Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Archeologija » 2015 » Rugpjūčio » 29

Lenkijoje nacių traukinio brangenybės domina visus

Penktadienį, rugpjūčio 28 dieną, Lenkijos kultūros ministro pavaduotojas Piotras Žukovkis spaudos konferencijoje papasakojo, kad specialia įranga, kuria galima aptikti požeminius objektus, pavyko gauti nuotraukas traukinio, kuriame, kaip manoma yra nacių lobiai: ginkluotė ir brangenybės. Paties traukinio egzistavimas buvo kvestionuojamas dar nuo 1945-ųjų metų.

Spaudos konferencijoje Žukovkis pasakojo, kad traukinio nuotrauka buvo gauta, specialia įranga: radaru, kuriuo galima skenuoti objektus, esančius po žeme. Remiantis nuotraukomis, traukinys yra 100 metrų gylyje po žeme. Juose matosi, kad traukinys – šarvuotas, taigi, ko gero, pervežė specialų krovinį. Veikiausiai, sakė Žukovkis, tai įvairi karinė įranga, tačiau neatmetama galimybė, kad po žeme

Įėjimas į tunelį, kur, manoma, yra traukinys

gali būti paslėptos brangenybės, meno dirbiniai ir archyviniai dokumentai. Spėjama, kad po žeme gali būti paslėpta 300 tonų aukso.

Lenkijos valdžia traukinio ėmėsi ieškoti rugpjūtį. Vokietis ir lenkas, kurių vardai neminimi, per juridinę firmą kreipėsi į pietinės Lenkijos dalies miesto Wałbrzycho valdžią. Jie tvirtino radę traukinį su nacistinės Vokietijos lobiais, ir pareikalavo 10% dalies.

Miesto administracija tada į naujieną sureagavo vangiai, juk miesto teritorijoje dar nė karto nebuvo atliekami kasinėjimai. Miesto administracijos atstovė Marika Tokarska sakė, kad iš principo nėra aišku, kas ten gali būti aptikta.

Traukinio istorija

Gandai ir paskalos apie ginklų, aukso ir brangenybių prikrautą traukinį Lenkijoje pasirodė po 1945 m. Pagal legendą, jis buvo prikimštas įvairiausiais trofėjais ir brangenybėmis iš Breslau miesto (anksčiau jis buvo vokiečių, dabar priklauso Lenkijai ir vadinasi Vroclavu). Iš miesto turtus iš miesto ėmė vežti, kai prie jo prisiartino Raudonoji armija.

Pagal legendą, traukinys buvo paslėptas tunelyje, netoli Książ pilies prie Žemosios Silezijos kalnų. Vėliau tunelis buvo uždarytas ir ilgam pamirštas..

Antrojo Pasaulinio karo metu vokiečiai pastatė požeminių tunelių sistemą kalnuotame Wałbrzycho rajone ir Vroclave. Manoma, kad traukinys išvyko būtent iš Vroclavo. Lenkų lobių ieškotojai stengėsi rasti jį dar nuo karo pabaigos, tačiau bergždžiai. Prarastą traukinį stengėsi ir lenkų armija komunistų bloko valdymo metu.

Ministro pavaduotojas, nesileisdamas į detales, papasakojo, kad vienas iš slėpusiųjų traukinį prieš mirtį atskleidė jo buvimo vietą.

Nacistinė Vokietija tunelių statybą pradėjo 1943 metais. Pagal Riese projektą (vok. riese – milžiniškas), planuota pastatyti septynias požemines struktūras, kurios turėjo sukurtos po Pelėdų kalnu ir Książ pilimi. Pabaigti nė vieno projekto nepavyko, visgi nedidelė dalis požeminių tunelių buvo pastatyta. „Riese“ sumanymą nustatyti sunku, nes nėra jokios projekto dokumentacijos. Spėjama, kad visos požeminės struktūros turėjo tapti Adolfo Hitlerio rezidencijos dalimi; kai kas įsitikinę, kad pagrindinis „Riese“ tikslas – požeminio fabrikų tinklo sukūrimas.

Prarastas palikimas

Książ pilis ©Wikipedia

Lenkijos valdžia, regis, apsisprendė dėl traukinio buvimo vietos ir kaip jis bus traukiamas į paviršių.

Tačiau iki šiol neaišku, kam teisėtai priklausys rastos brangenybės (jeigu jos ten bus). Rugpjūčio 28 dieną Pasaulinis žydų kongresas kreipėsi į Lenkijos valdžią su pasiūlymu grąžinti rastus daiktus teisėtiems savininkams.

Požeminių tunelių sistema. ©AP

„Atsimenant, kad bet kokios Lenkijoje rastos brangenybės gali būti pavogtos iš žydų, prieš pasiunčiant juos mirčiai, … labai svarbu grąžinti nuosavybę jį savininkams“, – cituoja Reuters organizacijos vadovą Robertą Zingerį.

Duodamas interviu agentūrai Sputnik, juristas Michailas Jofė sakė, kad pagal tarptautinę teisę, jeigu paaiškėtų, kad brangenybės buvo pavogtos SSRS, jos turi būti perduotos Rusijai.

Vėliau, duodamas interviu radijo stočiai Jedynka, Žukovskis sakė, kad aptarė aukso nuosavybės teises su juristais. Jie davė jam aiškų atsakymą – visos aptiktos brangenybės bus perduotos valstybės iždui.


Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
20.06.2019 laikas 06:02 Receptai – Patiekalai Baklažanai su česnaku

Baklažanai ne visada gali būti skanūs, net galima pasakyti, kad jie tik mėgėjams. Tačiau viskas slypi teisingame jų paruošime. Mes skubame pasidalyti su jumis tokios įdomios daržovės paruošimo receptu, kad ji gali būti tokia sk...

Skaityti daugiau

12.08.2019 laikas 17:46 Receptai – Patiekalai Kopūstų kotletai norintiems lieknėti be mėsos

Kopūstų kotletai receptas. Smulkia tarka sutarkuokite svogūną ir česnaką. Krapus smulkiai supjaustykite. Viską sumaišykite su maltais kopūstais, pagardinkite druska, pipirais. Pridėkite miltų, manų krupų ir gerai permaišykite. ...

Skaityti daugiau

20.10.2019 laikas 17:27 Receptai – Patiekalai Moliūgų Ir Sutirštinto Pieno Pyragas
Pyragas su moliūgų ir sutirštinto pieno įdaru . Į namus ir sandėliukus jau parkeliavo šio derliaus moliūgai. Vieni iš jų verda sriubas ar troškinius, kiti kepa blynus ar ruošia džemą.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.03.2024 laikas 07:50 Horoskopas kovo 19 d.: Šiandien bus sveikatos ženklas
Šiandien niekas neturėtų susirgti. O jei kovo 19 d. susirgote, vadinasi, jūsų organizme jau seniai kažkas buvo ne taip, kaip reikia, ir Saulės energijos srautas jums tik išryškino problemą.

Skaityti daugiau

18.03.2024 laikas 19:45 Kaip liaudiškomis priemonėmis mažinti padidėjusį kraujospūdį?

Dauguma sergančiųjų pradine hipertenzijos stadija nei neįtaria, kad jų kraujospūdis nuolat yra padidėjęs. Jei kraujospūdis yra nežymiai pakilęs, jokių nemalonių pojūčių neatsiranda, todėl liga nustatoma tik profilaktiškai pasitikrinus sveikat...

Skaityti daugiau

18.03.2024 laikas 19:15 Kokie produktai kraujyje PAGAUSINA HEMOGLOBINO LYGĮ?

Pablyškimas, bendras kūno silpnumas, galvos skausmai, prastas apetitas, nuovargis - tai akivaizdūs žemo hemoglobino lygio kraujyje požymiai. Kokių produktų reikia vartoti, norint kraujyje pagausinti žemą hemoglobino lygį? Sumažėjęs hemoglobino lyg...

Skaityti daugiau