Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Kovo » 14

Liaudies medicina. Vaistažolės padeda įveikti vėžį

Fitoterapeutas J. Ruolia: augalai padeda įveikti vėžį. Vaistingieji augalai žmogui gali suteikti daug naudos, kai kaunamės su pačiomis baisiausiomis ligomis, sako Nacionalinio vėžio instituto Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriaus fitoterapeutas Juozas Ruolia.

J. Ruolia teigia, kad auginti gėles ir medžius - paprastas ir veiksmingas būdas atkurti elektromagnetinio lauko vientisumą, atgauti energiją, gyvybingumą.

SVARBIAUSIA - STIPRUS IMUNITETAS

Imuninė sistema ne tik apsaugo organizmą nuo kenksmingų bakterijų ir piktybinių ląstelių, bet ir padeda atkurti pažeistas ląsteles įvairiuose organuose, o kai organizmo pasipriešinimas sumenksta, gali vystytis įvairių komplikacijų. Jei imunitetas stiprus, jis padeda įveikti bet kokią ligą, net ir onkologinę.

Fitoterapeutas J. Ruolia: augalai padeda įveikti vėžį.

„Svarbiausia - kad kartą įveiktas vėžys neatsinaujintų, o pagrindinė taisyklė, kurios laikydamiesi galime to pasiekti, - stiprinti imuninę sistemą", - pabrėžia daugiau kaip ketvirtį amžiaus pacientams atgauti sveikatą ir užkirsti kelią vėžio sugrįžimui padedantis gydytojas, klinikinis fitoterapeutas, ir priduria, kad po radikalaus gydymo atgaunantis jėgas pacientas turi ir pats stengtis stiprinti organizmą, kad būtų užkirstas kelias ligai sugrįžti.

Specialistas aiškina, kad dažniausiai žmogaus sauga nuo vėžio pasikartojimo trunka penkerius šešerius metus. Šiuo metu vartojami įvairūs preparatai, augalinės kilmės vaistai, vaistažolės. Jie ne tik veikia vėžines ląsteles, didina organizmo atsparumą kitoms ligoms, bet ir pagerina virškinamojo trakto, nervų sistemos darbą. Fitoterapiniai ir homeopatiniai preparatai padeda pagerinti žmogaus organizmo biocheminius, normalizuoti biofizinius procesus. „Vartodami vaistažoles, vaisius ir daržoves užtikrinsime, kad mūsų organizme nuolat bus savireguliaracijai reikalingų medžiagų - baltymų (enzimų), riebalų, angliavandenių, natūralių vitaminų, mikro- ir makroelementų", - sako J. Ruolia ir priduria, kad augalai žmogui naudingi dėl to, kad juose esančios veikliosios medžiagos biologiniu požiūriu artimos medžiagoms, esančioms žmogaus organizme.

DARŽELIO GĖLĖS STEBUKLAI

„Vienos augaluose esančios medžiagos suaktyvina imuninę organizmo apsaugą, naikina bakterijas ir virusus, kitos gerina kraujo sudėtį, suteikia organizmui gyvybinės energijos. Pavyzdžiui, valgomieji danteniai suaktyvina imuninę apsaugą, gali naikinti bakterijas ir virusus, didina organizmo atsparumą patogeniniams mikrobams.

Labai veiksmingos yra rausvažiedės ežiuolės, jų savo darželyje galite išsiauginti ir patys. Šių augalų arbata vartojama sergant gripu ir kitomis peršalimo ligomis, ji tinka ir kaip priemonė nuo uždegimo, o sveikdami po radiologinio, chemoterapinio gydymo penkerius metus stiprinkite imunitetą gerdami ežiuolių arbatą. Prieš vartojant džiovintus šio augalo lapus, žiedus ir kotus reikia susmulkinti. Įberkite žiupsnį į termosą, užpilkite verdančiu vandeniu, palikite, kad pritrauktų, ir gerkite", -pataria J. Ruolia.

Mokslininkas pasakoja, kad iš Šiaurės Amerikos į Lietuvą daugiau kaip prieš pusę amžiaus atkeliavusi žolė dėl savo sudėties (polisacharidai, kavos rūgšties derivatai, cikoro rūgštis, eteriniai aliejai, įvairūs mikro- ir makroelementai) pasižymi ne tik itin dideliu imunostimuliaciniu poveikiu, bet veikia ir baktericidiškai, analgetiškai, todėl šie preparatai naudingi infekcinių ligų profilaktikai, viršutinių kvėpavimo takų bronchitams, tracheitams gydyti, žaizdų gijimui po operacijų pagerinti, o pavartojus antibiotikų ir gliukokortikoidų - sutrikusiai fagocitozei reguliuoti.

SAVIVALIAUTI NEDERA

Mokslininkas pasakoja, kad yra ir daugiau augalų, kurie gali padėti žmonėms kovoti su vėžiu. Dėl priešvėžinių savybių kaip pagalbinė priemonė sergant onkologinėmis ligomis naudojamos Pietų ir Centrinėje Amerikoje augančios gauruotosios unkarijos, iš jos šaknų žievės gaminami fitoterapiniai vaistai (echinafitas, imunitas). Šie augalai taip pat gelbsti nuo uždegimo, pasižymi antivirusiniu, antimutageniniu poveikiu, stiprina imuninę sistemą, pagerina reumatinėmis ligomis bei gastritu sergančių ligonių būklę.

„Amaluose esančios veikliosios medžiagos lėtina plaučių vėžio ir metastazių plaučiuose susidarymą, gimdos kaklelio, kiaušidžių, krūtų, šlapimo pūslės, gaubtinės žarnos vėžinių ląstelių augimą. Vieną du valgomuosius šaukštus susmulkintų amalų lapų ir (arba) kotų miltelių iš vakaro reikia užpilti 1 stikline (į kurią įpilta 2 valgomieji šaukštai 40 laipsnių degtinės) drungno vandens. Laikyti 24 valandas, dažnai paplakti. Kitos dienos rytą, per pietus ir vakare paimti po 0,5 arbatinio šaukštelio šviežiai sumaltų amalų miltelių, išmaišyti trečdalyje stiklinės anksčiau paruošto mirkalo ir išgerti 10-15 min. prieš valgį. Kursas trunka 21 dieną, o kartoti jį galima po 7-10 dienų. Vartojančių šios žolės ligonių išgyvenamumas pailgėjo nuo 2 iki 6-10 metų“, - pasakoja J. Ruolia.

Augalų, kurie pagerina ligonio būtį, gamta mums padovanojo daug. Vien adaptogeniniu poveikiu pasižyminčių augalų priskaičiuojama apie 50. Tarp jų valerijonai, auksinės šaknys, vaistiniai bijūnai, europiniai figmedžiai, dygliuotieji šaltalankiai, vaistiniai ženšeniai, šermukšniai, žemuogės, plačialapiai gysločiai, geltonžiedės sedulos, vaistinės melisos, čiobreliai, jonažolės, erškėtuogės ir kiti. Kitos vaistažolės, fitoterapiniai ir homeopatiniai vaistai slopina piktybinių navikų, ypač adenokarcinomų, aktyvumą. Tokiomis savybėmis pasižymi miškinių sidabražolių šakniastiebių nuoviras, pelkinių sidabražolių šaknų, šakniastiebių ir žolės tinktūra, plačialapių gysločių sultys, jonažolių nuoviras ir arbata, vaistinių medetkų žiedynų milteliai, arbata ir nuoviras, kiečių nuovirai ir arbatos, siauralapių ožrožių - gauromečių, takažolių arbata ir nuoviras ir kt.

„Bet savivaliauti nereikėtų, nes paprastai gydytojas pacientui rekomenduoja jam tinkamiausias organizmo imuniteto stiprinimo ir kitomis savybėmis pasižyminčias priemones", - pabrėžia pašnekovas.

AMINORŪGŠČIŲ ŠALTINIS

Po radikalios operacijos, chemoterapijos, spindulinio gydymo atgauti jėgas prireiks nemažai laiko. Šiuo metu žmogaus organizmui ypač reikalingų baltymų, vitaminų, įvairių elementų gausu meduje ir kituose bičių produktuose.

Vandeninių ištraukų gamybos receptas

Iš vakaro vaistažoles užpilti 25 °C vandeniu, rytą nukošti (naktinė ištrauka). Ant šlapių vaistažolių užpilti verdančio vandens ir apie 10 min. virinti, tada atvėsinti ir nukošti.

Naktinė ištrauka sumaišoma su rytiniu nuoviru ir vartojama po 0,5 stiklinės 3-4 kartus per dieną 5-10 min. prieš valgį.

Negalima užpilti ir laikyti mišinio termose, nes 80-90 laipsnių temperatūroje vyksta antrinės ir tretinės reakcijos, jų metu susidaro naujų junginių.

Tinkamai paruoštas užpilas tinkamas gerti išlieka iki 10-12 valandų, vėliau biologiškai aktyvūs junginiai suyra.

„Bičių produktuose esančios medžiagos yra vienos iš biologiškai veiksmingiausių. Pavyzdžiui, bičių duonelė - buvusios žiedadulkės - baltymai, kuriuos bitės pasiruošė žiemai. Vartodami bičių duonelės, gausite net 24 aminorūgštis, o tai labai reikalinga medžiaga kaulų čiulpams, tai jų statybinė medžiaga. Jums tai padės palaikyti gerą kraujodarą, tinkamą leukocitų, hemoglobino, eritrocitų kiekį", - sako fitoterapeutas.

Pataręs grįžtant iš ligoninės namo įsigyti bičių duonelės, specialistas aiškina, kad
vartoti ją reikia priklausomai nuo svorio: jei sveriate daugiau kaip 100 kg, per dieną reikėtų iki 5-6 valgomųjų šaukštų, o jeigu mažiau kaip 80 kg - 3-4 šaukštų bičių duonelės. Gerokai sumažėjus leukocitų, eritrocitų, trombocitų kiekiui ir hematologiniams rodikliams, J. Ruolia rekomenduoja 10 dienų vieną valandą prieš valgį suvartoti po 2 valgomuosius šaukštus bičių duonelės.

Liaudies medicina. Vaistažolės padeda įveikti vėžį

DEŠIMT UOGŲ KASDIEN

Fitoterapeutas pabrėžia, kad atkurti jėgas po operacijos labai padeda subalansuota mityba. „Vartokite tik šviežius ir natūralius produktus, o jeigu jūsų gydytojas nedraudžia, valgykite daugiau vaisių, daržovių ir baltyminio maisto. Į kasdienį racioną įtraukite daug askorbo rūgšties turinčių maisto produktų - citrusinių vaisių, kivių, erškėtuogių. Susmulkinkite juos iki tyrės ir maišykite vienus su kitais, kad būtų jums patinkančio skonio. Šios tyrės galima išgerti iki 2 stiklinių per dieną", - ragina jis.

Antsvorio turintiems žmonėms, kuriuos nuolat kamuoja alkis, specialistas pataria vartoti linų sėmenų, o moterimis, persirgusioms krūties vėžiu, - juodųjų serbentų, sutrintų su ruduoju cukrumi. Serbentuose esantys pektinai suriš toksines medžiagas ir jos daugiau negrįš į organizmą. Pektinų yra ir keptuose obuoliuose, morkose. Pastarąsias J. Ruolia rekomenduoja valgyti pakepintas riebaluose, nes karotenoidai tirpsta tik riebaluose. Tokių morkų užtenka šaukštelio per parą. Svarainius, agrastus ir mėlynes fitoterapeutas pataria penkerius metus kasdien vartoti ne tik po gydymo, bet ir tarp chemoterapijos kursų. „Kanados mokslininkų šūkis - 10 uogų per dieną. Nesvarbu, kokių", - priduria jis.

Jei kankina gastritas, sutriko virškinimas, J. Ruolia rekomenduoja gerti jau minėto miškinių sidabražolių nuoviro, bet visų pirma kreiptis į gydytoją, kad jis išgydytų skrandžio dugno uždegimą. Mokslininkas aiškina, kad virškinamajame trakte paprastai būna apie 20 pagrindinių virškinimo fermentų, bet po chemoterapinio gydymo kelerius metus gali būti sutrikusi virškinimo sulčių gamyba, todėl sutrinka ir medžiagų apykaita. Jei nevartojate fermentų (enzimų) ar lašų virškinimui pagerinti, prieš valgį skalaukite burną pelynų nuoviru. „Nedarykite labai kartaus, geriausia vidutinišką. Paskalaukite juo burną ir išspjaukite. O po valgio, kad maistas būtų gerai suvirškintas, išgerkite arbatos su puplaiškiais, kiaulpienėmis, gysločiais, medetkomis. Jei pavalgius pučia pilvą, po valgio vartokite vaistažolių mišinių ar lašų, kurie gerina virškinimą. O dar geriau gerti gatavus kasos fermentus su bromelainu ir papainu - Wobenzym, jie ne tik gerina virškinimą, bet ir sutirpdo vėžines ląsteles apsupusį fibriną. Kai jo nėra, vėžinę ląstelę atpažįsta imunitetas. Įsidėmėkite, kad visos pavienės vėžinės ląstelės slapstosi po fibrinu ar kitomis lątelėmis, ypač tų organų, iš kurių jos kilo", - pataria jis.

PADEDA ATSIGAUTI

Mokslininkas aiškina, kad organizmui naudingi vadenyje tirpūs polisacharidai (gliukuronilarabinoksiianai, arabinoramnogalaktanai), kavos rūgšties dariniai (cikoro, kaftaro, chlorogeno rūgštys), flavonoidai (kvercetinas, kempferolis ir jų dariniai), kurie stimuliuoja sveikų naujų audinių augimą ir nespecifinį imunitetą, slopina uždegimus ir kt. Bet yra ir dar vienas svarbus dalykas, vieniems padedantis atgauti jėgas po ligos, o kitiems - nesusirgti.

„Žmogaus elektromagnetinis laukas sudarytas iš eterinio kūno, intuityvaus, karminio, mentalinio ir astralinio. Toks laukas yra ir aplink kiekvieną augalą. Bet sunkia liga persirgusio žmogaus elektromagnetinis laukas dažniausiai būna nusilpęs. Kai toks žmogus pasodina ar glosto gėlę, pasisodina medį, sustiprėja ir jo elektromagnetinis laukas", - sako J. Ruolia. Mokslininkas priduria, kad auginti gėles ir medžius - itin paprastas ir veiksmingas būdas atkurti elektromagnetinio lauko vientisumą, atgauti energiją, gyvybingumą. „O dar geriau, jei jūsų darželiuose augs vaistiniai augalai ir padės jums atgauti sveikatą", - pabrėžia fitoterapeutas.

J. Ruolia įsitikinęs, kad bičių produktai, tinkamai parinktos vaistažolės ir homeopatiniai vaistai padės atsigauti po radikalios piktybinių darinių pašalinimo operacijos, tačiau visa tai jokiu būdu negali pakeisti tradicinio gydymo nuo vėžio. „Deja, nei grybai, nei vaistažolės, nei kiti augalinės kilmės produktai radikaliai pašalinti ar sunaikinti pirminio vėžio negali. Tokių augalinės kilmės medžiagų tiesiog nėra. Tačiau jos gali sustiprinti chirurginio, spindulinio ar chemoterapinio gydymo veiksmingumą sergant onkologinėmis ligomis ir svariai pagerinti gyvenimo kokybę", - sako J. Ruolia.

Viktorija Mitkutė "Savaitė"

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.08.2018 laikas 21:30 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Tonzilito gydymui
Tonzilitas liaudies medicinoje, Tonzilitas, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo tonzilito, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

03.09.2018 laikas 07:23 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai praguloms gydyti

Pragulos liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai praguloms gydyti, receptai nuo pragulų, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vais...

Skaityti daugiau

10.10.2019 laikas 21:50 Receptai – Patiekalai Tarkuotų Bulvių Blyneliai Su Sūriu (Video)
Bulves nulupkite, nuplaukite i sutarkuokite burokine tarka. Sudėkite tarkuotas bulves į virtuvinį rankšluostį ir gerai nusunkite.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 06:59 WEF informatorius įspėja, kad netrukus kepsniai bus gaminami iš "žmonių š*do"

Pasaulio elitas planuoja priversti žmoniją valgyti išmatas ir gerti šlapimą, teigia vienas Pasaulio ekonomikos forumo informatorius, kuris tvirtina, kad jei manėte, jog galimybė valgyti vabalus yra bloga, dar nieko nematėte.

...

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 06:35 Balandžio 24 d. horoskopas: sunku Jaučiui, Liūtui, Skorpionui ir Vandeniui
Vakar mums su jumis buvo sunki diena, ypač psichologiniu požiūriu. Šiandiena tęsia vakarykštės dienos tendencijas ir "dovanoja" mums įtampą. Pažvelkite į šios dienos horoskopą - Saulė, Mėnulis ir Plutonas tam tikru metu danguje sudaro įtemptą trikamp...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 19:30 Spuogai ant veido: kaip atsikratyti problemos namuose
Spuogai anksčiau ar vėliau "užnuodija" beveik kiekvieno žmogaus gyvenimą. Visų pirma, remiantis statistiniais duomenimis, odos problemų turi apie 85 % planetos žmonių. Jie sukelia daug rūpesčių kasdieniame gyvenime. Kaip atsikratyti problemos ir užki...

Skaityti daugiau