos metu (kad būtų ir mechaninis poveikis – kratymas, ir mažesnė druskų koncentracija kraujyje, šlapime – naktį ji padidėja). Procesas vyks kur kas sėkmingiau, jei papildomai su kalio preparatu bus geriama dar ir druskos rūgšties (1% procento stiprumo po vieną arbatinį šaukštelį su kiekviena panangino tablete)

Dažniausiai užtenka 8 tablečių procedūros, tačiau galima kartoti ją iki trijų kartų, tai yra pagerti pananginą tris paras iš eilės.

Ilgiau gerti  negalima, nes panangine esantis kalis išves iš organizmo ir reikalingas druskas!

Tikslinga tabletes ištirpinti nedideliame kiekyje vandens ir išgerti tą tirpalą per šiaudelį (kad nepažeisti kaliu ir druskos rūgštimi dantų emalio), po gėrimo praskalauti burną vandeniu.

Kad tirptų akmenys ir druskos, reikia  organizmui duoti kas 1,5 valandos 40 mg kalio. Ir visai nesvarbu iš kokio šaltinio – tabletės, žolių ar daržovių sulčių mišinio.

100g petražolių savyje turi 1000mg kalio, bulvės – 550mg, žali kopūstai – 490mg, burokėliai – 336mg, morkos – 282mg.

Kodėl susidaro akmenys? Kai medžiagų apykaita išsiderina ir organizmas šalina iš savęs per daug kalį, štai tuomet ir prasideda problemos. Kada kalis imamas šalinti, o tiksliau – kada jis nebeužsilaiko organizme? Tada, kai jo nebesugeba išlaikyti ląstelė, o jos šis gebėjimas priklauso nuo citoplazmos baltyminės matricos, kuri struktūrizuoja ląstelės vandenį, o šis pritraukia ir išlaiko prie savęs kalį. Tačiau, kad kalis pakliūtų į ląstelę, jis turi būti joninėje formoje, tai yra gautas iš maisto kalis, skrandyje druskos rūgšties poveikyje turi būti gerai jonizuotas. Ir vėl visi keliai veda į Romą – druskos rūgšties išsiskyrimą skrandyje.

Kaip jau suprato logiškieji,  organizmo valymas galimas tik su druskos rūgšties pagalba skrandyje – ji gamina pagrindinį valytoją – kalio joną. Akmenys inkstuose, tulžies pūslėje, druskos sąnariuose, podagra, nuosėdos ant kraujagyslių sienelių ir t.t. viskas tvarkoma kalio jono pagalba.

Kai vyksta teisingai druskos rūgšties gamyba skrandyje ir maiste yra pakankama kalio, tuomet joks kietas vanduo nebaisus. Todėl kur kas svarbiau susitvarkyti druskos rūgšties gamybą skrandyje, negu ieškoti atbulinio osmoso filtro vandens valymui.

Labai svarbu organizmui duoti pilnavertes aminorūgštis, kad ląstelėje būtų statoma teisinga matrica, nuo kurios ir prasideda kalio reikalai.

P.S. Tie, kurie turi įsigiję elektrolizerį, arba kitaip vadinant, vandens jonizatorių, gali jį panaudoti dar efektyvesniam nepageidaujamų organizme sanklodų tirpinimui. Kadangi šio proceso veiklioji medžiaga yra kalio jonas, tuomet, kad „gyvasis“ vanduo taptų tuo universaliu tirpikliu, reikia  elektrolizerį užpildyti ne vandeniu iš krano, o užpildyti jį tirpalu, kuris gaminamas taip: distiliuotame vandenyje (arba vandenyje iš atbulinio osmoso filtro be mineralizatoriaus) ištirpinamas 1ml 10% kalio chlorido koncentrato. „Gyvajame“ (prie katodo, nerūdijančio plieno elektrodo) vandenyje po 40 minučių jonizacijos susidaro kalio jonai. Susidariusį iš tirpalo su 1ml 10% kalio chlorido koncentrato katodinį vandenį reikia išgerti per šiaudelį per 1,5 valandos, išdalinus į tris lygias porcijas, geriamas kas pusę valandos. Tokia procedūra pakartojama 6 kartus iš eilės, tai yra geriama 9 valandas. Ši procedūra netinka tiems, kurie serga hipertenzija (padidintas arterinis kraujo spaudimas), tiems, kuriems yra sutrikusi inkstų funkcija. Jei geriant jonizuotą kalio tirpalą pajuntate, kad trinka širdies darbas, procedūrą nutraukite, išgerkite gliukozės tirpalo (10 % iki 1500ml per dvi valandas) arba 500 mg kalcio gliukonato (jo reikia pasirūpinti prieš procedūrą).

Daugeliu atvejų, tame tarpe ir daugiamečių nuosėdų tirpinimui, pakanka dviejų dienų  valymo kalio jonais kurso. Tačiau, jei echoskopija patvirtina, kad akmenys dar yra, po 2-4 savaičių kursą galima pakartoti.

Vartoti daugiau kaip 8 tabletes panangino negalima, prieš jį vartojant persiskaitykite šio vaisto anotacijoje aprašytus apribojimus.

Jei kyla abejonių dėl panangino galimo neigiamo poveikio, naudokite petražoles, bus saugiau. Sergantys osteoporoze kursą gali kartoti ne anksčiau kaip po pusmečio ir geriau su petražolių arbata.
Procedūros dieną maitinatės įprastai, geriau bus, jei maisto kiekį sumažinsite ir pasirinksite lengviau virškinamą.

Dar vienas svarbus momentas: tiek aterosklerozės, tiek tulžies akmenligės atveju kalio jonai gali padėti tik tuo atveju, jei akmenys ar nuosėdos ant kraujagyslių sienelių yra sudarytos iš kalcio junginių. Riebalinių plokštelių ar akmenų kalio jonais šalinti yra neefektyvu.
 

Kalio kiekis kai kuriuose produktuose
(mg 100 g gryno produkto)


Arbata 2480
Kakava 1689
Kavos pupelės 1600
Pupelės 1100
Petražolės 1000
Razinos 860
Špinatai  774
Žirniai  731
Graikiniai riešutai 664
Bulvės 570
Baravykai 468
Raudonviršiai  443
Medus  386
Grikiai  380
Briuselio kopūstai  375
Kaliaropės 370
Persikai  363
Avižos  362
Duona  208
Kruopos miežinės  205
Moliūgai 204   
Morkos  200
Apelsinai 197
Kopūstai 185  
Rokforo sūris 180  
Perlinės kruopos 176  
Paprika 163   
Braškės 161
Kriaušės 155
Vynuogių sultys 150  
Karvės pienas 146
Kefyras riebus 145
Acidofilinas 145
Pasukos 144
Agurkai 141
Vištos kiaušinis 136 

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanitus/turinys/patarimai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
30.10.2017 laikas 14:54 Receptai – Patiekalai Džiovinti abrikosai gydo širdies, inkstų ligas

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos, Inkstų ligos. Ingredientai: Džiovinti abrikosai.

Skaityti daugiau

26.09.2018 laikas 13:07 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo akmenligės

Akmenligės liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo akmenligės, akmenligė, akmenligės gydymas, akmenligės recepta, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

25.07.2019 laikas 12:25 Receptai – Patiekalai Lietiniai su varške
Gaminame namuose. Lietiniai su varške. Prieš tiekiant lietinius iš abiejų pusių apkepiname aliejuje. Lietiniai su varške tiekiami su grietine, grietine ir mėgstama uogiene ar sviesto ir grietinės padažu. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau