Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Mistinės Vietovės Lietuvoje » 2015 » Lapkričio » 8

Kėdainių branduolinių galvučių surinkimo cechas, dar slaptas?

Ši informacija surinkta iš keleto šaltinių. Oficialaus patvirtinimo apie jos egzistavimą nėra. Taip pat bazė neįtraukta nė į vieną oficialų dokumentą.

250 hektarų teritorijoje buvo 477-oji mobili technikos remonto bazė ir 1014 atskirų raketų parko divizionų (karinis dalinys Nr. 54369 (kito šaltinio duomenimis – 11807).

Dalinio teritorija aptverta 3 pagrindinėmis tvoromis. Visa teritorija išraižyta siaurojo geležinkelio bėgiais,

kurie veda beveik į kiekvieną bazės statinį. Nuo bazės iki Kėdainių aerodromo nutiestas betoninis kelias.

Prie įvažiavimo į bazę buvo įrengtas masyvus KPP (rus. контрольно пропускной пункт). Visoje bazės teritorijoje sunkiasvoriam transportui pritaikyti gelžbetoniniai keliai, kurių kokybė geresnė nei dalies Kauno gatvių. Šalia kai kurių kelių yra išlikę gelžbetoniniai komunikacijų kanalai.

Susidaro įspūdis, jog apie šią vietą nutylima sąmoningai… Tačiau kodėl?

Bazėje buvo įrengti trys požeminiai angarai, vienas iš jų ypatingo saugumo – atskirame perimetre. Jis turėjo papildomą KPP ir saugomą teritoriją.

Požeminė branduolinių galvučių saugykla įrengta 70 metrų kalno gilumoje, apsaugota masyviomis gelžbetoninėmis kontrukcijomis su švino plokščių intarpais.

Transportui buvo skirtas įvažiavimas su penkiomis, maždaug 1 metro storio metalinėmis, hermetiškomis, elektra valdomomis durimis. Žmonėms patekti į vidų buvo skirtas įėjimas su dvejomis lenktomis durimis.

Pagal išlikusius gigantiškus keramikinius izoliatorių likučius, galima tik spėlioti apie bazės elektros energijos sunaudojimą. Jis išties turėjo būti įspūdingas.

Viduje yra kelios generatorinės, dvi didelės administracinės dalys. Pagrindinėje patalpoje į keturias saugyklas yra bėgiai su žiediniais kreiptuvais.

Taip pat dvi techninio aptarnavimo salės, montažo cechai.

Dėmesį traukia neįprastos patalpos su stikliniais liukais į nedidelę, maždaug 1 metro aukščio palėpę su ventiliacijos kanalais.

Pagal išlikusius gigantiškus keramikinius izoliatorių likučius, galima tik spėlioti apie bazės elektros energijos sunaudojimą. Jis išties turėjo būti įspūdingas.

Bazė turėjo labai gerai išvystytą techninį padalinį. Joje buvo įrengta keletas didelių angarų, antžeminių garažų.

Apie branduolinę tarybinę tematiką yra išleista keletas knygų su žemėlapiais ir bazių sąrašais: 2004 metų B.Čėsnos, L.Avulienės, K.Aliulio leidinys „Lietuvos branduolinė praeitis“, G.Surgailio monografija „Rusijos kariuomenės išvedimas 1990-1993″ bei dar keletas brošiūrų ir ataskaitų.

Tačiau Kėdainių bazė nėra įtraukta nė į vieną iš šių leidinių. Susidaro įspūdis, jog apie šią vietą nutylima sąmoningai. Atsakymo, kodėl taip buvo padaryta, nepateiksiu ir aš. 

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.09.2018 laikas 14:36 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai astmos gydymui

Astma liaudies medicinoje, astma, astmos gydymas, receptai astmai, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

04.12.2017 laikas 14:53 Receptai – Patiekalai Nuoviras skrandžio darbui palengvinti (šunobelės, pipirmėčiai)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Virškinimas. Ingredientai: šunobelės šaknų, pipirmėčių lapų, dilgėlių lapų, ajero šaknų, valerijono šaknų.

Skaityti daugiau

18.09.2019 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Avižiniai pyragėliai su braškėmis

Braškes supjaustykite smulkiais kubeliais, berkite ant jų tarkuotą citrinos žievelę, cukrų, kukurūzų krakmolą ir išmaišykite. Šį braškių ruošinį dėkite į kepimo skardą ant jau paruošto pagrindo. Braškes apibarstykite likusiu pa...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau