- 03.04.2017
- 0.0 Reitingas
- 2296 Peržiūros
- Komentarai
Makaronai – patiekalas, neretai sulaukiantis priekaištų dėl menkos maistinės vertės. Tačiau šįkart LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ skambėjo pagyros makaronams ir buvo išrinkta organizmui naudingiausia jų rūšis.
Makaronai ne tik yra greitai paruošiami ir gardūs. Jų sudėtyje netrūksta ir reikalingų medžiagų – skaidulų ir kalcio. „Prieš varžybas kartais valgau makaronus, nes tai yra puikus energetinis užtaisas. Renkuosi kietagrūdžius pilno grūdo makaronus. Kartais mėgstu ryžių makaronus“, – pasakojo vienas iš laidos svečių, sportininkas Žydrūnas Savickas.
Sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė ir gydytojas Alvydas Unikauskas kalbėjo ir lygino keturias makaronų rūšis: visadalius (pilno grūdo) makaronus, įprastinius makaronus iš kvietinių miltų, kukurūzų makaronus ir ryžių makaronus. Pasakojo, kaip juos reikėtų atskirti parduotuvėje.
Legendiniu Italijos patiekalu vadinami makaronai laidoje lyginti pagal kaloringumą, skaidulų kiekį, glikemijos indeksą ir kalcio kiekį. Įvertinus visas savybes, nuspręsta, kokie makaronai yra naudingiausi.
Daugiau apie šį patiekalą, kaip teisingai jį pagaminti bei kuriuo dienos metu valgyti, žiūrėkite laidoje „Klauskite daktaro“.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau