- 21.06.2017
- 0.0 Reitingas
- 2946 Peržiūros
- Komentarai
Amerikos širdies asociacijos (angl. American Hearth Association, AHA) teigimu, kokosų aliejuje gausu sočiųjų riebalų, kurie gali padidinti „blogojo“ cholesterolio lygį žmogaus organizme.
Kokosų aliejus paprastai įvardijamas kaip sveikas produktas, ir kai kurie žmonės tvirtina, kad jame esantys riebalai yra sveikesni nei kiti sotieji riebalai. Vis dėlto AHA tvirtina, kad nėra atlikta pakankamai tyrimų, kurie paremtų šį teiginį.
Kokosų aliejaus nauda sveikatai – mitas?
Rekomendacijos dėl sveikatai naudingų riebalų kartais gali būti labai painios. Gyvūnų riebalai, tokie kaip taukai, paprastai yra laikomi kenksmingais, o augalų riebalai, tokie kaip alyvuogių ir saulėgrąžų aliejus, priskiriami sveikesniam pasirinkimui. Ši teorija remiasi sočiųjų riebalų kiekiu šiuose produktuose.
Sotieji riebalai
Gausus sočiųjų riebalų vartojimas gali padidinti „blogojo“ cholesterolio lygį kraujyje, kuris užkemša arterijas ir padidina riziką susirgti širdies ligomis bei patirti insultą.
AHA teigimu, 82 proc. kokosų aliejaus riebalų yra sotieji. Šiame aliejuje sočiųjų riebalų yra daugiau nei svieste (63 proc.), jautienos riebaluose (50 proc.) ir taukuose (39 proc.). Kaip ir kiti sotieji riebalai, jie padidina „blogojo“ cholesterolio lygį žmogaus organizme.
Kai kurie ekspertai tvirtina, kad dėl kokosų aliejuje randamo aliejų mišinio šis produktas yra sveikas pasirinkimas, tačiau AHA teigimu, tam trūksta įrodymų.
AHA tikina, kad žmonės turėtų apriboti suvartojamą sočiųjų riebalų kiekį, pakeisdami juos nesočiaisiais augaliniais aliejais, tokiais kaip alyvuogių ir saulėgrąžų aliejus, bei užtepais.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau